2 Maart 2005

…aangezien er geen wijziging is in de sneeuw situatie van gisteren, wordt er vandaag geen sneeuwupdate per email verstuurd…

Gisteren heeft het hier in de Oostkantons slechts heel weinig gesneeuwd, meer stuifsneeuw als echte sneeuw. In de nacht van dinsdag op woensdag is er nauwelijks iets bijgekomen, en tot en met vrijdag zou er elke dag nog een beetje meer sneeuw bijkomen… maar de grote hoeveelheden die gisteren nog werden voorspeld zijn alleen in het Noorden van Nederland gevallen. Hoeft ook niet, we hebben nog altijd tussen 30 en 58 cm sneeuw in de Oostkantons liggen. Dat betekent in ieder geval dat ook het komende weekend opnieuw een top weekend voor sneeuw pret in de Oostkantons kan worden.

Karel Holvoet geeft hier nog z’n aangepaste weersvoorspelling:

“…Dag Hubert, Gisteren had ik het al opgemerkt en vandaag is het weer zo, de grootste hoeveelheden zullen bij u wegblijven. Meer dan 5 cm verwacht ik niet dus het zou daar nog binnen de perken kunnen blijven vanaf nu tot morgenavond. In delen van Noord-Holland viel er meer dan 30 cm afgelopen nacht en ochtend. Vannacht en morgen zal dat weer het geval zijn met lokaal in het westen van de Benelux 15 cm en meer…”

Update om 07.50: zwaar bewolkt, stuifsneeuw, temp. -6 °
Update om 10.15: bewolkt, bitterkoude wind, temp. -5 °
Update om 12.45: bewolkt, lichte sneeuwval, temp. -2 °
Update om 15.45: bewolkt, sneeuw op komst?, temp. -0 °
Update om 17.45: bewolkt, temp. -2 °

Aktuele weerfoto uit Wirtzfeld:

foto van de dag

Herinneren jullie nog de Jazz avond in het Green House Seminarie en Golf Center in St.Vith waar mijn vrouw Brigitte werkt? Ik kreeg daarnet nog enkele foto’s nagestuurd van Andre en Rita die ik daar tijdens die Jazz avond getroffen heb. Die foto’s vind je nu in het Album Wirtzfeld Gallery, Tourist Impressions.

foto van de dag
Hubert aan de open haard in het Green House St.Vith

André schrijft:

“… Beste Hubert en Brigitte, hierbij de genomen foto’s, de een al wat beter gelukt dan de andere. Wij hebben een fantastisch verblijf gehad en hebben nog enkele prachtige wandelingen gemaakt o.a in Knaploscheid. Ondertussen is de gewone draad terug opgenomen. We kunnen hier nu ook genieten van een beetje sneeuw. Op dit ogenblik 20.40 uur ligt er een tapijtje van ongeveer een 2 tal cm. Wij wensen jullie het allerbeste in al wat je ook maar mag doen en zeker succes met “Green House”.
Gegroet André & Rita…”

Hopelijk valt er niet meer teveel sneeuw, zodat het sneeuwruimen beperkt kan blijven tot “platrijden” door de auto’s… In mijn bedrijf is er deze week meer werk… daar de technische en creatieve werkzaamheden midden Juli (10 jarig bestaan van euregio.net) officieel door mijn zoon Jochen worden overgenomen, bekommer ik mij hoe langer hoe meer alleen nog maar om de boekhouding en administratie. Aan ’t begin van de maand moeten de nieuwe rekeningen gemaakt worden, dus daar ben ik nu en de komende dagen nog een beetje zoet mee.

Ook nog enkele veranderingen op onze website die je natuurlijk ook nog kunt nalezen via de link Nieuw op de Website:

De webpagina met de landkaart / road map heeft nu een serie links naar diverse gemeenten en dorpen in de onmiddelijke omgeving van Wirtzfeld. En onder het menu rechts hebben we nu afwisselend de logos geplaatst van onze klanten/sponsoren. Bezoek hen ook eens!

NIEUW: De mogelijkheid om e-Cards te versturen is vanaf nu voor alle bezoekers van de website vrijgeschakeld, dat betekent dus dat nu iedereen gratis e-Cards kan versturen van de foto’s uit onze foto series. Zoek een foto uit een van de Foto Albums, klik op de kleine foto en je krijgt een grotere foto met daarboven een link om zodoende een e-Card te versturen. Nu al meer dan 2300 verschillende foto’s zodat je bij veel verschillende gelegenheden een e-Card kunt versturen, of gewoon zo maar… (en gelijktijdig een beetje reklame voor onze website maakt…)

Voor de nieuwe gebruikers van deze website:
De commentaren van gisteren staan natuurlijk niet op deze nieuwe pagina, en gaan ook niet meer meegestuurd worden met de sneeuwmailing (die zou veel te groot worden), maar kunnen gewoon ook in de toekomst dus altijd geraadpleegd worden via de kalender rechtsboven in de website om naar de berichten van gisteren of vroeger te gaan.

En hier beneden kunnen jullie je opmerkingen en reakties kwijt: klik op “Write a comment” om te schrijven of op X Comments om de reakties van anderen te lezen…

Groeten,
Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

4 reacties

 1. Peter Clauws wrote
  Hoi Hubert,

  Sinds jaar en dag volg ik deze website en zeker in de winterperiode. Een echte sneeuwliefhebber vind hier de geschikte informatie. Ik weet nog toen ik klein was en nog samen met mijn ouders naar de Hoge Venen kwam om de sneeuwpret te beleven, dat we er ook eens aan waren voor de moeite omdat er weinig of geen sneeuw lag. Nu is dit niet meer mogelijk dankzij de webcam, waarvoor dank! Begin de jaren 80 kwamen wij ’s winters regelmatig op daguitstap naar de Hoge Venen. ’s Morgens een flinke boswandeling, daarna een sneeuwscooterritje in Mont-Rigi (bestaat blijkbaar niet meer sinds dit jaar?) en na de middag gingen we lekker de sleepiste af in Nidrum. Nu zijn we natuurlijk al wat ouder geworden en hebben zelf reeds 2 kinderen. Vorige zondag en de week voordien op maandag, zijn we ook terug naar de Hoge Venen geweest en wat is het daar toch prachtig in de sneeuw! We maakten er een boswandeling in het natuurpark van Botrange. Indien gewenst kan ik wel enkele mooie foto’s doorsturen, je laat maar iets weten. Met een beetje schaamrood op de wangen moet ik nu wel toegeven nog niet in Wirtzfeld te zijn geweest, terwijl ik een absolute favoriet ben van je website! Maar wat niet is, kan nog komen hé…

  Groetjes, familie Clauws – ‘t Jolyn

 2. Hallo Hubert, Is het zo fel aan het sneeuwen dat we de meetlat niet meer zien……? Groetjes Florette

  Florette, ondertussen zie je de meetlat wel weer… ik had daarnet de computer moeten restarten om een andere harde schijf aan te sluiten, en tijdens het opstarten van mijn computer stuurt de camera direkt een eerste beeld op het internet… dat eerste beeld is nog niet gecalibreerd en daardoor wazig… nee, het sneeuwt hier slechts heel weinig… ik had overigens net hier een journalist van Het Laatste Nieuws op bezoek die den “hubert” eens kwamen bezoeken… morgen lees je het allemaal in de krant… ha, wordt de website misschien nog beroemder…

 3. Er is vandaag een nieuwe pagina toegevoegd aan de Website: Wirtzfeld Virtueel… Mijn zoon Jochen heeft vandaag een aantal panorama foto’s gemaakt op 3 plaatsen in ons dorp, waarmee u dus om uw eigen as kunt draaien om in het dorp rond te kijken. De fotobestanden zijn uiteraard wat groter dan normaal, dus het laden van de data kan even duren…
  Veel plezier! Hubert

 4. Hubert, Is de absolute limiet 2 Mb om fotos op te laden? Maken we ze dan zeer klein (??? ten koste van de kwaliteit) als we een soort reisverslag willen maken? Vriendelijke groeten

  nee, de powerusers zitten op het ogenblik op 10 Mb, maar zoals ik eerder schreef, willen we de eerste gebruikers laten beginnen met 2Mb. Upgraden naar meer MB kunnen we altijd op aanvraag doen. Bedenk wel dat de foto’s in het foto album meestal alleen op de pc bekeken worden, waardoor de hoge resolutie niet zoveel zin heeft. Ook voor het downlaoden van een e-card is het niet gepast iemand een grote 4 of 12 Mb beeld toe te sturen… er zijn veel programm’s waarmee je de size van de data van een foto verder kunt verkleinen zonder te veel kwaliteit te verliezen (tenminste voor de Macintosh toch…) . ik heb je ondertussen naar 10 MB gezet, je kunt dus verder uploaden… groeten hubert

Reacties zijn gesloten.