snowupdate V1 # 69

De voorbereidingen voor het derde sneeuw weekend lopen op volle toeren!
Er worden dit weekend ook 2 ski wedstrijden gereden…
De Dienst voor Toerisme van de Oostkantons (VVV) geeft vandaag hier zelf enkele tips…
En een nieuwe funktie op de website om nader te bekijken: zelf je foto’s uploaden als foto album abonnee naar ons Foto Album op de wirtzfeld website.

Welkom terug bij de sneeuwmailing en de website http://www.wirtzfeld.be op vrijdag 25 februari 2005!

Op donderdag heeft het nauwelijks gesneeuwd, en de nacht van donderdag op vrijdag is opnieuw koud geworden… minus 13 tot minus 15 graden in Hoog Belgie,plaatselijk zefls tot minus 16°.

Ik heb de diesel van mijn vrouw Brigitte alvast in de garage laten zetten, anders start die vrijdagmorgen niet omdat de dieselbrandstof zou kunnen bevriezen.

Op het ogenblik is er een stralend blauwe hemel om 8.00 uur s morgens, het belooft een prachtige sneeuwdag te worden. Voor het weekend worden er brede opklaringen verwacht, en volgende week zou er opnieuw meer sneeuw komen. Terwijl de temperaturen negatief blijven, maar dat is dus positief voor de sneeuwliefhebbers.

De wegen zijn ondertussen goed te berijden, maar vooral tijdens het weekend zullen mijn Winter Tips in het menu hier rechts weer van pas komen!

UPDATE Vrijdag om 18.45 uur: de hele dag heeft in Wirtzfeld de zon geschenen, toch is de temperatuur niet boven de minus 2° gekomen. Het wordt dus echt weer een TOP weekend! Een korte sneeuwmailing zal morgenvroeg rond 8.00 uur verstuurd worden, de informatie op deze website wordt nog tot middernacht regelmatig geaktualiseerd (tijdens de reklamespotjes op TV…). Na middernacht geen berichten meer als comment op deze pagina plaatsen, vanaf morgenvroeg 8.00 uur komt de nieuwe pagina voor Zaterdag 26 februari online en kan er weer gepost worden.

Hier volgt de weersverwachting van Karel Holvoet die donderdag nacht de laatste computermodellen bestudeerd heeft op de Univesiteit in Utrecht:

“… Dag Hubert, Ik ga me hier weer houden bij de eerstvolgende 5 dagen:
Een overwegend droog (maximaal enkele cm verse sneeuw) en ijskoud weekend met overdag temperaturen rond -2° en ’s nachts zit het kwik tussen -5° en -10°. Er zijn af en toe enkele brede opklaringen afgewisseld met wolkenvelden. De nacht van zondag op maandag lijkt zeer koud te gaan uitvallen met temperaturen in de Hoge Venen tussen -10° en -15°. Lokaal in windstille dalen en mits voldoende opklaringen zakt het kwik ONDER -20°. Dat is dus iets om in de gaten te houden…Begin volgende week draait de wind van O via NO naar NNW om vervolgens op dinsdag significante sneeuw te brengen. Daarna wordt het minder koud met overdag temperaturen die tot dicht bij het vriespunt kunnen komen. Geregeld valt er verse sneeuw bij. Dooi is dus tot en met dinsdag zeker nog niet in zicht!zo, dat was het voor vannacht.Groeten,Karel….”

Tot zover dus de essentie van deze sneeuwmailing.

De wegen zijn ondertussen goed te berijden, maar vooral tijdens het weekend zullen mijn Winter Tips in het menu hier rechts weer van pas komen!

De foto’s van de dag:

zonsopgang wirtzfeld
Deze ochtend om 08.00 uur.

ijspegels

Ongelooflijk zoals het redesign van de website jullie heeft kunnen bekoren. Ca. 3.500 individuele bezoekers volgens de Nedstat statistieken hebben op donderdag onze nieuwe homepage bezocht, en meer dan 25.000 pagevieuws werden uitgeleverd.

Ook het zelf toevoegen van jullie commentaar schijnt in de smaak te vallen: zo’n 46 berichten werden er gisteren gepost.

Die commentaren staan natuurlijk niet op deze nieuwe pagina, en gaan ook niet meer meegestuurd worden met de sneeuwmailing (die zou veel te groot worden), maar kunnen gewoon ook in de toekomst dus altijd geraadpleegd worden.

Hoe: klik de datum van gisteren, 24 Februari, op de kalender rechtsboven in de website om naar de berichten van gisteren te gaan.

Er komt dan eerst een kleine text, en daaronder staat een link om de volledige tekst inklusief de commentaren te tonen. Kun je dus lekker op je gemak nalezen. Nieuwe berichten vandaag niet meer posten bij die van gisteren, gebruik steeds de nieuwste pagina van de website om je commentaar toe te voegen.
Zover wat betreft gisteren.

Maar ook vandaag hebben we interessant nieuws: zoals gisteren al werd aangeduid heeft Jochen op deze website een foto album geïnstalleerd die onder de Categorie Foto Series staat vermeld als Album lijst.

Je kunt je daar registreren als gebruiker van het fotoalbum, en dan je foto’s direkt daarnaar toe uploaden. Die kunnen dan door iedereen bekeken worden en er kan een waarderingscijfer aan elke foto gegeven worden.

Opgelet: registreren als gebruiker in het foto album is iets anders dan registreren op de mailinglijst, dus ook alle abonnees van de sneeuwmailing dienen zich bij het foto album opnieuw te registreren als ze van die optie gebruik willen maken.

Bovendien heb je de mogelijkheid, maar alleen als je geregistreerd bent als foto album gebruiker, om een foto als e-card te versturen naar je kennissen en of vrienden. Lijkt me leuk als we veel digitale kiekjes van jullie gaan binnenkrijgen die dan verder gebruikt kunnen worden.

Zo, ik ben benieuwd wat dat gaat geven…


Hier volgen de tips van de Dienst voor de Oostkantons die ter gelegenheid van de komende sneeuwpret een nederlandstalig persbulletin hebben rondgestuurd.

24/02/2005

3e skiweekend in zicht

Sedert 14 februari zijn de voorwaarden voor het beoefenen van de wintersport in de Oostkantons ideaal. Indien men er de week aan toe voegt voor de krokusvakantie en drie dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar, loopt het totaal aantal dagen met voldoende sneeuw voor de ski, op tot 21 dagen. En het is nog niet gedaan!
De weersvooruitzichten wijzen nu reeds met zekerheid op het voortbestaan van de ideale condities, ook voor het volgend weekend (26-27 februari) en zelfs langer, ten minste tot woensdag 2 maart.

De liefhebbers van langlauf, alpineski, slede, wandelingen met sneeuwraketten of van ritten met sneeuwscooters mogen zich vanaf nu klaar maken voor een 3e weekeind van vermaak in de 25 skicentra van de Oostkantons.
Een sprookjesachtig landschap wacht hen: 25 tot 50 centimeter sneeuw (al naar gelang de hoogte van 500 tot 694 m) goed aangedrukt met daarbovenop een laag poedersneeuw van prima kwaliteit; brede opklaringen met zelfs mooie zonnestralen; 550 km langlaufpistes, goed aangelegd en perfect onderhouden, hetzij in de Hoge Venen, op de hoogten van de Belgische Eifel (Rocherath, Elsenborn, Bütgenbach) of in de minder gekende plaatsen: Xhoffraix, Mont, Faymonville, Manderfeld, Wirtzfeld, Rodt/St.Vith, Weywertz, etc.

De liften van de alpineskipistes en de sledepistes in Ovifat, Ferme Libert en Nidrum (Elsenborn) zullen eveneens in bedrijf zijn volgend weekend en de sneeuwscooters in Baugnez zullen hun rondritten verder zetten.

Dit weekeind zullen twee wedstrijden in Weywertz plaats vinden: op zaterdag de traditionele halve marathon en op zondag het Belgische langlaufkampioenschap.

Er zal dus plezier zijn voor iedereen, groot en klein en ook plaats voor allen, voor zover het publiek zich zal willen verspreiden over de totaliteit van de pistes die ter beschikking staan.

Om u goed te informeren in verband met de geboden mogelijkheden, is het aangeraden de Internetsite van de Dienst voor Toerisme van de Oostkantons
www.oostkantons.be – www.eastbelgium.com
of de sneeuwtelefoon + 32 (0) 80/22 74 74
te raadplegen.

Zelfs indien, zoals vorig weekend, er meer dan 25.000 liefhebbers willen genieten van het sneeuwvermaak, hebben zij de zekerheid dat zij zullen ontvangen worden in aangename omstandigheden voor zover zij niet allemaal op hetzelfde ogenblik, op dezelfde plaats zullen willen zijn.

Aan zij die hun verblijf willen verlengen en ter plaatse willen verblijven, wordt aangeraden op voorhand te reserveren. Ondanks het feit dat de Oostkantons verschillende hotels (ca 1.500 kamers) en 700 vakantieverblijven en landhuizen (ca. 4.500 bedden) aanbieden, kan het zijn dat er een sterke vraag is op het laatste ogenblik.
De reserveringscentrale van de Dienst voor Toerisme van de Oostkantons (+ 32 (0) 80/28 09 96 (7) kan diegenen helpen die niet over de adressen beschikken van deze overnachtingplaatsen (die men eveneens kan vinden op de Internetsite).

In verband met het wegverkeer moet men de activiteiten loven van de ruimingdiensten die zorgen voor een perfecte berijdbaarheid van de wegen. Ondanks dit alles is het toch aangeraden op voorhand zijn reisweg te kiezen om aldus het aanschuiven te vermijden.

Tenslotte is ook de fair-play op de weg en op de pistes het beste middel om alles zonder problemen te laten verlopen.

VEEL VERMAAK AAN ALLEN!

Dienst voor Toerisme van de Oostkantons


En hier beneden kunnen jullie je opmerkingen en reakties kwijt: klik op “Write a comment” om te schrijven of op X Comments om de reakties van anderen te lezen…

Groeten,
Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

12 reacties

 1. Allereerst proficiat met de vernieuwingen aan de website !Ik lees dat zondag in Weywertz het langlaufkampioenschap plaats vindt. Wij hadden net Weywertz uitgekozen om zondag te gaan langlaufen. Denkt u dat we dat nu beter niet doen en ergens anders heen gaan? We wilden net niet teveel drukte. Ik veronderstel dat daar zondag veel volk zal zijn?Vriendelijke groeten,An

  Inderdaad An, ik denk dat de pistes in Weywertz dan niet voor het normale volk geopend zullen zijn, dus zelfs als er niet al te veel mensen zijn, kun je er beter niet gaan skien… Gewoon wat verder doorrijden naar Butgenbach, Rocherath, Wirtzfeld of Elsenborn. Veel plezier !

 2. Hallo iedereen
  Ik wil er nog even op wijzen dat je in het foto album (Album Lijst hier rechts in het menu) je taalinstelling in het nederlands kunt ingeven. Bovendien is er in het Foto Album een menu optie die FAQ heet (dat betekent frequently asked questions= vaak gestelde vragen) waarin je een aantal tips krijgt als je niet precies weet wat te moeten doen. De eerste albums met winter en andere foto’s van users/gebruikers zijn ondertussen aangelegd, maar opgelet, maak je foto’s niet te groot in data formaat, voorlopig stel ik 2 Mb per user ter beschikking. Als je meer plaats nodig hebt, kan ik dat wel arrangeren, maar dan eerst even een persoonlijk mailtje aan [email protected] sturen

 3. Hallo, Een geweldige website proficiat, wij zijn van plan om zaterdag aanstaande naar weywertz te gaan,maar omdat er een marathon wordt gehouden ben ik niet zeker of de pistes open zijn voor het gewone volk. Ik ben gaan zoeken maar kon er niet direct iets over vinden. Er zou een marathon zijn geweest op 30 jan jl, toen waren wij er ook maar hebben toen gewoon gelanglaufd en hebben wij er niets van meegekregen dat er een marathon zou zijn. Waar doen wij nu verstandig aan.

  die marathon van 30 januari werd afgelast omdat de loipe te veel verijsd was, de wedstrijden vinden nu dit weekend plaats, zie mijn hoofdkommentaar hierboven

 4. Hier zijn 2 commentaren die vandaag werden ingediend, maar op de verkeerde pagina werden bijvoegd…

  is natuurlijk lastig want dan bestaat het gevaar dat die niet meer gelezen worden.

  Ik zal de commentaren dus even hier erbij zetten en de optie om te posten op oudere pagina’s uitschakelen, anders gaat daarmee te veel tijd verloren…

  Annemieke schreef:
  We willen voor zo 27/02 langlaufs reserveren in Wirtzfelt. Was dat niet bij ene Otto… niet ver van Drosson-restaurant. Kan je het telnr van die skiverhuurder mailen naar ons , merciekes

  Je hebt je commentaar op de vorige dag donderdag 24 februari gepubliceerd, dus heb ik je commentaar naar deze pagina van vandaag moeten verhuizen. Familie Otto-Schmidt, Wirtzfeld 77 , B-4761 Büllingen , Tel. 080-647459, Fax: 080-647831 , Email: [email protected] , website is http://www.otto-schmidt.be en die staat zelfs hier rechts in het menu met een eigen link onder de Appartments vermeldt… groeten hubert

  —-
  Carl Schreef:
  Zitten van het weekend in Waimes, waar kunnen we het beste gaan sleeen ? Leuke site trouwens al veel plezier van gehad
  Groeten Carl (nederland)

  in elk dorp in de streek zijn er voldoende weiden waar je kunt sleeen op de helling. veel plezier, hubert

 5. Dave Hendriks wrote:
  Beste Hubert,
  Allereerst comlpimenten voor de site/berichtgeving. Enkele jaren geleden heb ik vaak de mailings gelezen. Ben toendertijd naar Rotterdam verhuisd. Nu kom ik afgelopen week de naam Hubert Savelberg tegen en heb ik me meteen weer aangemeld voor de mailing aangezien ik regelmatig in Limburg verblijf. Erg leuk! Mijn vraag gaat echter over het volgende: Ik wilde met enkele familieleden een keer een dag gaan sleeen aangezien enkele oudere leden het niet meer aandurven om te langlaufen. Op deze manier kunnen we toch nog eens lol beleven aan de sneeuw. Hopelijk kun je me helpen met deze enigszins vreemde vraag aan enkele goeie locaties in de buurt. Alvast bedankt en succes met de site! Dave Hendriks Jabeek/Rotterdam(NL)

  zoals ik al eerder schreef: ieder dorp in ons heuvelachtig gebied heeft weiden tegen de hellingen aan, er zijn dus overal mogelijkheden om te sleeen. In de informatie van de VVV staan ook enkele speciale slee pistes vermeldt… dus even op de link van de Dienst voor Toerisme klikken en daar nalezen wat je het beste lijkt. groeten en veel plezieer, hubert

 6. Beste Hubert & Jochen, Van harte bedankt voor je boeiende dagelijkse sneeuwberichten! En niet te vergeten: onze felicitaties voor het winnen van de prijs voor jullie website, welke nu echt professioneel oogt (en’t ook is).
  EINDELIJK: Het is weer zover, wij gaan dit weekeinde vanuit Brussel opnieuw naar de sneeuw, en zullen in jullie kontreien onze Nederlandse vrienden ontmoeten, die vanuit hun heimat naar de Ardennen komen afdalen (nou ja afdalen?). Dan gaan we lekker met z’n vieren de sneeuw vieren in onze eigen langlaufkampioenschap (en het liefst zonder publiek ‘tuurlijk!). Zal proberen een paar mooie foto’s voor je website te produceren (by the way/übrigens: 2 MB is niet veel maar voldoende om en 3-tal mooie foto’s te uploaden). Macht’s weiterhin gut und vielleicht sieht man sich ja mal im schönen Ardennerland? Met de beste groeten, verder zo,
  Mike & Johanna

  Zoals reeds eerder gezegd, we willen eerst even de situatie in het oog houden wat er met de uploads gaat gebeuren, want gisteren hadden we al ongewenste postings voor een online casino,(die echter door ons systeem geweerd konden worden) en als we alles direkt groot aanpakken, dan draait het niet mooi rond. Beter eerst klein beginnen, en als je plaats tekort komt, dan zullen we op aanvraag voor meer plaats zorgen. In ieder geval veel sneeuw plezier vieren met jullie vieren… Hubert

 7. Ik heb een zestigtal foto’s die jullie mij deze winter hebben toegestuurd, opgenomen in de Album lijst… in het Album Tourist Impressiums kun je die bekijken. Omdat deze foto’s af en toe zijn opgestuurd naar mij, weet ik echter niet meer welke foto’s van wie zijn. Wie zijn naam er graag bij heeft staan, gelieve mij dat te willen meedelen met opgave van het fotonummer. Ere wie Ere toekomt.

  Groeten

  Hubert

 8. Hubert, ik heb de foto’s gevonden en ik vind ze fantastisch. Ge kunt meegenieten vanop uw stoel. Ik krijg wel een beetje de kriebels om naar ginder te komen. Doe zo voort. Groetjes, Lena.

  Hallo Lena, wat weerhoudt je ervan…? Groeten, Hubert

 9. Hallo…Ten eerste mijn complimenten voor de nieuwe site ! Helemaal top… Ik had nog een vraagje… Wij willen graag eens een ritje maken op een sneeuwscooter…maar hebben geen idee waar we dan het beste kunnen gaan… Vooral van waaruit het het dichtste bij is van ons uit (Hoensbroek Limburg). Dus mocht iemand hier een tip voor hebben hoor ik deze graag ! En dan nog een vraagje over de sneeuwscooters…ik kan nergens info vinden over de prijzen hiervan? Weet iemand daar een site voor of weet iemand de prijzen hiervan? Hartelijk bedankt alvast… Groetjes Leanne

  …Leanne, op de info site van de VVV voor de Oostkantons (www.eastbelgium.com) staat een center vermeldt die inderdaad sneeuwscooters verhuren: Schneescooter – Motoneige – Sneeuwscooter & Ski-Doo , MALMEDY Baugnez Houyres +32 (0)80-337535 . Meer info heb ik er jammer genoeg niet over, maar misschien dat er mensen zijn die dat al eens gedaan hebben. Op Mont Rigi (500 meter voorbij Baraque Michel) hebben ze ook Snow Squads, vierwielige motors, maar ik neem aan dat de sneeuw scooters snowmobiles zijn, en die bedoel je toch, of niet? Laat het ons weten als jet het uitgeprobeerd hebt? Hubert

 10. heeeey hubert het is hier weer met albert 😉 we wilden dinsdag toch maar komen omdat ik naar het ziekenhuis moet voor mijn hart:s in de ochtend en dan heb ik vrij van school maar omdat het zo enorm koud gaat worden hebbe we onze twijfels dan is er natuurlijk wel weinig volk op een dinsdag :d ooh jah is het eigenlijk niet uitzonderlijk dat er 3 tot 4 weken sneeuw achter elkaar licht want het gaat zeker en vast niet dooien tot 6 maart …… en wie weet wat er nog gaat komen …….. mijn fototoestel voor de vogeltjes kan ik nu beter gebruiken voor de sneeuw ;);) :d baaaaay ps: ben verslaafd geworre aan jullie site dus je zult nog veel van me horen :p:d

  Albert, dan mogen we toch zeker een aantal foto’s in het foto album van jou verwachten…? Warm inpakken dinsdag en toch maar genieten! Groeten Hubert

 11. hoi hubert ….. ik heb eigenlijk een klein vraagskuh he ….. waarom zou je anders een live chat opmaken dan kunnen we met zen allen onderling praten toch veel leuker ….. en de beste tips en hints kan je meteen vragen 😉 was maar een idee …. ik heb nu ook mijn eigen acount gemaakt ik ga der morge zodra het hier begint te sneeuwen zal ik al wat foto’s maken van onze omgeving in de sneeuw kan je zelf eens zien hoe wij jalours zijn op jullie buert ….. wij mogen blij zijn met 1cm en als die valt is hij meteen weg …….och jaah …. groetjes ……

  …Albert, laten we het zo stellen… het moet een hobby blijven, met een chat moet er een moderator constant aanwezig zijn als je alles volgens de belgische wetgeving in orde wilt houden… met een blog gaat dat net zo goed zonder constante moderator, en het is toch gecontroleerd doordat het soms met een beetje vertraging gedaan wordt…. sorry, en groetjes, Hubert

 12. oke allereerst klasse zoals de website er uit ziet, voor mij is dit nieuw en heb mij pas aangemeld voor de snowupdate en gelijk heb ik de smaak te pakken morgenochtend 6 uur vertrek k jullie kant op van uit de achtehoek in nederland voor 1 dag sneeuw :).

  tsja je moet er wat voor overhebben om 35 cm sneeuw te zien met de kids, zal een hoop foto’s maken en later jullie kant op sturen

  bye en tot morgen 🙂

Reacties zijn gesloten.