snowupdate V1 #68 : een nieuw gezicht

De stofsneeuw die er op woensdag is gevallen is te verwaarlozen. Maar dat geeft niet want er ligt nog altijd tussen 35 en 50 cm in de Oostkantons. Alle ski pistes zijn geopend, en ook de wegen zijn bij ons op het ogenblik beter te berijden als in de rest van Belgie…

Wel is het bitter koud:
Deze nacht is het wel tot – 15 ° geweest.
Donderdag ochtend om 10,00 uur was het nog -6,5 ° in Wirtzfeld!
Nu is het rond de -3 ° en het sneeuwt een heel klein beetje in Wirtzfeld.
Ook deze nacht zou het opnieuw flink gaan vriezen. Morgen wordt er alvast geen nieuwe sneeuw verwacht, en ook de vooruitzichten voor het weekend zijn prima! Meer daarover morgenvroeg.

Met de technische hulp van mijn zoon Jochen hebben we woensdagnamiddag en avond in een nonstop website programmeersessie alle sneeuwberichten van de afgelopen winter 2004-2005 in een nieuw kleedje gestoken. Na 7 uur hard werken is hier het resultaat!

U zult het merken wanneer u hier rondkijkt… een kompleet nieuw gezicht volgens het weblog principe.

Deze hoofdpagina toont de meest recente sneeuwmailing tekst, terwijl er ook een direkte link naar onze webcams in wirtzfeld is: klik op de kleine webcam beelden op de hoofdpagina of op de webcam links hier rechts om de grotere beelden te zien.

Bovendien zullen er vanaf nu ook elke dag aktuele weerfoto’s van die dag zelf ingevoegd worden in de website.

landschap

landschap

Aan de rechterkant van onze nieuwe website is een aantal links opgesomd, die naar de diverse afdelingen van onze website gaan.

(Er is dus inderdaad niets verloren gegaan, maar de oude website werd te onoverzichtelijk en nadat er zoveel stemmen bij de Jaycees 2005 Wedstrijd op de Wirtzfeld website werden gegeven, werd het tijd dat de website in een nieuw kleedje werd gestoken. Alhoewel de 6000 sneeuwmailing abonnees dat niet erg heeft gestoord… hoofdzaak dat de informatie coreect is…)

Dat is dus nu verholpen.

Probleem zal zijn dat je natuurlijk eerst even moet wennen aan de nieuwe indeling.

Voordeel is dat je ook gemakkelijk kunt terugkijken naar de andere teksten die in het verleden werden gepubliceerd met behulp van de kalender en/of de archief links.

Op de kalender zijn alleen die datums klik-aktief met een link wanneer er ook inderdaad een tekst voor die dag ter beschikking staat.

Een belangrijk punt om te onthouden:
de reakties van de sneeuwmailing abonnees staan in het vervolg niet meer altijd op mijn hoofdpagina, maar zijn onderaan de bladzijde van de dag te bereiken via de link “0 comments” of 1 comments of wat er dan ook mag staan.

Als je daarop klikt, ga je ofwel de reakties van de abonnees lezen, ofwel, als er nog geen reakties zijn, kun je die daar zelf invullen. Die moeten wel nog eerst door mij vrijgegeven worden voordat ze op de website zichtbaar worden, om ongewenste publikaties te voorkomen.

En dan zou ik nu zeggen… kijk eens rond op mijn nieuwe website en vertel ons wat je ervan vindt!

groeten

hubert savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

46 reacties

 1. ik hoop dat het een beetje duidelijk is met hoe men reakties kan intypen, die dus onder de berichten van mij van elke dag komen te staan.

  Plaats uw berichten dus alstublieft steeds op de nieuwste pagina zodat de anderen dat ook op de aktuele pagina kunnen lezen.

  Veel plezier wenst Hubert

 2. Hallo Hubert,

  Je nieuwe ‘kleedje’ ziet er best goed uit. En veel overzichtelijker!
  Ik ben verslingerd aan de Oostkantons, was er vorige week nog met wat vrienden, tot 18 februari, dus wij hebben ook nog behoorlijk wat sneeuw kunnen meemaken. Wij hadden een prachtig huis gehuurd, “Haus Hupke” in Ruitzhof bij Kalterherberg. Een prachtige en rustige streek; je hebt er geen last van massatoerisme.

  groeten,
  Ad

 3. Wat een verbetering tov de vorige website. Proficiat aan zoon Savelberg 🙂 Keep up the good work gast … En natuurlijk ook bedankt aan Hubert om alle zo netjes bij te houden en ons te updaten van de actuele weersomstandigheden in en rond Wirtzfeld.

  Groetjes

  Stijn

 4. Fantastisch! De informatie was altijd al op en top. Maar nu is de vormgeving ook nog eens geweldig. En dat allemaal gratis ook nog!

 5. Prociat met de behoorlijke lading content op deze frisse webstek. Meteen in Blog-formaat, dus meteen mogelijkheid om interactief te reageren op de postings.
  Je had geen beter seizoen kunnen bedenken om deze site te her-lanceren 🙂

 6. Proficiat aan de zoon en de vader. Mijn eerste woord was “whaw” deze morgen toen ik jullie website opende. Dit is gewoon een fantastische verandering.
  Groetjes
  Florette

 7. Wel wel, een hele verbetering, toegegeven…
  Dit is echt prettig om naar te kijken, prettig om te onderzoeken, kortom, prettig! PROFICIAT
  Wedden dat je nog meer stemmen zal halen volgend jaar?!!!

 8. Knap werk, heel overzichtelijk en inderdaad effe wennen!
  Eén vraagje : ik kan de sneeuwhoogte niet meer aflezen op je rood-witte sneeuwmeter, krijg nu steeds een fresh-up…..

  …Je bent de eerste die hierover iets meldt, op mijn computer krijg ik zowel de kleine alsook de grote webcam beelden goed door… alleszins: de hoogte is ca 35 cm… Of bedoel je de tweede webcam… de ruit voor die webcam is op het ogenblik nog dichtgevroren, het vriest minus 10 graad in het tuinhuisje… Groeten Hubert

 9. Prachtige werk verricht met je non-stop website ontwikkeling.
  Het resultaat is verfrissend en veel overzichtelijker dan de vorige.
  Bedankt dat je ons up-to-date houdt van de situatie in het zuid-oosten van ons land. Op deze manier genieten wij ook van het winters landschap.
  Groeten.

 10. Hallo,
  als dagelijkse bezoeker van de website een geweldige verbetering. Het ziet er heel professioneel en verzorgd uit!
  Alleen jammer dat ik bij het meetlatje niet meer de hoogte zie verschijnen, maar dat zullen jullie ongetwijfeld wel oplossen!
  Groeten, Peter uit Nederland
  … Peter, je bent de tweede die dat meldt, maar dat schijnt aan de websites cache van je provider te liggen… wij hebben de website hier op Macintosh en PC onder verschillende browserversies uitgetest en kunnen niets bijzonders vaststellen. Heb je een geforceerde Reload geprobeerd? Het venster van de landschap webcam is nog bevroren, het strijkijzer probeert tegen minus 9 graad te vechten om de ruit te ontdooien… groeten hubert.

  Strijkijzer ontdooit ijs op venster voor webcam

 11. Karin Says:
  Beste Hubert,
  Allereerst mijn complimenten over de site. Geweldig!! Het ziet er mooi en professioneel uit. Fantastisch dat iemand met zoveel enthousiasme energie steekt in informatie verschaffen aan derden.
  Mijn vraag is:
  Ik wil a.s. zondag gaan skiën in de Ardennen. Ik wil een niet al te korte piste hebben die niet te makkelijk is (geen babywei) Ik ben totaal onbekend in de omgeving. De enige die eigen info op het web heeft is Trois Ponts. Maar ik ben een beetje bang voor de drukte. Kun jij mij vertellen waar ik het beste heen kan gaan? Graag tips……. Met een beetje meer info over de piste. Ik hoop dat je de tijd kunt vinden mij voor zaterdag terug te mailen.
  Met vriendelijke groeten,
  Karin Valckx (Tilburg)
  Karin

  Karin, Uiteraard gaat het dit weekend ontzettend druk zijn. Kijk op onze nieuwe webpage bij de winter tips… daar staat ook hoe je de drukte een beetje kunt vermijden door achterom te rijden…
  En kijk ook eens op de VVV Website, zij hebben voldoende informatie over de ski gebieden in onze streek… de afdalingspisten in onze streek zijn echter niet langer dan het gebied hoog is… voor de langlaufpisten zijn er voldoende pistes in de streek van butgenbach, elsenborn, rocherath, manderfeld en natuurlijk van WIRTZFELD, groeten
  hubert…

 12. Dat is meer van deze tijd!
  Uitnodigend!
  Kom morgen gelijk naar de Oostkantons.

  Groet, Hans Vollenbroek

 13. Beste Hubert,
  Via deze weg wil ik je even een compliment geven over je site. Elke dag bezoek ik je site om te kijken wat de weersomstandigheden zijn.Het is erg duidelijk en ziet er gezellig uit! Keep on the good work!Met vriendelijke groet, Patrick Gloudemans, Eindhoven

 14. Geweldig, jullie nieuwe site.
  Ik ontvang sinds enkele jaren de mailing en ben altijd razend benieuwd naar de sneeuwresultaten. Zijn er statistieken te vinden waar het aantal sneeuwdagen van de afgelopen 20 jaar bv staan? Ik heb het gevoel dat van de afgelopen jaren alleen dit jaar een noemenswaardige winter is waarin langer dan een week sneeuw ligt. Bedankt voor al het nieuws dat jullie ons gratis brengen en keep up the good work.
  regards Johan

  … Johan, van de laatste twintig jaar niet, maar kijk eens op onze nieuwe site naar de link geschiedenis, daar staat enkele interessante info over de laatste jaren…

 15. Beste Hubert en Jochen,

  Hele leuke site om naar te kijken, en onzettend veel informatie.
  Geweldig gedaan jongens, ga zo door.

  Heb jullie adres via vriend ontvangen.

  groeten Edie Gielissen, Maastricht.

 16. Prachtig werk,
  Ik, als dagelijkse bezoeker in de winter vindt een ganse verbetering tov de vorige website.
  Mvg,
  Deleersnyder kurt

 17. Wauw.. ik dacht even op een verkeerde site beland te zijn. Ziet er schitterend uit! Veel plezier!

 18. Zeker een mooie info site. Gisteren naar Wirtzfeld gereden en het was zeker de moeite waard. Wel vonden wij het jammer dat de loipes niet geprepareerd waren, na enige tijd moesten we zelf een spoor trekken. Actuele info over loipes zou zeker de moeite waard zijn.

  … Jan, de aktuele toestand van de loipes wordt elke dag vermeldt op de Ski Pistes info, zie de link hier rechts op de wirtzfeld website onder de Weather Categorie. Let wel, dit is de informatie die de piste-verantwoordelijken zelf aan de VVV doorgeven… Probleem is natuurlijk dat de pistes vaak “bewandeld worden” door wandelaars, daarom dat er nu enkele pistes ook speciale paden voor de wandelaars trekken, want door 50 cm sneeuw kun je natuurlijk slecht wandelen.. Daarom is het ook interessant om jullie ervaringen te publiceren zodat de andere sneeuwmailing abonnees ervan kunnen profiteren. groeten, hubert

 19. Een fraaie verbetering van de website, Hubert. Overzichtelijk, een prettig lettertype, een heldere notatiestructuur en waar het natuurlijk om gaat prima content.

  Dankjewel voor deze service, ook voor de snow-updates. Wij (half wonend in Nederland, half wonend in Burtonville) hebben er heel veel aan.

 20. Sorry mais je ne maîtrise pas suffisamment le néerlandais pour envoyer un mail dans cette langue.

  Le site est superbe, merci pour toutes ces informations bien utiles. Bon ski à toutes et tous. A bientôt dans les Oostkantoons!

  Tot ziens en veel plezier!

  Christian

 21. Prachtige site! Ik meen gelezen te hebben in andere commentaren dat men de paal niet goed kan aflezen. Ik merk ook dat als je met je cursor erover gaat, je inderdaad de cm niet meer op het scherm ziet verschijnen. Voor de rest: gewoon geweldig…

 22. Beste Hubert,
  De meetlat geeft niet meer aan hoeveel centimeter er ligt als je met de muisaanwijzer op de foto gaat staan. Ligt dit aan mijn systeem of is er iets gewijzigd? Vriendelijke Groeten,
  Roel Eerlingen

  … Bedankt Roel voor deze tip, nu weet ik ook wat de andere mensen hierboven waarschijnlijk bedoelden… inderdaad, het script dat daarvoor gebruikt werd is nu niet meer ingebouwd. Ik moet mijn zoon vragen of er een technische reden voor is, anders proberen we dat weer terug in te bouwen…. Maar Jochen slaapt nu nog, hij heeft de hele nacht nog verdere fine-tuning gedaan aan de nieuwe website… Later dus meer daarover. Alvast deze tip: elke blokje is 6 cm hoog, dus als de sneeuw nu 5,5 blokjes hoog ligt, is er 5,5 x 6 = 33 cm sneeuw te zien op de foto (maar plaatselijk ligt er nog veel meer, de meetlat staat beschut op het terras)… Groeten, Hubert”

 23. hoi huub en jochen,
  prachtige website van de sneeuw, volgend jaar zeker weer de prijs
  groetjes van je zus en familie

 24. Het probleem met de meetlat moet dus ondertussen opgelost zijn … je kunt dus weer met de muis over de meetlat bewegen om te kunnen zien hoeveel cm de meetlat aanduidt… Bedankt voor de tips, Hubert

 25. hallo ich mochte nur sagen das die neue site super aussieht.wir kuken fast jeder tag um zu sehen wieviel schnee es gibt! steht bei uns bei den favorieten!!! grusse aus holland von germaine offermans

 26. Hallo,
  In een woord geweldig de vernieuwing van de site. Echt heel heel mooi en overzichtelijk. Mijn felicitaties hiervoor, nu zijn we toch nog een beetje in Wirtzfeld ook al wonen we er niet meer.
  Groetjes Monique Vollebregt

 27. Hubert en Jochem:

  slechts 1 woord WAAAAUW……

  Geweldig mooi en overzichtelijk. Ik ben op dit moment zelf bezig een familie site te creeren (het valt niet mee). Maar dit is toppie. We hebben de mailing zelf ook al enige jaartjes op de PC echter mijn vrouw Petra heeft begin januari ALLE middenvoetsbeentjes uit de kom gehad en zit nog steeds in het gips (plaaster). Dus geen sneeuw voor ons dit jaar net nu het geweldig is bij jullie. De meetlat en de maat werkt bij ons correct (en dat met windows). Groetjes van ons eneuh ga lekker door met de amicale benadering het is gewoon leuk om de mailings te lezen en te horen wat er verder bij jullie gebeurt ……. keep up te good work

 28. Dank voor uw bericht over waar wij langlauf ski’s zouden kunnen kopen. Zijn inmiddels op onderzoek gegaan en hebben heel toevallig in eigen dorp bij het skiverhuurbedrijf Mont Spinette de nodige materialen te koop gevonden (deze mensen zijn zeer professioneel en dit adresje, hoe klein ook, is zeker een aanrader voor mensen die liever wegblijven van het drukke Botrange gebeuren). Groeten, Solange Goossens

 29. spijtig dat we de sneeuwhoogte niet meer kunnen meten. Op de vorige website waren veel mooiere foto’s te zien aangezien ik de streek tamelijk goed ken. Groetjes, en doe zo voort.

  … Hallo Lena, het probleem met het meten is ondertussen opgelost… of heb jij dan nog wel problemen? Het script daarvoor werd deze middag weer terug ingebouwd, en bij ons funktioneert het wel: muis bewegen over de meetlat, en links onder in je browser venster verschijnt dan de hoogte in cm. Wat betreft de mooiere foto’s… die staan toch nog op onze website, niet in het fotoalbum, maar onder Foto Series – Winter in Wirtzfeld… dat is dezelfde serie die ook op de oude site stond. De foto’s van de dag in mijn artikel zijn echt wel foto’s zoals die hier live gemaakt werden, als het een beetje nevelig is, dan zijn de foto’s ook nevelig, en zo kun je zien hoe het weer hier is. Groetjes, hubert…

 30. Van harte proficiat met jullie nieuwe website, overzichtelijk en gedetailleerd . Doe zo verder en dat we nog enkele dagen mogen genieten van de sneeuw in de Hoge Venen.

 31. Beste Hubert en Jochen,

  Sinds enige dagen volg ik alle nieuws via jullie website en hyperlinks. Komend weekend is het zover ! Gaan we met een groepje wandelen en overnachten in de buurt van het Hurtgenwald. Beetje uit de buurt van Wirtsfeld maar de weer en sneeuw info van jullie zeer bruikbaar. En dan nog zo’n mooie website ook !

  Keep up the good work!

  Rene

 32. Beste Hubert,
  Geniet bijna dagelijks van jouw site. Ziet er nu werkelijk voortreffelijk uit, waarom niet veel eerder zo? Dank zij jouw informatie zijn we al de nodige keren afgereisd richting Oost Kantons, en hebben er echt genoten van de sneeuw! Groetjes,
  Theo

  … Theo, heb je wel eens gehoord van “de schoenmaker die zelf de slechtste schoenen heeft, of de timmerman met piepende deuren?…”, zo gaat dat nu eenmaal, altijd hebben de klanten voorrang, en blijft je eigen site op de oude basis. Dus, zijn we allemaal blij dat het er eens van gekomen is, dankzij Jochen, mijn zoon… Groeten en veel plezier in de Oostkantons. Hubert.

 33. Beste Hubert,
  Dinsdag zijn we nog eens met de 4 wielertoeristen uit de omgeving van Sint-Truiden, in Rocherath komen langlaufen.Wij zijn tot Weiserstein, aan de Duitse grens gelopen, mooie omloop, ruim voldoende sneeuw (tot 50cm.) en vriendelijke mensen! Dinsdag 01/03 komen wij nog eens terug, waarschijnlijk naar Elsenborn.
  Bedankt voor al die informatie en proficiat aan Uw zoon en Uzelf voor het vele werk dat Jullie aan de nieuwe website besteed hebben.
  Fons, 2x Roger en Hubert.

 34. gewoon te gek man ….. kom echt elke dag op deze site ….maar het moet toch veel werk zijn om elke dag die foto’s te maken en op internet te zetten … ik vind het echt geweldig …. ooh jah dat jullie ook zo snel reageren op reacties echt ….. ooh jah nog een klein vraagje de vorige keer was alles in het engels en heel onoverzichtelijk ik wist niet waar ik moest op klikken maja nu is het wel een stuk beter …..lol ooh jah dat strijkijzer he …ik hoop dat het niet te heet staat want de ruit kan barsten bij -21 graden onder nul –opgezocht op internet dus zou hem snacht’s toch maar uitzetten 😉 en ik wil niet dat jullie met dit prachtig werk in de kou komen te zitten 😉 baaaaaay vriendelijke groeten

  … Albert, ik heb precies een strijkijzer gebruikt omdat daar een thermostaat op staat, zodat die aan en uit gaat… en alleen ’s morgens staat het strijkijzer aan… als de ruit ontdooit is, is het goed voor de rest van de dag, want dan is het niet meer zo koud… groetjes… Hubert

 35. oooh nog ff iets vergeten heb zojuist op de americaanse weermodellen gekeken en ze voorspellen voor de dinsdag verse sneeuwval in de ardennen 😉 dus mss kan je mij volgende week wel eens tegenkomen als het niet gaat dooien maar tot nu toe ziet het er nog een weekje meer winters uit —>op na de derde week sneeuw —>word het nu meer dan een half miljoen winst ?????…… lol word leuk om in de gaten te houden

  je bent goed op de hoogte van de nieusberichten in onze streek… je doelt op de 500.000 EUR die de toeristische industrie hier verleden weekend heeft verdiend… nou ja verdiend, dat is geen winst, dat is omzet… dat is heel iets anders…

 36. Goede avond Hubert, Tof dat we terug de meetlat kunnen gebruiken. Eigenlijk was ik er reeds zonder het te beseffen een beetje aan verslaafd en miste ik het al. Ik heb ondertussen gelezen dat ik niet de enige ben.
  Groetjes, Florette

  inderdaad, ik heb er met Jochen over gesproken, die had het script weggelaten, want we dachten dat niemand dat gebruikte, maar nu blijkt dus inderdaad dat veel mensen met de muis aan het spelen zijn om te zien hoe hoog de sneeuw ligt…

 37. Hubert, Wij zijn sinds eind verleden jaar in het bezit van een huis in Hubermont (Ortho). Weet je geen webcam in deze omgeving? Groetjes
  Florette

  … Nee, niet dat ik weet, maar: hebben jullie geen ADSL in dat huis…? zou je namelijk zelf een webcam kunnen installeren. De computer kan zelfstandig opstarten (tenminste die van mij toch), een aktueel beeld doorsturen naar je website en zich weer zelfstandig afzetten op door jou bepaalde tijdstippen.

 38. Heel knappe restyling van je website. Vooral de fotogalerijen via Coppermind vind ik heel interessant. Prachtige toepassing.

  …Morgen vertel ik meer over dat foto album, want daar kun je dus zelf ook foto’s naar toe uploaden vanaf het moment dat je je daar geregistreerd hebt (is dus niet hetzelfde als de regsitratie op de sneeuwmailing)
  Dat foto album is een ideetje van mijn zoon… vooral omdat er een aantal mensen zijn die zeggen dat ik ook na de winterperiode met de site http://www.wirtzfeld.be wat moet blijven doen… dus denken wij eraan nog een hele serie andere foto’s erbij te zetten. Er zijn zoveel thema’s: de jongste van ons is duikleraar in Egypte, die maakt mooie onderwaterfoto’s, ik doe regelmatig met de oldtimer mee aan ralleys, de vakantireizen zijn ook leuk gedokumenteerd, mijn vrouw zit in de golf branche, dus motieven genoeg…

 39. ….. Spijtig, maar de telefoon is niet aangesloten omdat het een vakantie huis is.
  Daarenboven moeten wij zelf onze elektriciteit produceren zoals in de goede oude tijd toen het nog “echt” koud was.
  We zouden graag een webcam installeren en zijn volop aan het zoeken naar mogelijke oplossingen

 40. Veel fijnere site, lekker overzichtelijk en praktische link! Vooral je persoonlijke commentaar ten aanzien van bereikbaarheid e.d. vind ik super. Ga zo door, ga zo door………….

 41. We willen voor zo 27/02 langlaufs reserveren in Wirtzfelt. Was dat niet bij ene Otto… niet ver van Drosson-restaurant. Kan je het telnr van die skiverhuurder mailen naar ons , merciekes

  Je hebt je commentaar op de vorige dag donderdag 24 februari gepubliceerd, dus heb ik je commentaar naar deze pagina van vandaag moeten verhuizen. Familie Otto-Schmidt, Wirtzfeld 77 , B-4761 Büllingen , Tel. 080-647459, Fax: 080-647831 , Email: [email protected] , website is http://www.otto-schmidt.be en die staat zelfs hier rechts in het menu met een eigen link onder de appartments vermeldt… groeten hubert

Reacties zijn gesloten.