snowupdate V1 # 71

Zaterdagavond is het opnieuw een beetje beginnen te sneeuwen, niet erg veel, maar net genoeg om de straten bij ons spiegelglad te laten worden… Deze nacht is er ongeveer 3-5 cm sneeuw bijgevallen, en vandaag, zondag 27 februari, is er een strakke wind opgestoken, die het koude gevoel nog versterkte.

Update 17.00 uur: lichte sneeuwval, – 4°, koude wind!

Update 22.00 uur: klare sterrenhemel, – 9°, koude wind!
en het wordt nog kouder deze nacht!

Van Zondag op Maandag wordt het SUPERKOUD: de temperaturen kunnen in de Oostkantons zakken tot – 20°… Morgen zou het wat rustiger worden.
Meer sneeuw wordt ook nog vanaf dinsdag tot en met donderdag verwacht…
Naast de sneeuwpret dus ook sneeuw ellende door gladde wegen!

Op de website: een nieuw menu onder About Wirtzfeld met de nieuwigheden die wij elke dag in de navigatie inbouwen.

In het fotoalbum op onze website staan ondertussen al meer dan 1600 foto’s in zo’n 24 verschillende albums… en er komen er nog elke dag bij: nieuwe series: Winter in Wirtzfeld, Summer in Wirtzfeld, Africa (Egypte en Tunesie), Carabean (Aruba) , Europa (Poland en Italy), Underwater (Hurghada), Vliegen+Parasailing, War Memorials (Auschwitz, Birkenau en Henri Chapelle) en Oldtimers…. Geregistreerde album gebruikers kunnen de foto’s ook als e-Card versturen.

sneeuwploeg

ski pret puur

Voor de nieuwe gebruikers van deze website:
De commentaren van gisteren staan natuurlijk niet op deze nieuwe pagina, en gaan ook niet meer meegestuurd worden met de sneeuwmailing (die zou veel te groot worden), maar kunnen gewoon ook in de toekomst dus altijd geraadpleegd worden via de kalender rechtsboven in de website om naar de berichten van gisteren of vroeger te gaan.

Er komt dan eerst een kleine text, en daaronder staat een link om de volledige tekst inklusief de commentaren te tonen. Kun je dus lekker op je gemak nalezen.

En hier beneden kunnen jullie je opmerkingen en reakties kwijt: klik op “Write a comment” om te schrijven of op X Comments om de reakties van anderen te lezen…

Groeten,
Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

8 reacties

 1. Ziet er prima uit, complimenten!!
  Ga zo door, ik ben een vaste bezoeker en ” in de ban van de meetlat” . Zo gauw er een streepje of twee onder zijn gesneeuwd voel ik de drang om te komen wandelen. De sneeuwberichten zijn altijd leuk om te lezen.

 2. Hi, Hubert, mooie site en thanks voor de up-to-date berichten. Zou het mogelijk zijn om je blog RSS compatiebel te maken zodanig dat ik de site in mijn newscrawler kan toevoegen? De sneeuwfreak

  …daar vraag je me wat… weet ik niet, moet ik jochen vragen, maar als dat veel werk is, laat ik het niet doen… deze sneeuw info en website moet een hobby blijven…we zullen zien… groeten, hubert

 3. Leuk verzonnen, moest lachen toen ik de foto zag op je site.Heb je er een ontdooi thermostaat op aangesloten of een tijdschakelaar? Ik mag dat wel die innovatieve oplossingen voor probleempjes in het leven. Ga zo door!

  Nee, geen schakelaar, (een strijkijzer heeft immers zelf een thermostaat die regelmatig aan en uitschakelt), om hem aan te zetten moet ik dus zelf door de sneeuw baggeren om de stekker erin te steken, maar na een uurtje is het dan OK en trek ik de stekker er weer uit. T’Is immers niet elke dag nodig, dus waarom dan meer stroom verbruiken als nodig.

 4. zoals ik al eerder heb gezegt hubert ging het dus sneeuwen de weermannen zijden dat er geen grote hoeveel heden gingen vallen maar zo te zien is er bij jullie toch een 5 tal cm gevallen en ook bij ons viel deze zondag nacht de sneeuw van betekenis … dus ik heb er al enkele foto’s van gemaakt en in de gallerie gezet …. dinsdag kom ik naar jullie en ik zal extra batterijen meenemen …. voor de camera 😉 baaaaay groetjes albert –ik denk dat er de donderdag zon 60 tot 65 cm gaat liggen bij jullie 😉

 5. Goedenmorgen hubert, Vanuit almelo nl. (helaas en geen oost belgie) gefeliciteerd met je mooi sterk verbeterde website. Een week geleden waren wij met onze caravan tijdens de crocusvakantie in Arimont (Malmedy) om voor het derde jaar op rij te genieten van de sneeuw in de hoge venen. Toen ook nog een bezoek gebracht aan Wirtzveld, maar helaas de paal in de sneeuw niet gevonden. Wirtzveld is toch nog iets groter dan ik dacht. Ga zo door, ik kijk in de winter iedere dag op je site en de groeten van wilma en jan eshuis.

  Voor de volgende keer: vanuit richting Bullingen Wirtzfeld binnenkomende, het derde huis rechts tegen de helling.
  P.S. Gelieve niet door onze tuin te lopen want onder de sneeuw staan ook nog planten die dan kapot getrappeld worden (hebben we alles al gehad… staat er opeens een vent in de achtertuin voor het venster, dan schrik je je toch wel even rot…

 6. Dag Hubert, als eerste: een hele prettige site om te lezen. Al jaren krijgen wij de sneeuwberichten van jou. We volgen ze allemaal, maar het is maar zelden, dat wij ’s winters kunnen komen. ( werk en zo) Nu is het eindelijk zover en a.s. woensdag komen we om te langlaufen. We hebben gelezen dat er dinsdag behoorlijk wat sneeuw zal gaan vallen en zouden graag van jou advies hebben waar naar toe te gaan. We hebben geen sneeuwkettingen of winterbande, dus we blijven het liefst vlak bij de snelweg. Graag advies!! José

  … moeilijk te zeggen… omdat het waarschijnlijk al sinds maandagavond zal sneeuwen, zullen de strooidiensten in het franstalig gedeelte wel tegen woensdag de zaak onder controle hebben, dus raad ik je de autoweg verviers richting st vith en dan Malmedy Baugnez… dat is niet zo ver van de autosnelweg af.
  Toch zullen de hoofdwegen van Malmedy richting Butgenbach en Elsenborn, of Bullingen en Rocherath ook goed berijdbaar zijn. Wirtzfeld zelf heeft altijd sneeuw op de weg, en ligt in een dal… dus met zomerbanden is dat niet zo gemakkelijk. omdat het ook woensdag sneeuwt, wordt dan alleen de weg geruimd met de sneeuwruimer, maar nog geen lava gestrooid omdat die direkt ondersneeuwt en bij de volgende sneeuwruimer weer wordt weggedrukt… Veel plezier met de sneeuw. Hubert

 7. bedankt voor je snele reactie. Op de kaart van Belgie kan ik wel Malmedy Beverce vinden, maar aan welke kant van Malmedy ligt Baugnez? Wirzfeld heb ik al wel gevonden. Misschien toch handig om een keer sneeuwkettingen aan te schaffen………. Op de kaart zie ik ook Francorchamps-Hockai vlak bij de snelweg liggen. Is dit iets of vergis ik me in de afstand vanaf de snelweg? groetjes José

  Jose, de toegangskaart naar de piste voor Baugnez vindt je op de site van de VAO… Hetzelfde geldt overigens voor alle andere pistes in de Oostkantons. Hockai is ook goed berijdbaar, inderdaad. Groeten Hubert Klik hier:VAO

Reacties zijn gesloten.