9 Maart 2005

Zoals in ons bericht van gisteren te lezen, is de sneeuw in de Oostkantons aan het smelten.
Sinds gisteren is de sneeuwlaag al met ca 6 cm verminderd. Bij ons in Wirtzfeld ligt er nu nog tussen 24 en 30 cm.

De kwaliteit van de sneeuw is ook niet meer zo perfekt om te skiën. Ik zag dat gisterenmiddag toen ik via Botrange en Baraque Michel naar Brussel moest voor een vergadering:

Er waren wel nog toeristen onderweg, maar de meesten hadden de ski’s op hun rug in plaats van onder hun voeten, en zagen er niet zo happy uit… Zij hebben mijn laatste snowupdate van gisterenochtend zeker niet gekregen.

Onze website blijft uiteraard klaarstaan om jullie nieuwste reakties op te nemen bij de Comments…

Een lichtpuntje is er evenwel toch nog: bepaalde computermodellen voorspellen dat vanaf vrijdag, ten laatste zaterdag, de temperaturen weer verder zouden dalen, en onze Meteoroloog-Student Karel Holvoet voorspelt zelfs voorzichtig nieuwe sneeuwval tegen het weekeind. Dat zou betekenen dat het einde van de winter toch nog respijt krijgt, want nieuwe sneeuwval voor het weekend zou de ski condities weer opmerkelijk kunnen verbeteren.

update 07.30: zwaar bewolkt, lichte motregen, temp. 0 °
update 08.30: zwaar bewolkt, lichte sneeuwbuien, temp. + 1 °
update 12.00: droog, soms zonnige opklaringen, temp. + 2,5 °
update 18.00: lichte motregen, temp. + 2,0 °

De sneeuw op de daken verdwijnt langzamerhand, af en toe lawinegevaar!

foto van de dag
7 maart

foto van de dag
9 Maart

(Zie ook onze fotoalbum series)

Voor de nieuwe gebruikers van deze website:
De commentaren van gisteren en/of vroeger staan natuurlijk niet op deze nieuwe pagina, en gaan ook niet meer meegestuurd worden met de sneeuwmailing (die zou veel te groot worden), maar kunnen dus altijd geraadpleegd worden via klikken op de datum in de kalender rechtsboven in de website om naar de berichten van gisteren of vroeger te gaan.

Hier beneden kan iedereen weer opmerkingen en reakties kwijt: klik op Write a comment om te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

3 reacties

  1. hallo,, help, help, help, Na lang zeuren aan onze directie mogen we nu donderdag met 50 kleuters naar de sneeuw. Waar kunnen we het best naartoe? Liefst een plaats waar we met de slee kunnen gaan en waar de piste niet te duur is. We moeten er naar het toilet kunnen gaan en ons luchpaket kunnen opeten. Hartelijk dank als u ons kan verder helpen in onze snelle zoektocht groeten wendy martens

    Dag Wendy, dat belooft dus wat… jammer dat de sneeuw overdag aan het smelten is… er is natuurlijk wel genoeg sneeuw, maar of dat ideaal is…? Denk aan de droge kleren die in reserve meegenomen dienen te worden, want met temperaturen net boven het vriespunt is de sneeuw erg nat… wel leuk om sneeuwmannen en dergelijke te maken, de sneeuw plakt op het ogenblik nog goed! Ik kan mij voorstellen dat ofwel het sporthotel in Wirtzfeld http://www.sporthotel.be ofwel het vakantiepark Worriken http://www.worriken.com in Butgenbach goede plekjes voor jullie zouden zijn. Bij het sporthotel in wirtzfeld ligt een helling vlak voor de deur om te sleeen (natuurlijk zonder lift), het vakantiepark van Worriken heeft diverse faciliteiten voor groepen. Prettige dag, Hubert

  2. hoi hubert… srry dak al een tijdje niks meer heb laten weten …maar zonder dat je het weet ben ik dus in het weekend weer naar jullie gekomen voor de tweedekeer en deze keer heb ik wel geluk gehad met mijn fotocamera maar ik heb weinig tijd om de foto’s erop te zetten maar dat zal voor de komende week wel opgelost zijn in iedergeval ik hoop dat het skien nog mogelijk is voor volgend weekend op het moment ziet het er goed uitwant het is bijna zeker dat het kouder word ………..; groetjeeees albert

    ik ben benieuwd naar je foto’s, Albert. Groeten, Hubert

  3. Hey beste Hubert, prachtige site, jammer dat ik hem pas op het einde van de winter ontdekt heb 🙂 Ik wou zondag naar jullie buurt daar komen, om eens lekker te wandelen in de sneeuw. Nu hou ik jullie website al enkele dagen in het oog, en het ziet er niet goed uit. Hopelijk ligt er zondag nog genoeg sneeuw om te wandelen Zijn er goede wandelroutes in jullie streek? vriendelijke groeten Jeroen

    Voor de beste wandelroutes kijk je best eens op de site van de Dienst voor Toerisme http://www.eastbelgium.com, maar ik denk dat het misschien nog meevalt dit weekend en er toch weer wat sneeuw bijkomt dit weekend… we blijven het uiteraard in de gaten houden en hier verkondigen… Groeten Hubert

Reacties zijn gesloten.