snowupdate V1 #78 – 12 Maart 2005

Het heeft de hele nacht gesneeuwd!

Er is zeker 12 cm sneeuw deze nacht bijgekomen, er ligt nu opnieuw 30-35 cm sneeuw bij ons in Wirtzfeld!

De wegen zijn (nog) spiegelglad.

08.45 uur: sneeuwbuien, sterke wind, -1 °
09.23 uur: sneeuwstorm, heftige sneeuwval, -1 °
10.30 uur: minder wind, opnieuw sneeuwbuien, -0 °
12.30 uur: af en toe een sneeuwbui, af en toe zon, wind, -0 °
19.30 uur: nog steeds af en toe een sneeuwbui, -1 °

Meer info straks, ik moet nu eerst even koffie zetten, want het is gisterenavond erg laat geworden en ik ben nog niet goed wakker.

foto van de dag

foto van de dagik zei toch: gladde wegen
zie fotoalbum series

Ik had deze ochtend eerst geschreven dat er zeker 6-8 cm sneeuw was bijgekomen, maar na mijn eerste koffie ben ik even buiten geweest (notabene alleen met schoenen en een morgenmantel, ik slaap namelijk naakt…) om eens precies na te meten…

Gisteren was immers de bovenlaag van de resterende sneeuw verijsd… daarbovenop is deze nacht minstens 12 cm bijgekomen. Betekent dus dat er voldoende verse sneeuw bijgekomen is om te kunnen skieen zonder dat de ijslaag daaronder problemen geeft.

Hetzelfde fenomeen geldt echter ook voor de wegen: verse sneeuw op een spiegelgladde ondergrond… voorlopig levensgevaarlijk, maar de ruimdiensten zijn druk bezig.

Hier beneden kan iedereen weer opmerkingen en reakties kwijt: klik op Write a comment om te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

4 reacties

 1. 1. De favoriete weblogs van De Standaard Online
  Weblogs zijn hip, weblogs zijn hot. Elke dag opnieuw voegen honderdduizenden mensen nieuwe pagina’s toe aan hun internetdagboek, in de hoop gelezen te worden. Maar tussen het koren zit veel kaf. Tik het woordje ‘blog’ in op Google en er rollen 105.000.000 resultaten over je scherm. Daarom selecteerden de redacteurs van De Standaard Online voor u enkele weblogs die een bezoekje waard zijn.

  Is onze Website uw favoriete blogs? Laat het ze dan weten op http://www.standaard.be/favorieteblog

  Met dank van Hubert

 2. We appreciate very much to receive your regular ski information, even though we have some problems to understand flemish or dutch!! and to get all the details of your informations. French, German or English would be find. But past Monday or Tuesday we found your message too negative, at least for the higher parts of the Belgium Eifel and the Hautes Fanges. We almost abstained from going skiing. Fortunately the information from the eastbelgium snow information was more optimistic and finally we had a perfect nordic skiing day around Cenntre Nature Botrange!! Maybe we can come back again on Monday, Sunday being probably too crowded and too stormy. Thank you !!!

  Hallo Benno, schön dass es trotzdem geklappt hat… habe aber genauso Berichte bekommen von Leute die NICHT zufrieden waren mit der Schneezustand im Hohen Venn diese Woche, weil die Pisten viel zu glatt waren und dadurch zu gefährlich… ich kann nur melden was ich sehe, die info’s vom Verkehrsamt sind pur kommerziell und dadurch oftmals zu positiv… fur geübte Skier mag das nicht zutreffen, aber unsere Liste ist für Flamen und Holländer die nicht oft mit Schnee in Berührung kommen. Für denen lohnt der weite Weg dann nicht. Gruss Hubert

 3. Ja. Sie haben Recht! Die Loipen waren stellenweise leicht vereist und dadurch manchmal, bei leicht schrägen Wegen, auch schwieriger zu befahren, da man seitlich leicht wegrutschte. Das gilt aber in erster Linie für die kurzen Loipen mit großer Frequentierung. Unsere 18 km-Loipe ausgehend vom Centre Naturel war hervorragend, zumindest dort, wo sie nicht gemeinsam mit den stärker befahrenen 4 und 6 km-Loipen verlief. Mit herzlichem Dank und vielen Grüßen Benno Schmidt-Küntzel

  De twee voorgaande berichten waren dus een diskussie met Benno over de toestand op de ski loipen deze week: mijn waarschuwing aan het begin van de week dat de pistes te ver-ijsd waren vond Benno te negatief, maar toch moet hij toegeven dat de pistes plaatselijk wel erg glad waren. Dat probleem hebben we dit weekend natuurlijk niet meer, want met 12 tot 15 cm verse sneeuw en waarschijnlijk in de loop van vandaag nog meer nieuwe sneeuw is de conditie op de ski loipen vandaag en morgen opnieuw ideaal! Vanaf woensdag komt de lente eraan, dus het is nu of nooit…

Reacties zijn gesloten.