6 Maart 2005

Geen verandering in de sneeuwsituatie sinds gisteren, dus vandaag werd er geen nieuwe snowupdate mailing verstuurd…

Vooruitzichten voor vandaag, Zondag: bredere opklaringen, af en toe een beetje sneeuwval, maar er staat wel een gure noorderwind.
Temperatuur overdag: -3 tot -5 °

Sinds zaterdagnamiddag is er in de Oostkantons geen sneeuw meer bijgevallen, behalve dan een beetje stuifsneeuw. Dat betekent dat vandaag de wegen weer een stuk beter te berijden zijn dan gisteren!

En we hebben nog altijd tussen 30 en 50 cm sneeuw liggen. Alle pistes blijven ook vandaag uiteraard geopend.
Maar zoals gezegd: tamelijk gure wind, dus stevig inpakken is de boodschap.

Update 07.30: zwaar bewolkt, temperatuur -6°
Update 10.30: wisselend bewolkt, temperatuur -5°
Update 12.00: sneeuwbui, temperatuur -4°
Update 17.00: wisselend bewolkt, temperatuur -2°
Update 18.00: sneeuwbui, temperatuur -4°

Aangezien de echte sneeuw fans zich daar niet van laten afhouden, nog even eraan herinneren dat verleden week zondag er erg lange files ontstonden op de terugweg.

Dus beter of vroeg komen en vroeg weggaan, of later komen en laat weg gaan… als je ’s avonds nog in onze streek eens lekker gaat eten voordat je terug huiswaarts vertrekt, kom je een stuk gemakkelijker weer thuis in plaats van in de file te staan… Knelpunten zijn Mont/Rigi – Baraque Michel, Eupen, en de autosnelweg bij Verviers.

Anderzijds: als ik naar de bezoekers statistieken van onze website kijk, zal het dit weekend wel meevallen… de statistieken van de dag ervoor geven duidelijk de interesse voor onze streek aan, en die waren gisteren dus duidelijk minder dan verleden week, dus misschien valt het allemaal wel mee met het verkeer vandaag.

Ski-wedstrijden dit weekend in Elsenborn:
Zondag 6 Maart – Volksloop (freestyle) in Elsenborn
Inschrijvingen vanaf 10.00, start vanaf 11.00 uur

foto van de dag
Plaatselijk gladde wegen zie fotoalbum series

foto van de dag
Sneeuwpret in Wirtzfeld zie fotoalbum series

En, iedereen lang opgebleven om het autorennen te kijken?
Ik niet, en misschien daarom heeft Michael Schumacher dit keer niet de grote Prijs van Melbourne gewonnen…
Ik zal in het vervolg niet meer kijken, dan wint misschien iemand anders dit jaar het kampioenschap.

Ondertussen zitten er al 2499 foto’s in ons Foto Album… Marc heeft er een paar mooie gestuurd als “Brugge onder de sneeuw” .

Ter herinnering: schrijf je in op het foto album, en je kunt je eigen foto’s in je eigen user album publiceren op onze website. En iedereen kan die foto’s dan gebruiken als e-card om ze gratis door te sturen naar familie, kennissen en/of vrienden. Zo maak je ook nog een beetje reklame voor onze Wirtzfeld website.

Voor de nieuwe gebruikers van deze website:
De commentaren van gisteren en/of vroeger staan natuurlijk niet op deze nieuwe pagina, en gaan ook niet meer meegestuurd worden met de sneeuwmailing (die zou veel te groot worden), maar kunnen dus altijd geraadpleegd worden via klikken op de datum in de kalender rechtsboven in de website om naar de berichten van gisteren of vroeger te gaan.

En hier beneden kan iedereen weer je opmerkingen en reakties voor vandaag kwijt: klik op Write a comment om te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Prettig weekend wenst

Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

3 reacties

 1. Te koop:

  Nissan Primera 2.0 TD Cosmic Edition (Erstzulassung 18. März 1999) – 139000 km

  – ABS
  – Airbags voor chauffeur en bijrijder
  – elektrische vensters voordeuren
  – Mistlampen
  – Schuif/Hefdak in glas
  – centrale deurvergrendeling
  – CD-Radio
  – Remus Sportuitlaat
  – donkerevensters achterdeuren
  – Sport-Grill
  – Sport-chassis (Eibach-Federn)
  – PSI Powerbox (75 kW ipv 66 kW)
  – Sportluchtfilter
  – Set Winterbanden op 15″ Alu-velgen
  – Set zomerbanden op 16″ Alu-velgen
  – Verzorgd volgens Onderhoudsboekje (bedrijfswagen)

  4.500 EURO (vb)

  zie fotoalbum series

  Indien interesse: mail aan [email protected]

 2. Hallo Hubert, ik moet je hééééééél hartelijk bedanken voor je pakketje sneeuw dat je mij deze week hebt toegestuurd. Je hebt je best gedaan man. Het kwam hier op woensdag aan en… nog helemaal niet gesmolten. Ten bewijze daarvan de foto’s op pagina http://home.scarlet.be/~ivan99/snow/snow.html
  Ik heb de foto’s ook in de users gallery’s gezet. Woensdag en donderdag was Brugge een sprookjesachtige stad. Nooit gezien! En dat allemaal dankzij jou. Bedankt zulle! “Ge moet er eens weer om komen” placht men te zeggen. 🙂 Marc Groetjes

  graag gedaan, Marc, maar je ziet, de post heeft er toch weer langer over gedaan als nodig was met prior zegels… Groeten, Hubert

 3. Hoi Hubert, Kun je al iets zeggen van het sneeuwpak voor volgend weekend.
  Alvast bedankt

  Het schijnt dat het pas vanaf komende woensdag iets warmer wordt… dus tot zolang blijft hier alles bij het oude… als de temperaturen boven de 5 graden in Hoog Belgie zouden uitkomen, zal het waarschijnlijk net niet lukken om in het weekend nog te kunnen skien. Als de temperaturen beneden 5 graden blijven, zal de sneeuw niet zo snel kunnen smelten. Wel kan de kwaliteit ervan omlaag gaan of zelfs ver-ijzen en dan spiegelglad worden, wat niet zo best is om te skien. Dus alles hangt ervan af hoe vanaf woensdag de temperaturen gaan evolueren. Opgelet: bij ons is het meestal zo’n 5 graden kouder als in de rest van Vlaanderen en Nederland. Groeten, Hubert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.