Donderdag 17 Maart 2005

Overigens: voor onze website bezoekers die alleen ’s morgens vroeg komen: ook even kijken wat er in de tekst van gisteren allemaal veranderd is, de pagina van de dag wordt overdag regelmatig aangepast in tekst en beeld en ziet er vaak ’s avonds kompleet anders uit dan ’s morgens…

Er ligt nog altijd tussen 5 en 20 cm sneeuw in de Oostkantons, en ondertussen komt er her en der al wat aarde tussen de sneeuw tevoorschijn, de sneeuwlaag wordt dus snel dunner dankzij de zon die nu al twee dagen achter elkaar continue heeft geschenen in de Oostkantons en dat vandaag ook van plan is, hetzij in iets mindere mate.

Omdat er nog geen regen voorspeld is, zal de sneeuw dus mooi geleidelijk aan kunnen smelten en zal het best meevallen met het overstromingsgevaar in laag België waarover ik verleden week gesproken heb.

Verwachting voor vandaag: iets minder warm dan gisteren, het zou tot +17 ° kunnen worden in Belgie, in de Oostkantons tot + 11 °…

Update 07.00: bewolkt, + 8 °
Update 10.00: bewolkt, + 10 °

foto van de dag
Wirtzfeld, 17 maart 2005

foto van de dag
Wirtzfeld, 17 maart 2005

Zie ook onze fotoalbum series, met o.a. weer enkele nieuwe series van diverse gebruikers

De gemeentereiniging is vandaag ook begonnen om het lavagruis dat ze (inplaats van zout) tijdens de gladde situaties gestrooid hadden, weer weg te keren. Voor ons is dat een duidelijk teken dat de lente begint…

foto van de dag
Wirtzfeld, 17 maart 2005

Spreuk van de dag:
Niet het aantal momenten dat je ademt is belangrijk in je leven, maar het aantal adembenemende momenten!

Website van de dag:
Voor een van onze webhosting klanten: House of Beauty hebben we onlangs een nieuwe website www.house-of-beauty.be gebouwd. Wie niet kijkt heeft pech gehad, vooral de mannelijke lezers (niet voor de borsten, maar om geschenk-ideeen op te doen natuurlijk).

Menu van de dag:
Rode kool, braadworst en gekookte aardappelen, vanillepudding

Dat is dus:
Braadworst ca 30 minuten laten sudderen…
Aardappelen schillen en samen met de rode kool in de hogedrukpan 7 minuten laten koken,
Vanillepudding: was nog klaar van zondag…
Klaar binnen 30 minuten.
Mijn lijfspreuk: als huisman moet je proberen het werk tot een minimum te reduceren.

foto van de dag
Dakreparatie

Ik heb gisteren ook nog de regengoten moeten schoonmaken, er lagen teveel bladeren en boomzaadjes in. En een dakpan moest ik ook nog verwisselen, heb ik waarschijnlijk verleden week kapotgestoten toen ik met een schop probeerde de overhangende ijslaag uit de regengoot weg te halen. Gelukkig had ik nog dakpannen in reserve. Was dus snel geklaard die klus.

Brigitte heeft voor haar verjaardag afgelopen zaterdag van onze twee jongens een puzzel gekregen van 1.000 stuks… die heeft ze dus ondertussen in haar weinige vrije uurtjes “effe klaargestoomd” op de woonkamer tafel. Was een makkie zegt ze, maar de andere puzzel, die in de eetkamer staat, geeft meer problemen: 5000 stuks.

De grootste puzzel die ze ooit heeft gemaakt was overigens 10.000 stuks en hangt in de slaapkamer van onze jongste zoon, Mike,

foto van de dag
10.000 stuks puzzle, made by Brigitte

Mike woont in Egypte waar hij als duikleraar aktief is en wij krijgen hem alleen nog maar te zien krijgen als wij naar Egypte reizen. Maar gelukkig heeft ie ook in Egypte een internetaansluiting, en af en toe telefoneren we ook met elkaar. Jochen, onze oudste zoon en mijn opvolger in ons bedrijf, telefoneert natuurlijk via Skypes met hem, dat is goedkoper. Zover ben ik nog niet…

In de lokale krant van gisteren was een interview met de nieuwe uitbater van het “Signal de Botrange”, velen onder jullie bekend als het hoogste punt van Belgie (694 meter boven zeespiegel). Die persoon heeft sinds kort het restaurant gehuurd, en opende zijn deuren net voor het sneeuwseizoen begon. Hij heeft dus een supergoede start gehad. Hij vindt het alleen jammer dat hij bij de uitschrijving door de gemeente voor nieuwe huurders een huurprijs inbracht die twee keer zo hoog lag als de enige andere bieder. 3000 EUR per maand voor de huur van het Signal de Botrange, dat is veel geld, en moet elke maand eerst terug verdiend worden.

foto van de dag
Signal de Botrange, Winter 2001

Hij vertelde nog een aardige ankedote: hij werd tijdens de sneeuwperiode van te voren opgebeld met de vraag een tafel te willen serveren voor 14 personen rond de middagtijd. Deed hij dus ook, en op de aangegeven dag kwamen de 14 personen ook inderdaad opdagen. Ze bestelden wat te drinken en begonnen toen hun meegebrachte boterhammen uit te pakken. Hij heeft de komplete groep buitengegooid. Kan ik best begrijpen bij dergelijke huurprijzen.

Positief is dat de toren van het Signal de Botrange binnenkort weer terug open gaat voor het grote publiek: de trap was jaren lang officieel afgesloten wegens bouwvalligheid. Kan dus opnieuw een attraktie worden. Ik ben er vijf jaar geleden eens midden in de winter op geweest om de mogelijkheden te bekijken om daar eventueel een webcam te installeren, maar dat plan werd indertijd door de burokraten uit Namen getorpedeerd (meer vanwege “bevoegdheden der instanties” dan vanwege de bouwvalligheid…) .
Je hebt van daarboven een fantastisch uitzicht over de toppen van de bomen heen over de Hoge Venen. Zo gauw als de toren opengaat zal ik er meer over kunnen vertellen.

Nog even herinneren: in het Green House in St.Vith is er morgenavond, 18 Maart, weer een Jazz avond met top musici aan de open haard. Meer info daarover vind je op hun website. Aanvang rond 19.30 uur en de entree is gratis. Ik zal er dus ook zijn.

En zaterdagavond is er in Wirtzfeld weer de jaarlijkse theater opvoering van de amateur toneelgroep van het dorp. Voor meer gegevens, zie mijn tekst van gisteren, 16 Maart.

Vergeet vooral niet om de reakties van vandaag en gisteren te lezen! Hier beneden kan iedereen weer opmerkingen en reakties kwijt: klik op Write a comment om mij iets te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

2 reacties

  1. Beste Hubert, Heel hartelijk bedankt voor alle informatie emails de afgelopen weken. Hopelijk tot volgend jaar. Ik wens U en de familie en prachtig voorjaar en een fijne zomer. Kenneth van der Vlugt Herten (NL Limburg)

  2. Beste Hubert, Hartelijk dank voor al je snowupdates deze winter. We hebben er dankbaar gebruik van gemaakt en zijn dit jaar 2x naar de Ardennen afgereisd om een langlauftripje te maken. Vanaf onze woonplaats Bergen op Zoom is dat ± 2,5 uur reizen maar we stonden 2x al voor 11 uur op de latten in de sneeuw, maakten een mooi tochtje (Xhoffraix en Butchenbach), dronken en aten even wat in de plaatselijke sportkantine en waren voor 6 uur al weer thuis. Wij hebben dan even een vakantiegevoel gehad terwijl anderen zeggen “zouden we ook moeten doen maar het komt er niet van”. Aanrader dus, ook onze al wat grotere kinderen vinden het leuk zo’n dagje. Tot volgend jaar maar weer. Laurens en Juliette Decates. Bergen op Zoom

Reacties zijn gesloten.