snowupdate V1 # 70

Volgens de laatste berichten zal er vandaag, Zaterdag 26 februari, meer bewolking zijn en kan er nog eventueel opnieuw een beetje sneeuw vallen. Zondag zullen er bredere opklaringen zijn, maar zal de wind ook aantrekken.

Deze ochtend is het inderdaad opnieuw volledig betrokken. De kans op nieuwe sneeuw zit er dus dik in. Dit kan opnieuw tot plaatselijke problemen op de weg leiden, vooral in het binnenland. De temperaturen zijn ook niet meer zo diep gegaan, het is nu minus 4 ° bij ons.

Update 8.05 uur: De zon probeert door te breken… het belooft een prachtige sneeuwdag te worden!

Update 11.00 uur: de zon breekt regelmatig door… Nieuwe link hier rechts voor Verkeersinformatie onder Tourism.

Update 11.05 uur: het sneeuwt lichtjes.. zo snel kan het veranderen

Update 14.00 uur: opgehouden met sneeuwen

Update 15.50 uur: er komt langzamerhand een beetje mist over de dalen te hangen, temperatuur nu -1°

Update 20.00 uur: het begint opnieuw te sneeuwen, temperatuur -2°, straten worden glad !

Met de 30 tot 50 cm sneeuw die er nog altijd liggen in de Oostkantons zal het ook dit weekend een top weekend worden voor de sneeuwliefhebbers.

Daarom belangrijk om de Winter Tips hier rechts in het menu aan te klikken, ze geven enkele handige wetenswaardigheden hoe je de grootste drukte kunt omzeilen.

Vandaag een wedstrijd in Weywertz, als volksloop, de halve marathon, morgen zijn er de belgische kampioenschappen over 50 km, maar alleen voor mensen die bij de ski-bond aangesloten zijn.
Begin om 9.00 uur.

En uiteraard even de tips van gisteren nalezen die ik in de verschillende reakties van andere abonnees geplaatst heb.

Foto van de dag:

sneeuwfoto van de dag

Wirtzfeld deze ochtend

werken met de sneeuwfrees

Wirtzfeld deze middag… werken met de sneeuwfrees

Nieuw hier rechts in het menu onder About Wirtzfeld: een nieuwe link naar de nieuwigheden die in onze website werden doorgevoerd in chronologische volgorde.

De gebruikers van de Foto Series, optie “Album Lijst”, die hun eerste foto’s op onze website hebben geuploaded en geen disk space meer vrij hadden, hebben deze ochtend opnieuw meer diskruimte gekregen, zodat het uploaden door kan gaan.
Er zijn nu al 714 foto’s verdeeld over meer dan 20 albums…
Beslist ook interessant voor de andere bezoekers van onze website om eens in de verschillende user albums te gaan rondneuzen. Klik op Album Lijst hier rechts en bekijk de verschillende mogelijkheden.
Foto’s die gepubliceerd worden, kunnen door geregistreerde Foto album users ook als e-card naar hun bekenden verstuurd worden.

Voor de nieuwe gebruikers van deze website:
De commentaren van gisteren staan natuurlijk niet op deze nieuwe pagina, en gaan ook niet meer meegestuurd worden met de sneeuwmailing (die zou veel te groot worden), maar kunnen gewoon ook in de toekomst dus altijd geraadpleegd worden.

Hoe: klik de datum van gisteren, 25 Februari, op de kalender rechtsboven in de website om naar de berichten van gisteren te gaan.

Er komt dan eerst een kleine text, en daaronder staat een link om de volledige tekst inklusief de commentaren te tonen. Kun je dus lekker op je gemak nalezen. Nieuwe berichten vandaag niet meer posten bij die van gisteren, gebruik steeds de nieuwste pagina van de website om je commentaar toe te voegen. Dat kan elke dag tot middernacht, daarna worden de posts van de dag afgesloten.

Zover wat betreft gisteren.

En hier beneden kunnen jullie je opmerkingen en reakties kwijt: klik op “Write a comment” om te schrijven of op X Comments om te reakties van anderen te lezen…

Groeten,
Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

11 reacties

 1. Hey allemaal ik ga zondag ook nog eens een kijkje nemen in de ardennen, maar zoek een plaats zoals ovifat waar je kan sleeen op een sleepiste en wandelen ( liefst een beetje aangeduid ). Is Trois ponts goed voor te wandelen of zijn er betere plaatsen? Hopelijk vind ik hier wat meer informatie want over wandelen en sleeen rond de skipistes vind ik bijna nergens informatie… Zeer goeie site trouwens!! Bedankt voor de info

  Een goede slee helling schijnt er ook in Malmedy te zijn, maar daar heb ik nog niets of weinig van onze abonnees over gehoord. Hellingen met ski lifts zijn er maar drie in Hoog Belgie (zie de tips van de VVV die gisteren in het hoofdartikel werden gepubliceerd), maar sleeen en wandelen kun je in alle kleine dorpjes in de streek van elsenborn, rocherath, wirtzfeld, butgenbach, bullingen en manderfeld. veel plezier, hubert

 2. Ben donderdag in Wirtzfeld geweest met vrouw en kleinzoon. Wilde graag wandelen met de slee. Vond geen geschikte plaats om te wandelen omdat er overal spoor getrokken was voor de langlaufers.Deze pistes waren goed aangegeven maar voor te wandelen vond ik niet onmiddelijk een geschikte plaats. Ben toen naar het meer van Butgenbach gereden en heb daar genoten van sneeuwpret in de hoge venen. Dit is geen verwijt maar ik ben in Wirtzfeld onbekend. Ik kom maandag maar dan om te langlaufen.
  Tot kijk in de prachtige mooie witte Hoge Venen.
  … Dit is natuurlijk steeds weer het grote probleem wanneer er sneeuw ligt… zoals ik al eerder geschreven heb, worden er nu meer en meer speciale wandelbanen getrokken naast de ski pisten, want wandelaars op de ski pisten is niet goed voor de kwaliteit van de loipen, maar de wandelaars willen ook door de natuur kunnen wandelen… De VVV dient hierover meer informatie te verspreiden! Groeten, en veel plezier, Hubert

 3. Nieuw vandaag: meer diskruimte voor foto album users, en in het menu rechts: een nieuwe link over de nieuwigheden op onze website en een link naar verkeersinfo en radarvallen.

 4. Hallo, gisteren heb ik probleemloos een aantal foto’s van weathercam.be Brugge in de galerij gezet, maar sinds deze ochtend slaag ik er niet meer in om foto te uploaden. Krijg steeds error melding :”bestand niet verplaatsbaar.” Enig idee hoe die komt? dank voor jullie hulp en … send us some snow please!!! Groeten uit het subtropische Brugge (4°C)
  Hallo, ik heb je terug op de “registered users” level geplaatst, het hangt misschien samen met de settings van het “poweruser level” dat ik je deze nacht had toegekend… alhoewel ik dacht dat die allemaal korrekt waren ingesteld… Dus kijk eens of het nu wel weer gaat (maar ja, je hebt nog slechts 700 van de 2000 Kb vrij als regsitered user… Straks meot ik er eens met Jochen over babbelen… En de sneeuw stuur ik je dan per post toe… groeten, Hubert

 5. Hallo Hubert, ik heb net nog eens geprobeerd om bestanden up te loaden, maar het blijkt nog steeds niet te lukken.
  Ik comprimeer de jpg-bestanden maar houd de grootte op 1024*768 omdat ze dan als wallpaper kunnen gebruikt worden voor wie het wenst. Hopelijk kan ik binnenkort nog meer foto’s uploaden. Dank voor de diepvries-post.
  Kleef je er een prior zegeltje op? 😉 Marc
  Marc, ik heb net zelf geprobeerd een foto te uploaden, ik krijg dezelfde fout-melding. Dat was gisteren ook eens het geval en Jochen heeft dan settings moeten aanpassen… ik dacht dat daarmee het probleem verholpen is, maar dat is dus niet zo. Jochen komt pas straks terug van weggeweest, dus het kan nog even duren… sorry!!! Prior zegel: is ook geen garantie dat de sneeuw niet gesmolten zou zijn als hij in Brugge komt… Groet Hubert”

 6. Het probleem met de foto’s uploaden is nu opgelost, ik heb er net zelf 5 bij kunnen plaatsen van mijn sneeuwruim aktie van vandaag… dus probeer het maar en laat even iets weten. Groeten, Hubert

 7. Fantastisch, zo’n wx, en snow update als je bedenkt dat wij maandag naar de Ardennen (Vielsalm) vertrekken voor een weekje. Zo blijven we op de hoogte van de weerscondities en de vooruitzichten om een paar daagjes te komen skieen bij jullie in de buurt. Heb je suggesties voor ons?? Ik heb wat foto’s ge-upload (gekopieerd naar Paintshop) en vergroot naar 1024 x 768 wat prima ging en de kwaliteit blijft redelijk tot goed. Mercie vanuit Voorhout, Nederland
  … Bert, wat is wx ? Tips om te skien… de hele Oostkantons staan volgende week ook nog paraat, kijk maar op de website naar Ski Pistes in het menu rechts… Groeten, Hubert

 8. Sorry Hubert, ik blijf af en toe een beetje ondoordacht hangen in mijn vakjargon. Wx is niets anders dan een USA afkorting voor weather en wordt gebruikt in de luchtvaart. Vandaar mijn opmerking over jou weer (wx) update.

  Ik hoop dat de sneeuw nog een weekje volhoudt bij jullie,

  Mvg, Bert

 9. hubert,
  vandaag in Hockay geweest omdat dit heel kort bij de snelwegafrit ligt.
  dat was ook te zien aan de loipes, of wat daarvoor zou moeten doorgaan : alles, maar dan ook de volledige 10 km parcours volledig plat met amper merkbare sporen en vooral veel wandelaars die uiteraard liefst in diezelfde sporen wandelen en het restje dat nog goed is volledig stuktrappen. wanneer zouden de plaatselijke overheden daaraan eens iets doen in plaats van de langlaufers te doen betalen voor het gebruik (en zogezegd onderhoud) van de loipes.
  sorry voor de frustraties en vermoedelijk niet enkel de mijne. toch ook wel een positieve noot : doe aub verder met je mailing over de sneeuw- en wegentoestand in onze Ardennen, dat is steeds leuk te volgen.
  groeten, herman

  … en dan is het te hopen dat ze dat hier ook lezen… ik stuur je bericht alleszins verder naar de Deinst voor Toerisme in de Oostkantons…. groeten, Hubert

 10. Hallo Hubert, Zojuist heb ik nogmaals een bezoek gebracht aan je site. Super site! Morgen ( zondag) gaan we weer de sneeuw opzoeken in de regio. Echter ik kan geen enkele site vinden met de meest actuele sneeuw hoogte’s er wordt gesproken over 30,40 50 en 60 cm??? Kun jij me helpen? Bedankt! Patrick Gloudemans Eindhoven

  de meest aktuele sneeuwhoogtes staan vermeld op onze site onder de menu optie Ski Pistes (helemaal onderaan, in het menu op de rechter zijde… Dit zijn de aktuele hoogten van 24 Februari, en alhoewel de sneeuw een beetje ingezakt is sindsdien, is er ook nog een beetje bijgekomen. deze nacht zou er nog meer bijkomen…
  Dus geen probleem, er ligt overal genoeg. groeten, Hubert

 11. Karel Holvoet wrote:

  Dag Hubert, De sneeuw ziet er redelijk stevig uit bij u. Dat zijn meerdere cm, heb ik onderschat dus. groeten en tot snelmails, Karel

  van datgene wat er vanmorgen gevallen is, is niet veel blijven liggen bij temperatruren net onder nul. Deze avond is er iets meer gevallen, net genoeg om de straten spiegelglad te maken, ik zie hier uit mijn venster hoe er drie, vier auto’s tussen wirtzfeld richting butgenbach tegen de berg “hangen” met hun pinkers constant aan… komen daar de berg niet hoog, of hangen in de greppel… ciao hubert

  Karel: Het zal dadelijk wel nog wat harder gaan sneeuwen bij u. Hier in Halle ist ook begonnen. Groeten, Karel

Reacties zijn gesloten.