snowupdate V1 #75 – 7 Maart 2005

Opnieuw ca 5 cm nieuwe sneeuw in de Oostkantons zondagnamiddag/zondagnacht….

En we hebben nog altijd tussen 35 en 60 cm sneeuw liggen. Alle pistes blijven vandaag nog geopend.
Vandaag minder wind en minder koud.

Het begint te DOOIEN !!

Update 07.30: zwaar bewolkt, temperatuur -2°
Update 10.00: af en toe wat stofsneeuw, temperatuur -2°
Update 14.30: af en toe wat stofsneeuw, temperatuur -0,5°
Update 15.00: motregen bij 0°… lichte dooi !!
Update 16.00:af en toe wat stofsneeuw bij -1°

Ook het afgelopen weekend was er weer veel ski en sneeuw verkeer in de Oostkantons, maar minder dan het weekend ervoor. Ook de files op de terugreis losten zich sneller op.

foto van de dag
Plaatselijk gladde wegen zie fotoalbum series

foto van de dag
De vogels hebben het ook moeilijker…

Terwijl ik in mijn bureau achter de computer zit, zit ik regelmatig naar buiten te kijken hoe de vogeltjes naar de gestrooide broodkruimels op het terras zitten te lonken. Als ik mij dan rustig houd, zitten ze binnen een mum op het terras en doen ze zich te goed. Zogauw als ik mij echter beweeg, zijn ze weer weg… op de foto hierboven (zie fotoalbum series) zie je hoe ze door de sneeuwlaag heen naar hun nesten achter de dakgoot van het huis van de buren doorglippen…

Dit weekend wordt er in Wirtzfeld weer de jaarlijkse theateravond georganiseerd in de grote zaal van Hotel Drosson.
Ik zal later deze week meer info over het theaterstuk geven voor diegenen die komend weekend in onze streek overnachten. Let wel: de voertaal bij ons is Duits, dus het stuk is ook in de duitse taal.

Voor de nieuwe gebruikers van deze website:
De commentaren van gisteren en/of vroeger staan natuurlijk niet op deze nieuwe pagina, en gaan ook niet meer meegestuurd worden met de sneeuwmailing (die zou veel te groot worden), maar kunnen dus altijd geraadpleegd worden via klikken op de datum in de kalender rechtsboven in de website om naar de berichten van gisteren of vroeger te gaan.

En hier beneden kan iedereen weer je opmerkingen en reakties voor vandaag kwijt: klik op Write a comment om te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

3 reacties

 1. Te koop:

  Nissan Primera 2.0 TD Cosmic Edition (Maart 1999) – 139000 km

  – ABS
  – Airbags voor chauffeur en bijrijder
  – elektrische vensters voordeuren
  – Mistlampen
  – Schuif/Hefdak in glas
  – centrale deurvergrendeling
  – CD-Radio
  – Remus Sportuitlaat
  – donkerevensters achterdeuren
  – Sport-Grill
  – Sport-chassis (Eibach-Federn)
  – PSI Powerbox (75 kW ipv 66 kW)
  – Sportluchtfilter
  – Set Winterbanden op 15″ Alu-velgen
  – Set zomerbanden op 16″ Alu-velgen
  – Verzorgd volgens Onderhoudsboekje (bedrijfswagen)

  4.500 EURO (vb)

  zie fotoalbum series

  Indien interesse: mail aan [email protected]

 2. Beste Hubert, Ik moet je bedanken voor je goede Website!! Dankzij jouw info hebben wij vrijdagavond besloten om ons (ski)geluk zaterdag in de Ardennen te beproeven. Daarom hebben we zaterdag de hellingen van Ovivat opgezocht, en een fantastische dag beleefd. Dank daarvoor.
  Rien van Os

 3. Maandag in de late namiddag is het kwik gestegen tot net boven 0°, en een lichte motregen heeft nu de dooi ingezet. De sneeuw wordt nu plakkerig en zwaar. Dat betekent dat ’s morgens en ’s avonds, wanneer de temperaturen weer onder het vriespunt duiken, het plaatselijk spiegelglad kan worden omdat de wegen her en der nat zijn.

  Dit betekent ook dat vanaf nu de kwaliteit van de ski-loipen merkbaar achteruit gaat. De ski’s glijden niet meer zo goed over de sneeuw, terwijl her en der verijsde plekken het skien ’s morgens zelfs gevaarlijk kunnen maken. Bovendien zouden de temperaturen in de komende twee a drie dagen nog lichtjes verder omhoog gaan.

  Mijn advies: vanaf vandaag is het ski seizoen, voorlopig althans, beëindigd. Ook als de ski centra beweren dat het best nog meevalt, moet men met het bovenstaande rekening houden. Uiteraard zal het met deze toch erg lichte dooi lang duren voordat de massa’s sneeuw die in de Oostkantons liggen (tot 60 cm) kompleet weggesmolten zullen zijn.

  Een lichtpuntje is er evenwel toch nog: bepaalde computermodellen voorspellen dat vanaf vrijdag, ten laatste zaterdag, de temperaturen weer verder zouden dalen, en onze Meteoroloog-Student Karel Holvoet voorspelt zelfs voorzichtig nieuwe sneeuwval tegen het weekeind. Dat zou betekenen dat het einde van de winter toch nog respijt krijgt, want nieuwe sneeuwval voor het weekend zou de ski condities weer opmerkelijk kunnen verbeteren.

  We zullen jullie natuurlijk op de hoogte blijven houden, maar voor de eerste dagen geldt: einde sneeuwpret!

  Hubert

Reacties zijn gesloten.