snowupdate V1 #73 – 4 Maart 2005

Verwachting voor Vrijdag: overdag droog weer in de Oostkantons, ’s avonds kans op een beetje sneeuw.

Update om 07.30: zwaar bewolkt, stofsneeuw, temp. -3 °
Update om 11.00: zonnig, temperatuur -3 °
Update om 14.30: brede opklaringen, temperatuur -1 °
Update om 21.00: sneeuwval, temperatuur -3 °

Wegentoestand is normaal… op de binnenwegen kan het vanaf nu plaatselijk glad worden. We hebben nog altijd tussen 30 en 50 cm sneeuw in de Oostkantons liggen en alle alpine en langlauf pisten blijven dit weekend geopend.

Vooruitzichten voor dit weekend:

Zaterdag: af en toe een heftige sneeuwbui.
Zondag: bredere opklaringen, af en toe een beetje sneeuwval.
Temperatuur overdag: -3 tot -5 °

Maandag: bredere opklaringen, droog.
Dinsdag: buien met sneeuw, natte sneeuw of regen!

Er kunnen geen ski’s gehuurd worden in Malmedy, Ferme Libert, daar is de ski hut woensdag afgebrand, maar de ski lift voor sleeen blijft geopend dit weekend.

Dit weekend kan opnieuw een top weekend voor sneeuw pret in de Oostkantons worden. Iedereen dus ook even de sneeuw tips in het menu hier rechts lezen om de autofiles van en naar de ski gebieden te vermijden of alleszins te vergemakkelijken. Maar opgepast op zaterdag: gladde wegen, ook in het binnenland!

Voor diegene die nog snel een hotelletje of pension of kamers zoeken voor het weekend wordt het nu echt wel dringend tijd:

– Telefoonnummer VVV van de Oostkantons: +32.(0)80280 996 of 997
– Huis voor Toerisme van de Oostkantons: +32.(0)80330 250

Ski-wedstrijden worden dit weekend in Elsenborn georganiseerd:
Zaterdag 5 Maart – Belgische Kampioenschappen in klassieke techniek
Heren: 10 km, dames: 5 km, jeugd: 2-3 km
Inschrijvingen vanaf 09.00 uur
Start jeugd: vanaf 10.00, volwassenen vanaf 11.00 uur

Zondag 6 Maart – Volksloop (freestyle)
Inschrijvingen vanaf 10.00, start vanaf 11.00 uur

Nog even ter herinnering: wij hebben de website http://www.wirtzfeld.be met onze LIVE webcams sinds een tiental dagen compleet nieuw ingericht. Je vindt er nu ontzettend veel informatie over de sneeuw infrastruktuur en natuurlijk over het dorpje Wirtzfeld overzichtelijk gerangschikt, en de ingestuurde opmerkingen, reakties en tips van onze sneeuwmailing abonnees en website bezoekers worden in de toekomst alleen nog maar op deze website gepubliceerd en niet meer hier in de snowupdate mailing om ons email bericht niet te groot te maken.

En er wordt op onze website ook een dagelijkse update van de sneeeuw situatie gegeven.Immers, wanneer er geen echte verandering in de sneeuw situatie is, wordt deze snowupdate mailing niet verstuurd, om je mailbox niet onnodig te vullen. Geen verandering in de sneeuw situatie, geen snowupdate dus…

Op onze website is ook een foto album met winter foto’s en andere thema’s, waarin je ofwel zelf je foto’s kunt uploaden, ofwel een mooie foto kunt uitkiezen en die als e-Card gratis kunt versturen naar je kennissen en vrienden. En er zijn ook links naar interessante andere websites voor de thuisblijvers: horoskopen, muziek quiz, videos, en noem maar op.

Foto van de dag:

foto van de dag
Holzwarche beek in Wirtzfeld

Green House Golf Center in St.Vith
Green House Golf Center in St.Vith… in het winterseizoen is de golf gesloten

Voor de nieuwe gebruikers van deze website:
De commentaren van gisteen en/of vroeger staan natuurlijk niet op deze nieuwe pagina, en gaan ook niet meer meegestuurd worden met de sneeuwmailing (die zou veel te groot worden), maar kunnen dus altijd geraadpleegd worden via klikken op de datum in de kalender rechtsboven in de website om naar de berichten van gisteren of vroeger te gaan.

Reakties van website gebruikers: svp op de volgende bladzijde schrijven. Of klik op 3 Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Prettig weekend wenst

Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

3 reacties

 1. Ik kreeg volgende email binnen:
  Gaat alles nog goed Hubert? Ik moet de update al dagen missen ?? Toch niet uitgegeleden ?? Groet Michel & Desiree.

  Hoezo, zijn jullie al langer niet op de wirtzfeld website geweest ??
  geen sneeuw veranderingen in de oostkantons, geen snow update…,
  we willen de mensen immers niet gaan vervelen met snowupdates als er niets nieuws te melden is… dus als je wilt weten hoe het hier gaat als je geen snowupdate hebt binnengekregen, dan gewoon even doorklikken naar http://www.wirtzfeld.be groeten, hubert

 2. Dag Hubert, Ik lees zopas dat er zaterdag een skiwedstrijd is in Elsenborn. Betekent dat een grote toeloop van langlaufers? Een massa volk? En heeft dat ook een invloed op het nabijgelegen Wirtzfeld? M.a.w. zoeken we dan beter andere oorden op als we een rustige plek verkiezen? Groet,
  Joris

  Hallo Joris… in Elsenborn zal er inderdaad meer volk zijn dan anders op zaterdag én zondag ochtend. In de namiddag ziet dat er anders uit. De piste van Wirtzfeld zal daar echter geen hinder van ondervinden, dus voor rustigere pistes beter die 5 km verder rijdentot in Wirtzfeld (als je goede banden hebt, want in Wirtzfeld blijven de straten bedekt met sneeuw…), of van Elsenborn via Bütgenbach, Büllingen naar Rocherath, ook daar zijn rustigere pistes. Veel plezier, Hubert

 3. Hallo Hubert, Dinsdag 1 maart zijn we nog eens met de vrienden wielertoeristen in Rocherath komen langlaufen. Ongeveer 25 km gelopen, tot aan de grens op de B265, aan de weissen stein. Gisteren Uw actiefoto gezien in Het Laatste Nieuws, zonder handschoenen aan met de sneeuwruimer! Brrr. Beste groeten van de wielertoeristen uit omgeving Sint-Truiden en tot een volgende keer, bedankt nog voor al de informatie op Uw prachtig vernieuwde website. P.S. De pastoor van Wirtzfeld heeft nog school gelopen in Seminarie te Sint-Truiden. Alfons Daenen – Landen.

  Ik weet dat de Pastoor bij ons in het dorp ook een vlaming is… elke zondag bekijkt hij eerst de gezichten in de kerk, en als er voldoende toeristen bij zijn, doet hij ook enkele teksten van de mis in het nederlands en in het frans, want de voertaal is natuurlijk bij ons duits, dus ook de mis. Die foto in Het laatste Nieuws van sneeuwfrees zonder handschoenen was inderdaad alleen voor de foto… de sneeuw was immers al geruimd, maar ik moest het apparaat nog eens demonstreren voor de fotograaf, dus dat was niet zo lang koud… Jammer dat HLN de website er niet bij genoemd heeft… zou een goeie reklame geweest zijn, nu moet ik iedereen nog maar eens vragen om veel reklame voor ons te maken door hun kennissen te informeren over onze website en snowmailing… Groeten, Hubert

Reacties zijn gesloten.