Dinsdag 15 Maart 2005

Er worden sinds gisteren geen snowupdates per E-Mail meer verstuurd tot de volgende winterperiode.

Gisteren waren er ruim 40 reakties van surfers… ga via de kalender naar de pagina van gisteren om die reakties ook nog te lezen!

Er ligt nog altijd tussen 18 en 30 cm sneeuw in de Oostkantons

Verwachting voor vandaag: rustig en zacht weer.
Update 09.00: stralend blauwe lucht, zon – 1 °
Update 12.00: stralend blauwe lucht, zon + 5 °
Update 14.00: stralend blauwe lucht, zon + 7 °

DE LENTE KOMT !
Een prachtige dag om te wandelen in een (nog altijd) wit landschap!

Enkele ski pistes in onze streek zijn vandaag nog geopend, maar de kwaliteit gaat natuurlijk sterk achteruit: Butgenbach Worriken, Elsenborn Herzeboesch, Eupen Ternell, Baraque Michel en Mont Rigi. Alle andere pistes zijn vanaf vandaag gesloten. Ski Piste toestand

Weersverwachting voor de komende week: vanaf woensdag gaan de temperaturen sterk stijgen en zal het definitief gedaan zijn met ski mogelijkheden deze winter…

De website www.wirtzfeld.be is gekoppeld aan onze gratis snowupdate mailing. Omdat de winter nu ten einde loopt, gaan er geen snowupdates meer per E-Mail verstuurd worden tot de volgende winter 2005-2006. Indien u echter wenst dat u ook tijdens de komende lente-zomer-herfst maanden regelmatig over nieuwtjes uit de Oostkantons op onze website Wirtzfeld geïnformeerd wilt worden, kunt u zich aanmelden via de link Lentekriebels aanmelden! in het menu Inhoud hier rechts. Bij voldoende belangstelling blijf ik dan doorgaan.

Want ook in de lente zijn de Oostkantons de moeite waard. In de lente bloeien hier in de streek de wilde narcissen in overvloed (einde april, begin mei) en overigens… ook de zomer is de moeite waard: o.a. het meer van Bütgenbach met zijn illegaal FKK (frei körper kultur=nudisten) strandje aan de wirtzfelder oever, eind augustus het “Varkens aan het Spit” braden met dans en muziek in de Heidehut van Wirtzfeld, en ook in de Herfst is het in de bossen prachtig om te wandelen, en soms ook imposant om te horen, o.a. tijdens de bronstijd van de herten…

foto van de dag
Wirtzfeld, 15 maart 2005

foto van de dag
Wirtzfeld, 15 maart 2005

foto van de dag
En terwijl jullie alweer het leven van alledag hebben opgegrepen, heb ik gisteren eerst eens mijn trap naar de voordeur moeten vrij kappen van de ijslaag die zich daar had vastgezet…
Zie ook onze fotoalbum series

Gisteren en vandaag trokken alweer enkele zwermen sneeuwganzen over Wirtzfeld richting Noorden… Ik heb geprobeerd ze te fotograferen, maar tegen de helder blauwe lucht lukte dat niet erg.

En de militairen zijn druk aan het oefenen met laagvliegende straaljagers die in duikvlucht over Wirtzfeld heen naar de schietterreinen van Elsenborn vliegen. Moeten ze wel oppassen dat ze niet tegen de sneeuwganzen aanbotsen!

Vergeet vooral niet om de reakties van vandaag en gisteren te lezen! Hier beneden kan iedereen weer opmerkingen en reakties kwijt: klik op Write a comment om te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

6 reacties

  1. Hallo Hubert, Hartelijk dank voor het sturen van jouw sneeuwberichten, zeer informatief, zijn mede hierdoor de nodige keren afgereisd naar jouw regio en hebben er super genoten. Fijn dat je door wil gaan met het regelmatig sturen van nieuwtjes uit jouw regio, er zal ongetwijfeweld voldoende belangstellling voor zijn. Groetjes, Theo Muyres

    is nog niet zeker, Theo, er zijn deze morgen pas 120 mensen die zich daarvoor aangemeld hebben… is echt wel een beetje weinig in vergelijking met de 6000 van de snowupdate…

  2. Hiermee wil ik je bedanken voor het schitterende werk dat je geleverd hebt om ons elke dag zin te doen krijgen om de sneeuw te gaan opzoeken. Dank u. Jean-Michel, 1731 Asse-Zellik

  3. Nu de winter bijna afgelopen is wil ik u toch bedanken voor alle moeite die je gedaan hebt om ons op de hoogte te houden van alle sneeuwcondities. Volhouden zou ik zeggen , deze site komt in mijn favorieten. Erik Pauwels, 1000 Brussel

  4. Hubert, bedankt voor je email-sevice van afgelopen winterseizoen. Jammer, want ik keek er altijd weer naar uit. Door jouw perfecte informatie zijn wij afgelopen winter 3x naar de Hoge Venen en de Oost Kantons afgereisd voor langlaufen of een wandeling in de sneeuw. Ik verheug me alweer op de snowupdates van het nieuwe winterseizoen. Maar eerst wacht ik vol spanning nog op de Lentekriebels…. met vriendelijk groet, Jo.

  5. Beste Hubert, Bedankt voor je updates! We hebben er profijt van gehad en je hebt je regio een goede dienst mee bewezen, want mede door jouw info zijn ook wij een weekend bij jouw in de buurt geweest. Ook je webcam met meetlat vind/vond ik origineel. Nou, ben benieuwd wat 2006 gaat brengen. Met vriendelijke groet, Pim Volkert Culemborg Nederland

  6. Beste Hubert dank voor al uwe prachtige dienstverlening, het ga je goed,gute nacht. Jean.

Reacties zijn gesloten.