Maandag 14 Maart 2005

Er ligt nog altijd tussen 20 en 35 cm sneeuw in de Oostkantons

Verwachting voor vandaag: minder wind en milder.
Update 12,45: droog, weinig wind, zeer mild, de sneeuw smelt verder weg: + 5 °

Veel ski pistes in onze streek zijn vandaag nog geopend, maar de kwaliteit gaat bij deze temperaturen sterk achteruit! Ski Piste toestand

Weersverwachting voor de komende week: vanaf woensdag gaan de temperaturen sterk stijgen en zal het definitief gedaan zijn met ski mogelijkheden deze winter…

Karel Holvoet geeft nog eens zijn voorspelling voor deze week: “… Dag Hubert, Niet zoveel mensen meer op de been in de Hoge Venen vandaag? Tja, vanaf dinsdag forse dooi en tegen vrijdag +20° in Vlaanderen en +15° in de Ardennen dus dat is een heel verschil! Er zal nog wel sneeuw komen eind maart of in april maar echte wintersport zal er wel opzitten deze winter. Zijn de uitbaters tevreden over het korte maar krachtige seizoen? Groeten, Karel…”

Karel, ook van mij nog eens hartelijk bedankt voor je (soms gedurfde) weersvoorspellingen, en je had het de meeste tijd bij het juiste eind. Merci!

Overigens, als je naar de website statistics van deze winter kijkt, zie je aan het aantal bezoekers van onze website op de dagelijkse statistieken precies het verloop van de sneeuwhoogte in de oostkantons… hoe meer sneeuw, hoe meer bezoekers een kijkje kwamen nemen bij ons.

Volgens de krant van vandaag zijn er in totaal 40 sneeuwdagen geweest die voor ski pret gebruikt konden worden. 15 jaar geleden was dat heel normaal, toen hadden we regelmatig tussen 40 en 60 sneeuwdagen per seizoen. Dit jaar dus 4, eigenlijk zelfs 5 dikke winterweekends, elk met tussen 20.000 en 25.000 bezoekers in de Oostkantons. Ook elk weekend tussen 6.000-7.000 kamers in de plaatselijke hotels/pensions verhuurd, soms volledig uitgeboekt. Opvallend: meer ski toeristen die een mini-vakantie geboekt hebben. Door de week kwamen vooral sneeuwklassen. Omzet in de toeristische sektor per weekend ca. 500.000 EUR, dat is erg belangrijk voor onze streek.

De website www.wirtzfeld.be is gekoppeld aan onze gratis snowupdate mailing. Omdat de winter nu ten einde loopt, gaan er geen snowupdates meer per E-Mail verstuurd worden tot de volgende winter 2005-2006. Indien u echter wenst dat u ook tijdens de komende lente-zomer-herfst maanden regelmatig over nieuwtjes uit de Oostkantons op onze website Wirtzfeld geïnformeerd wilt worden, kunt u zich aanmelden via de link Lentekriebels aanmelden! in het menu Inhoud hier rechts. Bij voldoende belangstelling blijf ik dan doorgaan.

Want ook in de lente zijn de Oostkantons de moeite waard. In de lente bloeien hier in de streek de wilde narcissen in overvloed (einde april, begin mei) en overigens… ook de zomer is de moeite waard: o.a. het meer van Bütgenbach met zijn illegaal FKK (frei körper kultur=nudisten) strandje aan de wirtzfelder oever, eind augustus het “Varkens aan het Spit” braden met dans en muziek in de Heidehut van Wirtzfeld, en ook in de Herfst is het in de bossen prachtig om te wandelen, en soms ook imposant om te horen, o.a. tijdens de bronstijd van de herten…

foto van de dag
Wirtzfeld, 14 maart 2005

Nu wordt het weer tijd om van zonnigere oorden te dromen…

foto van de dag
zie fotoalbum series

Vergeet vooral niet om de reakties van vandaag te lezen! Hier beneden kan iedereen weer opmerkingen en reakties kwijt: klik op Write a comment om te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

48 reacties

 1. De website http://www.wirtzfeld.be is gekoppeld aan onze gratis snowupdate mailing. Omdat de winter nu ten einde loopt, gaan er geen snowupdates meer per E-Mail verstuurd worden tot de volgende winter 2005-2006. Indien u echter wenst dat u ook tijdens de komende lente-zomer-herfst maanden regelmatig over nieuwtjes uit de Oostkantons op onze website Wirtzfeld geïnformeerd wilt worden, kunt u zich aanmelden via de link Lentekriebels aanmelden! in het menu Inhoud hier rechts. Bij voldoende belangstelling blijf ik dan doorgaan.

 2. Hubert, Wij hebben weer genoten van een heerlijk weekendje Wirtzfeld. Zaterdagvoormiddag wat geshopt in Büllingen (amper door het pak sneeuw geraakt), na de middag langs het meer naar Berg, bij Küpper iets genuttigd en wat uitgerust en amper terug in Wirtzfeld geraakt door de sneeuwophopingen daar boven. Gisterenmorgen de latten aan en wat gelauft richting het legeroefenkamp. Tussendoor wat nieuwtjes opgevangen over het dorp. Jammer van onze pastoor! We hopen dat hij spoedig herstelt. Ja, dat was ik nog vergeten, dagelijks is mijn eerste ‘werk’ jouw site op te zoeken om te vernemen wat er daar gebeurt. Ook mijn felicitaties voor dat project!
  Paul

  Inderdaad, onze pastoor is vrijdagavond tijdens de misviering door een flauwte in elkaar gezakt en heeft bij zijn val enkele verwondingen aan het hoofd opgelopen. Deze zomer zal hij zijn 60-jarig priesterjubileum kunnen vieren (hij is al 86), en wij hopen dus dat hij spoedig herstelt!

 3. Hubert, Dank voor de plezierige en nuttige berichtgeving en tot volgende winter! Groet, Arno van de Schoot, Oirschot (NL)

 4. Dag Hubert, Dankjewel voor de stipte informatie, je meetlat is het meest objectief. Samen met de site van eifelwetter.de komt er computergewijs al heel wat informatie binnen om vanaf Vlaanderen een langlauftrip te plannen. Zo komt het dat ik dit jaar 13 dagen op de latten heb gestaan, 438 km heb afgehaspeld en mijn skate-techniek heb kunnen verfijnen. Zonder schroom kan ik zeggen dat ik de top 50 van de langlaufers ben binnengetreden. Bij gebrek aan informatie als de jouwe zou het allemaal niet waar zijn. Groeten en nog eens ferm bedankt! CU next winter! Bruno

  Bruno: er waren vragen van mensen die vroegen waar men het beste de skate techniek kan toepassen… op welke pisten deed jij dat?

 5. Beste Hubert, Dank voor de leuke en informatieve berichten. Een goede tijd gewenst en veel plezier en tot de volgende sneeuw. Quin van Dam, Leiden

 6. hubert, heel hartelijk bedankt voor alle updates, we hebben ervan genoten, en het gevoel gehad zelf ook nog in de sneeuw te zitten. Dankzij de sneeuwberichten zijn we ook nog een dagje naar de Ardennen geweest. De lentekriebels zullen we dan ook zeker met veel interesse volgen. Bedankt!!! Jaap en Caroline

 7. Hubert, voor nu alvast bedankt, voor weer een geweldige winterinfo. Wirtzfeld is ook geweldig zonder sneeuw, dus hopenlijk ook dit voorjaar en zomer weer nieuws van jouw kant. Tot ziens,
  familie Dahmen – Meerssen

 8. Veel dank voor alle updates, deze winter. Tjeerd Scheffer, Burtonville/Nederland

 9. Hallo Hubert, bedankt voor je (bijna) dagelijkse meldingen. Ik heb er mijn wandelvrienden ook weer iedere keer mee blij weten te maken. Je hebt een toffe site, en een geweldig initiatief met je snow-updates. Ik verheug me op je volgende mails. François

 10. Hartelijk dank voor uw goede informatie en ik wens u een fijne zomer toe, want ook in de zomer is het goed verkeren in de Oost-Kantons, vanuit Nederland: Ronald van der Linden

 11. Hubert, Bedankt voor de telkens weer enthousiaste berichtgeving over de sneeuwcondities in de Oostkantons. Tevens gefeliciteerd met de verbeterde versie van de je website. Met vriendelijke groet, Ben 

 12. Hoi Hubert, Bedankt voor de snowupdates de afgelopen winter. Ik heb er veel voordeel van gehad tijdens mijn bezoekjes aan de Ardennen. Groet, Jos.

 13. Hoi Hubert, Er is maar één goede piste : Herzeboesch in Elsenborn. Anderzijds kan je in Botrange ook terecht, nadat de wandelaars de boel hebben aangestampt. Ik vernam gisteren nog dat zelfs de 18km zou “te doen” zijn. Ik verken dat de eerstvolgende keer, maar dat is allicht iets voor december. Verder is er nog het wedstrijdcircuit waarbij enkel voor de wedstrijd een piste wordt aangemaakt : da’s in Weywertz en in Bütegenbach (voetbalclub). Je moet dan wel de data van de wedstrijden te pakken krijgen en dat is me dit jaar voor de eerste keer gelukt. Je mag die kandidaat-skaters doorverwijzen naar m’n website http://www.keitof.be , mochten ze het nederlands begrijpen. Onder rubriek “ik wens mee te doen”, kunnen ze inschrijven op m’n “langlauf-” of “XC-mail”, daarmee hou ik ze dan wel op de hoogte van de wedstrijddata in België. Ik heb gisteren nog een vriend de eerste skate-passen aangeleerd, wil dat voor anderen ook wel doen mocht de vraag zich stellen. Er zijn nog andere rubrieken zoals zeilen, mocht je zelf je gading vinden, schrijf je dan gerust ook in. Vriendelijke groeten, Bruno Vanvolsem

 14. Bedankt Hubert, voor alle berichten. Het heeft gemaakt dat ik met vrienden en kinderen een fijne tijd heb doorgebracht in jullie fantastische omgeving. Marita Beijers, Maastricht.

 15. Bedankt Hubert voor de schitterende informatie die ik deze winter heb mogen ontvangen. Groetjes, Patrick

 16. Beste Hubert, Een wereld ging voor mij open door je berichten. Heel hartelijk dank .We hebben veel “Ollanders” , vrienden en kennissen, hierdoor kennis kunnen laten maken met de fantastische gelegenheden die Belgie biedt. Tot volgend jaar, Groet Kenneth van der Vlugt uit Meerbusch, Germany

 17. Beste Hubert, Bedankt voor de updates deze winter. Wij hebben met de kinderen twee weken geleden een geweldig week-end gehad op de hoge venen! Tot volgende winter, Pim

 18. Beste Hubert, Bedankt voor de sneeuwberichten. Ik heb 4 schitterende zondagen in de loipe beleefd. Johan Senden, Voeren

 19. Dear Hubert, thank you very much for your valuable messages! I have had a great winter with my children in the region of Haute Fagnes thanks to you! Till the next winter-time, kind greetings, Ivana

 20. Dag Hubert, Niet zoveel mensen meer op de been in de Hoge Venen vandaag? Tja, vanaf dinsdag forse dooi en tegen vrijdag +20° in Vlaanderen en +15° in de Ardennen dus dat is een heel verschil! Er zal nog wel sneeuw komen eind maart of in april maar echte wintersport zal er wel opzitten deze winter. Zijn de uitbaters tevreden over het korte maar krachtige seizoen? Groeten, Karel

  Volgens de krant van vandaag zijn er in totaal 40 sneeuwdagen geweest die voor ski pret gebruikt konden worden. 15 jaar geleden was dat heel normaal, toen hadden we regelmatig tussen 40 en 60 sneeuwdagen per seizoen. Dit jaar dus 4 dikke winterweekends, elk met tussen 20.000 en 25.000 bezoekers in de Oostkantons. Ook elk weekend tussen 6.000-7.000 kamers in de plaatselijke hotels/pensions verhuurd, soms volledig uitgeboekt. Opvallend: meer ski toeristen die een mini-vakantie geboekt hebben. Door de week kwamen vooral sneeuwklassen. Omzet in de toeristische sektor per weekend ca. 500.000 EUR, dat is erg belangrijk voor onze streek. Karel, ook van mij nog eens hartelijk bedankt voor je (soms gedurfde) weersvoorspellingen, je had het de meeste tijd bij het juiste eind. Merci!

 21. Dank voor al jouw berichten. We zijn daardoor ook trouwens bij jullie komen genieten van de sneeuw en haar natuur. Nogmaals dank voor jouw inzet. Bart Van Coile, Gent

 22. Beste Hubert, Hartelijk dank voor alle informatieve en gezellige snow-mails. Al zijn we dit jaar niet veel geweest, het was heel leuk de berichtjes erover te lezen. M.N. de meetlat vinden de kinderen erg interessant! We gaan ons zeker opgeven voor de lentekriebels. Met vriendelijke groet, fam. Kalkhoven Middelburg NL

 23. Dag Hubert, Heel hartelijk dank om ons tijdens de wintermaanden door de prachtige winterlandschappen te loodsen. Wij bezochten Malmedy in februari en wandelden 10 km tussen de velden en de bossen. Het was een geweldige zondag, Allee tot ’ t volgend jaar. Christine & stefaan

 24. Hartelijk dank voor al uw moeite, de afgelopen maanden. De info was wederom zeer waardevol. Groeten, Anne van der naald.

 25. En weer hartelijk dank voor de berichtgeving. Tot in het najaar. Vriendelijke groet, Ad Meeuse, Eersel

 26. Ok Hubert, ik weet, je zal wellicht vele bedankmailtjes krijgen, maar toch kan ik het niet nalaten om je ook te bedanken voor deze fijne service. Ik lees deze berichten altijd met veel belangstelling en zal dat volgend jaar ook doen. Ik laat mijn keuze van het reismoment om te komen langlaufen eigenlijk volledig bepalen door jouw berichten. Bedankt! Herman

 27. Beste Hubert, Bedankt voor alle leuke snowupdates, het was me genieten van je info. Sinds anderhalf jaar wonen wij in Somme Leuze, op een 6 km van Durbuy, minder sneeuw dan bij jou, maar ook hier hebben we flink wat sneeuw gehad. Ondertussen kondigen alle vogeltjes hier sinds een paar dagen ook de lente aan. Maak er een mooie lente en zomer van! Misschien komen we tijdens die maanden ook nog eens jou kant uit, want het is dus helemaal niet ver van hier, en toch weer anders. Groeten, Bart Quintens, Artistagency.be

 28. Dag Hubert, bedankt voor de dagelijkse info uit het wonder mooie Wirtzfeld (en omstreken) Zondag hebben we van de “laatste” dag sneeuw komen genieten. We kwamen van Brussel maar reeds om kwart voor 8 smorgens stonden we aan het info centrum in wirtzfeld. Nummer 77, in men beste Duits vroeg ik achter wandelroutes in jullie streek, de man van dienst verklaarde me zot, wandelen? met zoveel sneeuw:) dat kon niet volgens hem. We hebben dan maar met de auto door de sneeuw en gladde wegen geschoven tot we een mooi plekje tegen kwamen, we hebben de hele dag gewandeld in de prachtige streek daar! Hopelijk blijf je dit prachtig initiatief volhouden, tot de volgende.. Jeroen

 29. Beste Hubert, Bedankt voor je snowupdates afgelopen winter! Naar aanleiding van je update van zaterdag jl. zijn we vandaag, maandag, nog een laatste sneeuwwandeling gaan maken. Nu de laatste sneeuw wegsmelt mag van mij het voorjaar wel beginnen, want dat vind ik persoonlijk het mooiste seizoen, als alles weer tot leven komt. En ook in de lente zijn de Oostkantons de moeite waard vind ik! Met vriendelijke groet, Peter Veldman, Maastricht

  Klopt, in de lente bloeien hier in de streek de wilde narcissen in overvloed (einde april, begin mei) en overigens… ook de zomer is de moeite waard: o.a. het meer van Bütgenbach met zijn illegaal FKK strandje aan de wirtzfelder oever, eind augustus het “Varkens aan het Spit” braden met dans en muziek in de Heidehut van Wirtzfeld, en ook in de Herfst is het in de bossen prachtig om te wandelen, en soms ook imposant om te horen, o.a. tijdens de bronstijd van de herten…Altijd welkom.

 30. Hartelijk dank voor je updates. het is een genoegen de ontwikkelingen aldaar bij te houden.Graag tot het volgende seizoen.

 31. Hubert, Bedankt voor je snowupdates. We hebben dit jaar van de sneeuw in België kunnen genieten! Groeten Peter

 32. Hallo Hubert, Brigitte en Jochen, Dank u voor uw sneeuwberichten en natuurlijk de geheel vernieuwde site. Mijn eerste bericht ontving ik al op 24 december 2000 en heb er telkens op kunnen vertrouwen om een geslaagde dag of weekend door te kunnen brengen in uw prachtige regio.
  Het recent winnen van de Jaycees E-Day 2005 prijs voor uw site wirtzfeld.be is derhalve niet meer dan terecht door uw niet geheel onbelangrijke en schijnbaar onbaatzuchtige bijdrage aan de economische belangen van uw regio. Afgelopen weken hebben we drie weekenden van de vier, mogelijk vijf, genoten van de sneeuw. Opa en oma en een oud-tante drongen zelfs aan om ook een weekend of dag mee te kunnen reizen. Nogmaals dank aan Jochen voor de mooie nieuwe site en mogelijkheden, aan Brigitte voor het missen van man en zoon die veel tijd achter de computer doorbrachten en last but not least aan Hubert aan zijn schijnbare onvermoeibaarheid en goed humeur om alle sneeuwberichten op te stellen en zeer vaak vriendelijk te reageren op alle berichten en mailtjes. Bravo! Groeten van Han, Ellen en Fayola
  P.s. we blijven ondanks de afwezigheid van sneeuw regelmatig gedurende het jaar uw mooie, gastvrije en vriendelijke regio bezoeken.

 33. Hubert , bedankt voor je informatie, tot december 2005, groetjes Charles Vlek uit Maastricht

 34. Hubert , bedankt voor je informatie, tot december 2005, groetjes Charles Vlek uit Maastricht

 35. Hubert , bedankt voor je informatie, tot december 2005, groetjes Charles Vlek uit Maastricht

 36. Geachte heer Savelberg, Bedankt voor het verzorgen van de snowupdates van het afgelopen winterseizoen. Bij deze wil ik u ook een compliment geven voor de nieuwe website. Met vriendelijke groet, A. Bongers

 37. dankjewel hubert voor alle moeite, de sneeuwupdates lieten me eventjes wegdromen achter de PC, en twee keer is het gelukt om toch te gaan skien voor een dagje, zalig gewoon, bijgetankt tot volgende winter ! hou vol en veel groetjes, ingrid vermaut. bedankt !

 38. hallo hubert ; hartelijk bedankt voor al uw moeite , we hebben drie prachtige weekends beleefd !! groetjes ,fam bonte uit Tienen

 39. Hubert, Hartstikke bedankt voor je trouwe updates. Ook als ik niet naar de Venen kon komen was het toch alsof ik er een “beetje wel” was. Het was fijn om op deze manier op de hoogte te blijven. Jammer is het wel, dat je als wandelaar niet veel aan de sneeuw hebt. Met mijn broer had ik willen gaan wandelen bij het Natuurpark centrum Hoge Venen Eifel. Dat kende ik een wandeling door het bos en langs riviertjes, maar helaas zakten we tot onze knieën weg in de sneeuw en er was geen pad te herkennen We zullen er maar mee wachten tot de sneeuw gesmolten is. Blijft dat we toch genoten hebben, zoals altijd wanneer ik naar de Venen ga. Heerlijk om zoiets in je achtertuin te hebben (ik woon in Heerlen-Nederland). Ik krijg ook heel vaak familie uit “Holland” (Zoetermeer en omstreken) te logeren, maar soms twijfel ik wel ’s waar ze voor komen. Voor mij, of voor de heerlijke wandelingen door de Hoge Venen…. Natuurlijk zal ik me ook opgeven voor de lente/zomer/herfst informatie. Hopelijk doen genoeg mensen dat, zodat het voor jou ook loont om je tijd erin te steken. Ik blijf het wel prachtig vinden dat je dat allemaal zomaar doet. Chapeau!!! Hubert, nogmaals bedankt voor alle moeite die je voor ons gedaan hebt deze winter, en hopelijk tot de nieuwe informatie. Maar geniet in ieder geval ook even van de rust die je nu krijgt!! Hans Kottelaar, Heerlen

 40. Hallo Hubert: Bedankt voor de service ! Paul Pijpers Gronsveld, Nederland.

 41. Hallo Hubert, Vanuit Berlaar (provincie Antwerpen) willen we je hartelijk danken voor de zeer interessante snowupdates die wij deze winter mochten ontvangen. Wij hopen de volgende jaren nog vele mails vanuit Wirtzfeld te mogen ontvangen. En als er sneeuw ligt… dan komen we (nog eens) af. De laatste keer dat we in de Oostkantons waren (27/02), hebben we je raad opgevolgd en eens een minder bekend dorpje aangedaan. We hebben toen een lange wandeling gemaakt in de bossen rond Hünningen. We kwamen bijna niemand tegen. Het ganse bos voor ons alleen… zalig. Vriendelijke groeten, Familie Hosten – Heremans, 2590 BERLAAR

 42. L.S. Dank voor alle actuele sneeuwberichten. Wij hebben dit jaar van de Belgische sneeuw kunnen genieten, in Baraque Fraiture en in Baraque Michel. Volgend seizoen zien wij weer uit naar de berichten. Met vriendelijke groeten en een goede zomer gewenst.J.T.M. Brouwer
  2761 XZ Zevenhuizen

Reacties zijn gesloten.