Woensdag 16 Maart

DE LENTE KOMT !
Daarom in onze website de groene kleur ipv blauw en een nieuwe fotolijst in de top. Zie fotoalbum series
Overigens: voor onze website bezoekers die alleen ’s morgens vroeg komen: ook even kijken wat er in de tekst van gisteren allemaal veranderd is, deze website wordt overdag regelmatig aangepast in tekst en beeld en ziet er vaak ’s avonds kompleet anders uit dan ’s morgens…

Ook vandaag weer een prachtige dag om te wandelen in een (nog altijd) wit landschap!

Er ligt nog altijd tussen 10 en 25 cm sneeuw in de Oostkantons, maar het is ondertussen te warm om te skien, tenzij hier en daar in de bossen waar geen zon aan de sneeuw komt, daar ligt zelfs nog tot 40 cm sneeuw!

Het fijne van de situatie vandaag is dat de wegen kompleet vrij en schoon zijn, je kunt dus overal ongehinderd rijden, en toch genieten van het witte landschap. Zolang het duurt.

Verwachting voor vandaag: rustig en zacht weer, het zou zelfs tot +18 ° kunnen worden, in de Oostkantons tot + 13 °…

Update 07.00: stralend blauwe lucht, zon, + 5 °
Update 10.00: stralend blauwe lucht, zon, + 9 °
Update 12.45: een beetje sluier bewolking, weinig wind, zon, + 11 °
Update 16.30: een beetje sluier bewolking, meer wind, zon, + 16 °

foto van de dag
Wirtzfeld, 16 maart 2005: de sneeuw die ’s middags niet door de schaduw van de haag wordt verdekt, smelt sneller weg in de zon… bij de haag zelf ligt de sneeuw duidelijk hoger.

foto van de dag
Je ziet duidelijk de ijslaag op de sneeuw…

Zie ook onze fotoalbum series, met o.a. weer enkele nieuwe series van diverse gebruikers

Brigitte, mijn vrouw, werkt in het Green House Golf en Seminarie Centrer in St.Vith. Natuurlijk ligt er op het ogenblik nog te veel sneeuw om golf te spelen, (behalve op de oefenbaan (driving range heet dat), maar behalve de golfbaan zijn er in het Green House dus ook conferentie zalen en een cafe/restaurant. In dat cafe is er overmorgen, a.s. vrijdagavond, 18 Maart weer een Jazz avond met top musici aan de open haard. Meer info daarover vindt je op hun website. Aanvang rond 19.30 uur en de entree is gratis. Ik zal er dus ook zijn.

En zaterdagavond is er in Wirtzfeld weer de jaarlijkse theater opvoering van de amateur toneelgroep. Die was ook afgelopen week zaterdagavond al (helemaal vergeten er over te berichten) , maar toen vierde Brigitte haar verjaardag en hadden we dus familie op bezoek. Deze keer zullen we dus naar die theateravond gaan.
Die vindt plaats in de grote zaal van Hotel Drosson en begint rond 20.00 uur. Thema: “ongewenst damesbezoek” en handelt over een rijkaard die in een kuuroord geweest is en op zijn 60ste verjaardag een aantal dames op bezoek krijgt die allemaal achter zijn geld aanzitten. Van de reakties die ik gehoord heb is het een erg origineel en amusant stuk. In de duitse taal, want in Wirtzfeld is Duits de voertaal. Dus mocht je dit weekend in de streek zijn… echt aan te bevelen.

foto van de dag
zelfgemaakte vetbal voor de koolmeesjes…

Tip: vetbal voor de koolmeesjes zelf maken: brood, gekookte aardappelen, wat vlees en jusrestjes en wat reuzel in de uiermixer fijn malen, in een sinaasappel-netje samendrukken en ergens op ooghoogte ophangen… Bij ons dus aan de wasspin.

De vogeltjes in mijn tuin zijn tevreden dat de winter nu ten einde loopt. Toch schijnen ze de winter massaal overleefd te hebben (de buren hebben geen kat meer…). We hebben naast een hele serie mussen ook koolmeesjes, diverse soorten vinken, roodborstjes, merels, lijsters, kraaien en dolen, en er zitten zeker 7 eksters in de bomen aan de andere kant van de weg. En boven de Bullinger Berg zoals onze kant van het dorp genoemd wordt, cirkelen al jaren 3 buizerds op zoek naar veldmuizen en mollen.

foto van de dag
Sporen in de sneeuw… hazen, marders, vossen, muizen, mollen… en af en toe een ree…

Wirtzfeld is puur natuur!

Spreuk van de dag:
Je bent niet geschikt voor parachute springen, als het niet bij de eerste keer lukt!

Website van de dag:
Een van onze webhosting klanten: THG, TreuHand Groep is zojuist met hun vernieuwde website www.thg.be online gegaan.

Menu van de dag:
Tomatensoep, reeragout met perziken en appelmoes en gebakken croquetten.

Dat is dus:
tomatensoep in de mikrogolf 3 minuten…
croquetten in de friteuse 4 minuten,
en de reeragout ca 3 minuten opwarmen…
Perziken en appelmoes uit de koelkast pakken.
Klaar binnen 10 minuten.
Als huisman moet je proberen het werk tot een minimum te reduceren.

En nu ga ik eerst overal deuren en vensters open maken om wat verse zuurstof in huis te laten… Ondertussen kabbelt het water gezellig in de dakgoot, want de sneeuw op ons dak smelt steeds verder.

foto van de dag
genieten van de eerste zonnestralen op het terras, tussen de smeltende sneeuw

Vergeet vooral niet om de reakties van vandaag en gisteren te lezen! Hier beneden kan iedereen weer opmerkingen en reakties kwijt: klik op Write a comment om mij iets te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

7 reacties

 1. Nu pas thuis, wat is de sneeuw gesmolten zeg. Zondag was ik in Wirtzfeld en toen lag er nog heel veel sneeuw. 16 graden is natuurlijk niet niks, ik verwacht tegen vrijdag alles groen te zien op je webcam beelden 🙂 bye the way, leuk om de meetlat eens uit een andere hoek te bekijken! groetjes Jeroen

  ’t Zal interessant zijn om te zien hoe de sneeuw zich elke dag meer terugtrekt… en ja, in dit tempo zal het snel gaan.

 2. BEDANKT voor al je berichten Hubert, en geniet van de aankomende lente en hopelijk een heerlijk mooie zomer!!!!!!!! Marleen

 3. Marleen, zoals je kunt zien op de foto’s heb ik zelfs vandaag al geprobeerd te genieten van elke zonnestraal die er te pakken was… Dat is het voordeel van thuis te werken en je dus zelf je werkzaamheden kunt indelen… Ik wil niet meer anders! Het leven is veel te kort, en voordat je het weet, wordt je wakker, en ben je dood.

 4. Hubert, ik ken je site nog niet zo lang (sinds midden februari) maar wordt sindsdien bijna dagelijks door mij bezocht. Het is altijd weer een verrassing wat je geschreven hebt. Zeker de nieuwe lay-out doet het erg goed. De spreuk van vandaag vind ik trouwens erg sterk :-). Ga zo door!

  Die spreuk heb ik vertaald uit de titel van een spam bericht dat ik vandaag in mijn brievenbus vond… ik weet niet eens waar die spam over ging, maar de spreuk vond ik ook leuk! Nu is iedereen opgeroepen om mij van goede spreuken te voorzien, die ik vervolgens elke dag kan publiceren… ha. Of ik moet nog veel spamberichten gaan bekijken…

 5. Dank u wel en tot later Hubert, Het was een leuke winter. Jos en familie

 6. Heeey hubert ik heb nog altijd geen tijd gehd voor de foto’s van de winter erop te zetten ben er ook al een heel tijdje niet meer op de site geweest, maar vind het prachtig dat jullie ook om de lente en de zomer geven ……… volgend jaar gaan wij verhuizen naar luxemburg in huldange .. 500M hoogte maar zou je ergens in de buert daar op een meer kunnen waterskien of mag dat in jullie omgeving niet in de zomer……. Maar ik hoop in ieder geval dak nog iets zal horen groetjes albert

  Hoi Albert, de meren in onze streek zijn drinkwater reservoirs, dus daar mag alleen zachte watersport bedreven worden… surfen, zeilen, roeien, kajaken, vlotten, maar geen motorboten en dus geen waterski… Op de Maas gaat dat wel, maar die ligt daar dus niet in de buurt.

Reacties zijn gesloten.