10 Maart 2005

De sneeuw in de Oostkantons smelt verder weg. Ondertussen zijn er al 12 ski pisten gesloten, en diegene die wel nog geopend zijn melden, dat de kwaliteit van de pistes nu minder goed is. Voor de juiste data zie de link hier rechts beneden: Ski Pistes (toestand)

Bij ons in Wirtzfeld ligt er nu nog tussen 18 en 24 cm sneeuw.

update 08.30: brede opklaringen met zon, temp. – 0,1 °
update 10.15: brede opklaringen met zon, temp. + 1 °
update 14.15: brede opklaringen met zon, temp. + 4 °
update 16.45: brede opklaringen met zon, temp. + 4 °

Nieuwste weersverwachting voor dit weekend van Karel Holvoet, student meteorologie aan de Universiteit van Utrecht, hieronder bij de Comments!

foto van de dag
10 Maart 2005: zonnig

foto van de dag
10 Maart 2005

Het brandhout dat je hierboven op de foto ziet, is jammer genoeg niet van mij, maar van onze buurman. Mijn eigen brandhout voor de open haard is nu bijna op, we stoken teveel met deze extreme wintertoestand. Nu maar te hopen dat de buurman eens een paar dagen op vakantie gaat… kan ik bij hem wat gaan lenen…

Hier beneden kan iedereen weer opmerkingen en reakties kwijt: klik op Write a comment om te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

4 reacties

 1. Dag Hubert, De dooi is iets steviger dan gedacht. Ik heb net de nieuwe weerkaarten gezien voor het weekend maar ik durf niks zeggen, ik ga wachten tot vanmiddag 13u als de nieuwe run er is. Het wordt spannend! Zal er nog een winterweekend inzitten of valt er te weinig verse sneeuw daarvoor? Vandaag weten we meer. 🙂 Groeten uit een ijzig Utrecht, Karel

  Ja Karel, zoals het er nu uitziet verdwijnt de sneeuw met ca 6 cm per dag… de kwaliteit van de sneeuw neemt ook zienderogen af voor ski plezier… het wordt inderdaad spannend… Groeten, en tot later. Hubert

 2. Hallo beste Wirtzfelders

  Met veel plezier kijk ik uit naar het volgende weekend, wanneer we weer bij jullie kunnen vertoeven.
  Hopelijk valt er, zoals aangekondigd, nog wat sneeuw van vrijdag op zaterdag zodat we de latten nog eens, vermoedelijk de laatste keer deze winter, kunnen aanbinden.

  Paul Van Duppen

 3. Dag Hubert,

  hele toffe site vind ik dat en je update elke dag en zelfs soms meerdere keer per dag is top.
  Succes nog vanuit het verre W.Vl., waar de zon allesbehalve schijnt

 4. Dag Hubert, Vrijdag in de loop van de namiddag lichte regen. ’s Avonds meer regen die dan overgaat in natte sneeuw. Rond middernacht enige tijd droge sneeuw met 1 tot 3 cm verse sneeuw boven 600m.

  Zaterdag guur weer met vooral in de namiddag en avond sneeuwbuien. Tussen 2 en 10cm verse sneeuw boven 600m en dit voornamelijk aan de noordflank van de Hoge venen. De dooigrens bevindt zich in de namiddag rond de 600m. Zondag een redelijk droge dag met enkele opklaringen en temperaturen rond of net boven het vriespunt.

  Al bij al zit er dus nog een goed winterweekend aan te komen met zondag de beste wintersportmogelijkheden. Ik zou zeggen van dit weekend beslist nog eens de Oostkantons op te zoeken want vanaf dinsdag algemene dooi en het zou me niet verwonderen als we medio volgende week al vlot voorbij de +15 graden geraken in Vlaanderen en +10 in de Hoge Venen.

  Adder onder het gras blijft dus de sterkte van de dooi op vrijdagmiddag. Hopelijk verdwijnt er niet te veel sneeuw voordat er nieuwe overheen komt. Blijf daarom Hubert zijn website nauwkeurig in de gaten houden: http://www.wirtzfeld.be voor zeer actuele informatie omtrent de toestand van het sneeuwdek en de nuttige tips!

  Morgen nieuwe update in de namiddag.

  Groeten, Karel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.