snowupdate V1 #74 – 5 Maart 2005

Vooruitzichten voor dit weekend:

Zaterdag: af en toe een heftige sneeuwbui.
Zondag: bredere opklaringen, af en toe een beetje sneeuwval, maar gure noorderwind.
Temperatuur overdag: -3 tot -5 °

Gisterenavond is het ook in de Oostkantons opnieuw beginnen te sneeuwen. Hier in Wirtzfeld is er deze nacht ca 3-5 cm nieuwe sneeuw bijgevallen bovenop de 30 tot 50 cm die er al lag in de Oostkantons. Gevolg: opnieuw plaatselijk gladde wegen, ook in het binnenland!

Dit weekend zal opnieuw een top weekend voor sneeuw pret in de Oostkantons worden, indien de toestand op de wegen niet voor roet in het eten gaat gooien.

De natuur ziet er alleszins weer extra mooi uit… bovenop de massieve sneeuw die er nu al enkele weken ligt, is er weer enkele cm puurwitte sneeuw bovenop gekomen, zodat het uitziet alsof er iemand overal nog eens extra portie slagroom bovenop gedaan heeft. Een prachtig gezicht !

Ter viering van wat misschien het allerlaatste sneeuw weekend deze winter wordt. Vanaf dinsdag zouden immers de temperaturen lichtjes stijgen, en hoe lang de sneeuw tegen de daaropvolgende regen bestand zal kunnen zijn, is nog niet te overzien. Mijn ervaring is dat als het begint te dooien, het soms erg snel kan gaan…

Het zal iedereen duidelijk zijn dat al het water dat dan ontstaat, naar beneden zal stromen, richting Vlaanderen en Nederland…

Update 07.30: zwaar bewolkt, temperatuur -3°
Update 09.20: stofsneeuw, temperatuur -2°
Update 12.00: bewolkt, temperatuur -1°
Update 17.20: bewolkt, temperatuur -1°

Hubert verkoopt een van zijn bedrijfswagens:
auto te koop
Nissan Primera 1999 Diesel, 1800 cc, 139,000 km, te koop: zie fotoalbum series

foto van de dag
Langlauf piste in Wirtzfeld

Ski-wedstrijden dit weekend in Elsenborn:
Zaterdag 5 Maart – Belgische Kampioenschappen in klassieke techniek
Heren: 10 km, dames: 5 km, jeugd: 2-3 km
Inschrijvingen vanaf 09.00 uur
Start jeugd: vanaf 10.00, volwassenen vanaf 11.00 uur

Zondag 6 Maart – Volksloop (freestyle) in Elsenborn
Inschrijvingen vanaf 10.00, start vanaf 11.00 uur

Voor de nieuwe gebruikers van deze website:
De commentaren van gisteren en/of vroeger staan natuurlijk niet op deze nieuwe pagina, en gaan ook niet meer meegestuurd worden met de sneeuwmailing (die zou veel te groot worden), maar kunnen dus altijd geraadpleegd worden via klikken op de datum in de kalender rechtsboven in de website om naar de berichten van gisteren of vroeger te gaan.

En hier beneden kan iedereen weer je opmerkingen en reakties voor vandaag kwijt: klik op Write a comment om te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Prettig weekend wenst

Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

2 reacties

  1. Beste Hubert,Hardstikke leuk daar in Wirtzfeld, ben er laatst ook geweest. Ook leuk om na te gaan dat er nu evenveel sneeuw ligt daar als in Noord Nederland. Ik wil er zeker nog een keer heen, naar Wirtzfeld. Groeten Bas

  2. Hallo Hubert, ik moet je hééééééél hartelijk bedanken voor je pakketje sneeuw dat je mij deze week hebt toegestuurd. Je hebt je best gedaan man. Het kwam hier op woensdag aan en… nog helemaal niet gesmolten. Ten bewijze daarvan de foto’s op pagina http://home.scarlet.be/~ivan99/snow/snow.html Ik heb de foto’s ook in de users gallery’s gezet. Woensdag en donderdag was Brugge een sprookjesachtige stad. Nooit gezien! En dat allemaal dankzij jou. Bedankt zulle! “Ge moet er eens weer om komen” placht men te zeggen.
    🙂 Marc Groetjes

    Marc, graag gedaan… en ja, de post heeft er dus weer wat langer over gedaan

Reacties zijn gesloten.