3 maart 2005

omdat er deze nacht geen wijziging in de sneeuw situatie van gisteren is gekomen, werd er vandaag geen sneeuwupdate per email verstuurd De volgende snowupdate met het weekend overzicht wordt vrijdag rond de middag verstuurd.

Gisteren heeft het hier in de Oostkantons opnieuw slechts heel weinig gesneeuwd. In de nacht van woensdag op donderdag zou er echter plaatselijk veel sneeuw bij kunnen komen, en tot en met vrijdag zou zich dat nog kunnen herhalen

Bij ons in de Oostkantons is er deze nacht amper 2-3 cm sneeuw bijgekomen. Updates worden uiteraard hier in de loop van de dag regelmatig gepubliceerd.

Update om 07.30: zwaar bewolkt, lichte sneeuwval, temp. -3
Update om 09.30: zwaar bewolkt, sneeuwval, temp. -2
Update om 12.30: zwaar bewolkt, lichte sneeuwval, temp. -1
Update om 16.30: brede opklaringen, temp. -2

Wegentoestand is terug normaal geworden… slechts op enkele binnenwegen nog plaatselijk glad.

De grote hoeveelheden sneeuw die gisteren in het Noorden van Nederland zijn gevallen hebben we alleszins in de Hoge Venen niet meer nodig, want we hebben nog altijd tussen 30 en 50 cm sneeuw in de Oostkantons liggen en alle alpine en langlauf pisten blijven geopend (zie de link “Ski piste toestand” hier rechts beneden onder Weather).

Dat betekent in ieder geval dat ook het komende weekend opnieuw een top weekend voor sneeuw pret in de Oostkantons kan worden. Iedereen dus ook even de sneeuw tips hier in het rechter menu lezen om de files van en naar de ski gebieden te vermijden of alleszins te vergemakkelijken.

Opgelet: ik hoorde net een bericht op de plaatstelijke BRF Radio waarin verteld wordt dat gisteren namiddag de Ski-Hut annex Ski Verhuur van de Ferme Libert in Malmedy is afgebrand. Ik heb even opgebeld: ca. 300, deels gloednieuwe paar ski’s werden prooi der vlammen. Vanaf morgen gaat de ski-lift weer open, maar deze winter kun je er dus geen ski’s meer huren. De helling kan gebruikt worden om te sleeën.

Update voor 5.-6. Maart 05 in Ski Centrum Elsenborn Herzebösch

05/03 – Belgische Kampioenschappen in klassieke techniek
Heren: 10 km, dames: 5 km, jeugd: 2-3 km
Inschrijvingen vanaf 09.00 uur
Start jeugd: vanaf 10.00, volwassenen vanaf 11.00 uur

06/03 – Volksloop (freestyle) –
Inschrijvingen vanaf 10.00, start vanaf 11.00 uur

Foto’s van de dag:

foto van de dag

foto van de dag

Gisterenmiddag kreeg ik bezoek van een journalist en een fotograaf van Het Laatste Nieuws die eens wilden komen kijken hoe wij met de barre koude omstandigheden hier “weten te overleven”. Jammer genoeg hebben ze niet ons website adres vermeld bij het interview, alhoewel dat voorzien was… Was anders een leuke reklame geweest.

Ander nieuws vandaag:

Er is gisteren een nieuwe pagina toegevoegd aan de Website:
Wirtzfeld Virtueel…
Mijn zoon Jochen heeft woensdag een aantal panorama foto’s gemaakt op 3 plaatsen in ons dorp, waarmee u dus om uw eigen as kunt draaien om in het dorp rond te kijken. Deze techniek gebruikt Apple’s “Quicktime”, als u dit programma nog niet heeft geinstalleerd op uw computer is er op die pagina ook een link om de gratis versie ervan te downloaden bij Apple. Zonder dat programma lukt het bekijken van de panorama foto’s uiteraard niet. De panorama fotobestanden zijn uiteraard wat groter dan normaal, dus het laden van de data kan iets langer duren…

En in onze foto albums zitten ondertussen zo’n 2400 foto’s. En die kunnen ook als e-Card aan je kennissen verstuurd worden…

Groeten,
Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

8 reacties

 1. Beste Alvast bedankt voor de leuke site. Heb deze toevallig ontdekt via de webcam van wetter.com. Kun je mij misschien het rechtstreekse adres geven van jullie site. Dit is niet duidelijk via wetter.com. Ik ben al jaren een trouwe bezoeker van de Oostkantons (vooral in de winter) en haal de meeste info van oostkantons.be, daar ik al verschillende jaren vragende partij ben voor het plaatsen of linken van verschillende webcams van jullie schitterende regio. Maar op deze website krijg ik nooit een reactie terug op mij mails. Daar wij veel gaan wandelen in deze regio is het toch interessant om webcams te linken aan de bovenvermelde website. Zo krijg je volgens mij toch meer bezoekers die puur voor de natuur en de sneeuwpret komen. Zo krijg je ook de mensen over de streep die geen idee hebben van deze schitterende landschappen. Komende weekend zijn we weer van de partij. Met vriendeljike groet Stijn Knevels

  bedankt … ons direkte web adres is http://www.wirtzfeld.be/ … Ken je dan nog andere webcams in onze regio? Groeten Hubert

 2. Dag Hubert, Mogelijk de laatste kans om dit weekend nog van de sneeuw te genieten. Wij zouden zaterdag eens willen langlaufen wat we nog nooit gedaan hebben. Het probleem is dat we pas tegen de middag kunnen vertrekken heb je een idee waar ik dan nog terecht kan om nog materiaal te huren? Groeten en bedankt voor je snowupdates! Peter Vanhoof, Schilde

  Dag Peter je kunt altijd de rustigere gebieden opzoeken, daar is het geen probleem om ook nog in de latere namiddag ski’s te vinden… de rustigere gebieden zijn rocherath, wirtzfeld, elsenborn, manderfeld en butgenbach. Of probeer van te voren reserveren. Telefoonnummers vind je in de linklijst hier rechts of direkt hier: http://www.wirtzfeld.be/blog/nuttige-telefoon-nummers/langlaufski/
  een direkte link naar het gebied vind je op http://www.eastbelgium.com/nl2/winter/01_regios.html, klik op gebied 2 voor de rustigere gebieden. groeten en veel plezier hubert

 3. Beste Hubert, bedankt voor al de interessante info. Ik ben al enkele jaren ingeschreven op je snowmailing en kom elke winter naar Wirtzfeld, als er sneeuw ligt tenminste. Ik vind het wel jammer dat de loipen van Bütgenbach en die van Wirtzfeld niet met elkaar verbonden zijn. Dat zou meer mogelijkheden bieden voor langere tochten. Met de loipen van Elsenborn en Wirtzfeld is dat beter geregeld. Misschien een tip voor de lokale diensten die de loipen uitstippelen?PS Je nieuwe website in blog-vorm is veel overzichtelijker en duidelijker. Een merkbare verbetering.
  PS2 Blijkbaar leef jij al volop in de zomer: de datum van je laatste bericht in de rubriek “Nieuw op de website” is 2005.06.02! Sneeuw in juni? Nou moe, zou Guus Flater zeggen…

  Dat met die loipen zal wel niet zo eenvoudig zijn… ieder dorp heeft zijn eigen vrijwilligers voor die loipen, en dat betekent dus dat er gecoordinerd zou moeten worden… Zoals de mensen uit de Oostkantons in HNL zogenaamd geciteerd worden… “we zijn de winter langezamerhand moe”… Maar ik denk dat het niet lukt de zomer dichterbij te halen door met de datum te foefelen. Ik zal dat dus snel gaan aanpassen… Groeten, Hubert

 4. Beste Hubert, Ik zou op vrijdag vanaf verviers de bus willen nemen naar Botrange en kom rond 9.30 aan met de trein. Ik hoorde dat ik dan de bus 390 moet nemen, die om 9.45 vertrekt. Weet je wanneer de bussen terugkeren naar Verviers in de namiddag ? Wellicht is het handig om dit op je website te zetten. Op de website van de infotec kan ik het niet achterhalen. Groeten, Roel.

  Als ik de tijden wist, had ik ze inderdaad op de website geplaatst, maar ik heb alleen een oud rittenplan gevonden van enkele jaren geleden dat misschien geen geldigheid meer heeft: http://www.eastbelgium.com/winter/htm/skibus.html
  Daarin is sprake dat de bus van Verviers door de week om 9.45 naar Rocherath vertrekt en daar om 11.03 aankomt. De terugbus vertrekt door de week om 13.58 vanaf Butgenbach, of om 16.25 en 16.40 vertrekken er vanaf rocherath bussen terug naar verviers. Zaterdags vertrekt er alleen maar eentje om 14,05 vanaf butgenbach en om 16,50 uur vanaf Rocherath, Zonsdagsavonds is er een bus terug om 16.10 uur en 19.05 uur (die laatste zit meestal snel vol met studenten die dan naar hun studentenkot vertrekken in Luik of Leuven of Namen…)
  Wij hebben een bushalte pal voor ons huis in Wirtzfeld, maar daar staan geen tijden op zodat ik dit niet kan verifieren. Of bij het uitstappen vragen hoe laat de bussen terug vertrekken. Voor alle zekerheid geef ik je ook nog het telefoonnummer van de TEC Luik 00 32 (0)4 / 361 94 44 Groeten, Hubert

 5. Hier nog even de dienstregeling voor de TEC bussen (de Waalse “De Lijn”) voor onze streek…
  Zoeken naar een bepaalde lijn:
  http://www.infotec.be/index.aspx?PageId=631808285624753808&Language=dutch

  Schema van de lijn 390 (PDF bestand)
  http://www.infotec.be/infoportal/ShowPdf.aspx?InternalIdentifier=L390&DocType=S&DocIndex=1

  Dienstregelingsboekje van de lijn 390 (PDF bestand):
  http://www.infotec.be/infoportal/ShowPdf.aspx?InternalIdentifier=L390&DocType=H&DocIndex=1

 6. Ik heb ondertussen de links op de pagina’s Ski Centers en de link bij Tourism voor de Bussen naar de Skigebieden nu aangepast volgens de informatie die Jochen hierboven heeft gegeven. Toch wel goed wanneer de jeugd het beter weet dan de vader…

 7. Update voor 5.-6. Maart 05 in Ski Centrum Elsenborn Herzebösch

  05/03 – Belgische Kampioenschappen in klassieke techniek
  Heren: 10 km, dames: 5 km, jeugd: 2-3 km
  Inschrijvingen vanaf 09.00 uur
  Start jeugd: vanaf 10.00, volwassenen vanaf 11.00 uur

  06/03 – Volksloop (freestyle)
  Inschrijvingen vanaf 10.00, start vanaf 11.00 uur

 8. Hallo Hubert, Wij zijn “back at homeplate”. Ik bedoel dat we vandaag teruggekeerd zijn naar een besneeuwd Nederland. Jullie hebben een mooi gebied daar in de Ardennen met veel natuur en panorama’s. Wij hebben dan wat westelijker gezeten dan Wirtzfeld maar ik neem aan dat het bij jullie net zo “schoon” is als waar ik ben geweest. (Vielsalm) Wij hebben geskied in Baraque de fraiture wat een aardige helling is maar wel oude liften. Een ervan raakte defect waardoor er lange rijen ontstonden en we vandaag verkozen om terug te gaan omdat de lift nog niet gerepareerd was met alle gevolgen vandien. Ze waren overigens druk bezig om het te verhelpen maar ±25 minuten wachten voor ±2 a 3 minuten skieen was een beetje te veel. Goed, ons avontuur is over maar jullie winterpret duurt voort. Nogmaals bedankt voor de sneeuw-info en succes verder met je site. Mvg Bert de Jong

Reacties zijn gesloten.