snowupdate V1 #77 – 11 Maart 2005

Bij ons in Wirtzfeld ligt er nu nog tussen 15 en 18 cm sneeuw.

Update 07.15: gure wind, bewolkt, temperatuur – 1 °
Update 11.00: gure wind, droog, temperatuur + 1 °
Update 14.45: gure wind, droog, temperatuur + 1 °
Update 15.25: gure wind, motregen, temperatuur + 2 °
Update 20.45: gure wind, sneeuwbuien, temperatuur – 1 °

Nieuwste weersverwachting voor dit weekend van Karel Holvoet, student meteorologie aan de Universiteit van Utrecht:

Vrijdag in de loop van de namiddag lichte regen. ’s Avonds meer regen die dan overgaat in natte sneeuw. Rond middernacht enige tijd droge sneeuw met 1 tot 3 cm verse sneeuw boven 600m.

Zaterdag guur weer met vooral in de namiddag en avond sneeuwbuien. Tussen 2 en 10cm verse sneeuw boven 600m en dit voornamelijk aan de noordflank van de Hoge venen. De dooigrens bevindt zich in de namiddag rond de 600m. Zondag een redelijk droge dag met enkele opklaringen en temperaturen rond of net boven het vriespunt.

Al bij al zit er dus nog een goed winterweekend aan te komen met zondag de beste wintersportmogelijkheden.
Ik zou zeggen van dit weekend beslist nog eens de Oostkantons op te zoeken want vanaf dinsdag algemene dooi en het zou me niet verwonderen als we medio volgende week al vlot voorbij de +15 graden geraken in Vlaanderen en +10 in de Hoge Venen.

Adder onder het gras blijft dus de sterkte van de dooi op vrijdagmiddag. Hopelijk verdwijnt er niet te veel sneeuw voordat er nieuwe overheen komt. Blijf daarom Hubert zijn website nauwkeurig in de gaten houden: http://www.wirtzfeld.be voor zeer actuele informatie omtrent de toestand van het sneeuwdek en de nuttige tips! Vandaag nieuwe update in de namiddag. Groeten, Karel

De update van vrijdagmiddag staat vanaf nu bij de Comments hier beneden… Bedankt Karel!!

foto van de dag

foto van de dag
zie fotoalbum series

Ondertussen zijn er al 12 ski pisten gesloten, en diegene die wel nog geopend zijn melden, dat de kwaliteit van de pistes nu minder goed is. De loipen zijn namelijk overdekt met een laagje ijs, en geroutineerde skiers weten dat dat erg gevaarlijk kan zijn…

Het koude gevoel wordt bovendien vandaag ontzettend versterkt door de gure wind.

Voor de lijst met geopende ski pisten, zie de link hier rechts: Ski Pistes (toestand)

Ik blijf vandaag maar beter binnen… ik wil bovendien vandaag het huis aan kant maken, Brigitte heeft morgen verjaardag, dus dan moet er alles pico bello uitzien. Als huisman heb ik een reputatie hoog te houden… Maar ramen lappen kan ik vandaag wel vergeten… ten eerste te koud om een venster open te doen, en ten tweede striemt de wind de regendruppels tegen het glas.

En behalve de gure wind is er ook de hele namiddag al het dreunen van de 120 mm mortierwapens die op de schietterreinen van de kazerne van Elsenborn plaats vinden. Omdat de wind uit die hoek komt, is het dreunen vandaag duidelijker te horen als anders. (Zondag vinden er geen schietoefeningen plaats).

Voor meer informatie over het schietterrein en de kazerne Elsenborn kun je naar www.camp-elsenborn.be surfen. Jammer genoeg is die info daar voorlopig alleen in het Frans en het Duits beschikbaar, maar ik weet dat velen van de mannelijke liefhebbers van onze streek vroeger tandenknarsend hier op manoeuvre kwamen tijdens hun militaire dienst.

Hier beneden kan iedereen weer opmerkingen en reakties kwijt: klik op Write a comment om te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

7 reacties

 1. hoi hubert,ik wil je effe zeggen dat de site geweldig is,kijk iedere dag,zal het gaan missen als er geen sneeuw meer ligt,,want dan kijk ik niet meer zo vaak.toch bedankt voor de afgelopen winter mooie fotos ,uitstekend commentaar,prachtige beelden! ga vooral door….groetjes uit hoensbroek,limburg,holland van germaine

 2. Hoi Hubert, Wat doe je in de zomer met je site, wordt hij nog actueel gehouden of ligt dit heel de zomer stil. gr Gino

  Gino, de site zal regelmatig geaktualiseerd worden, (het zou jammer zijn om hem stil te leggen), maar zal dan meer gaan over de dagdagelijkse dingen in de Oostkantons, althans, voor zover ik in het land ben… Daarnaast blijf ik natuurlijk dagelijks weerfoto’s voor TV één maken voor het weerbericht, en die zullen hier dan ook te bekijken vallen.

  Ik zal midden van het jaar mijn funktie in ons bedrijf overdragen aan mijn oudste zoon Jochen. Mijn jongste zoon Mike is duikleraar in Egypte (Hurghada) en ik zal enkele malen dit jaar er “even tussenuit” gaan en hem opzoeken. Daarnaast heb ik natuurlijk enkele hobby’s zoals met mijn cabriolet rijden, golf spelen op de golfbaan waar mijn vrouw werkt, meedoen aan oldtimer rondritten, parasailing, af en toe met een ULM meevliegen, etc… zodat er best nu en dan aardige dingen te lezen zullen zijn op deze site… Ligt er natuurlijk ook aan of genoeg mensen de site blijven bezoeken.

 3. Dag Hubert, Morgen zal het niet zo ideaal zijn voor wintersport want vannacht verwacht ik niet veel verse sneeuw. Wetende dat er straks nog een laagje wegsmelt door de regen, maakt het er niet echt beter op. De buien van morgen zullen er moeten voor zorgen dat zondag nog eens een topdag wordt. Medio volgende week schiet er niet veel meer over van de sneeuw want de temperaturen schieten de hoogte in naar +10? en meer. De eerste lenteprikkels zijn in aantocht dus.

  Ik duim ervoor dat de sneeuwgrens toch nog wat meer wil zakken vannacht en dat er morgen voldoende buien in uw regio passeren. Qua temperatuur geen probleem het ganse weekend. Enkel zaterdag in de namiddag tijdelijk +1?.

  groeten, Karel

 4. Hubert,
  ik sluit me aan bij Germaine. Hier in Amsterdam is het suf en guur weer en al kwijlend loer ik af en toe naar het fraaie weer bij u. Ik ben een tijdje afwezig geweest en zag dus net pas dat de site een frisse look heeft. Ziet er goed uit. Bedankt voor het delen met ons van al het fraais uit uw streek.

 5. Even een reactie uit Nederland. Al lang kijk ik in bijna iedere winterdag naar deze site. Sneeuwt het in de Ardennen, en blijft het liggen? Gauw even kijken. Kwam er via weeronline terecht. Die ene webcam daar in Wirtzfield is voor ons erg belangrijk. Het maakt al die weerpraatjes in een klap visueel. En nu ook nog eens een super de luxe upgrade van de site! Beter kan het niet. Dit weekend gaan we hoe dan ook naar de Ardennen. Afscheid nemen van de winter. De laatste sneeuw horen knarsen onder de schoenen! De site blijf ik volgen, Hubert, bedankt! Rik en Inge, Tilburg.

 6. 1. De favoriete weblogs van De Standaard Online
  Weblogs zijn hip, weblogs zijn hot. Elke dag opnieuw voegen honderdduizenden mensen nieuwe pagina’s toe aan hun internetdagboek, in de hoop gelezen te worden. Maar tussen het koren zit veel kaf. Tik het woordje ‘blog’ in op Google en er rollen 105.000.000 resultaten over je scherm. Daarom selecteerden de redacteurs van De Standaard Online voor u enkele weblogs die een bezoekje waard zijn.

  Is onze Website uw favoriete blogs? Laat het ze dan weten op http://www.standaard.be/favorieteblog

  Met dank van Hubert

Reacties zijn gesloten.