Vrijdag 18 Maart 2005

Weersverwachting voor vandaag: het wordt weer super mooi vandaag, het zou tot +18 ° kunnen worden in Belgie, in de Oostkantons tot + 13 °.

Update deze ochtend om 07.00: zonnig met een mistbank, + 4 °
Update 12.00: zonnig, + 12 °

foto van de dag
Meetlat zonder sneeuw…

De sneeuwlaag wordt inderdaad heel snel dunner. Omdat er de eerste dagen nog geen noemenswaardige regen voorspeld is, zal de sneeuw dus mooi geleidelijk kunnen smelten en zal het best meevallen met het overstromingsgevaar in laag België waarover ik verleden week gesproken heb.

foto van de dag
Natte voeten in de weilanden…

Toch moet het water ergens naar toe, en dat is dus voorlopig eerst in de weilanden voordat het in de beekjes en/of in het grondwater terecht komt. Natte voeten voor de koeien, maar die blijven dus bij ons in de streek voorlopig nog op stal.

foto van de dag
Gletscher in Wirtzfeld…

Doordat onze buurman niet wist waarheen met de sneeuw uit zijn inrit, hebben we nu een echte gletscher bij ons in de tuin…. Die berg sneeuw zal het waarschijnlijk nog een tijdje kunnen uitzingen, ook als de temperaturen deze week verder stijgen

Zie ook onze fotoalbum serie

Sneller dan de krokussen: Onze tuinmascotte, een keramieken kuiken, dat al jaren in onze tuin staat, is gisteren weer opgedoken vanonder de sneeuw… en het beest heeft weer een paar veren verloren (de emaillelaag is verder afgebrokkeld door de vrieskou…)

foto van de dag
Tuinmascotte

Website van de dag:
Voor een van onze webhosting klanten: Paardenfokkerij Sonnenhof hebben we onlangs een nieuwe website www.sonnenhof.be gebouwd.
Er zijn deze week net een paar fantastische nieuwe foto series op deze website bijgekomen van hun raspaarden en veulens in het sneeuwlandschap. Nu snel gaan kijken!

Menu van de dag:
Kervelsoep, steak met frietjes en salade

Dat is dus:
Salade snijden en wassen, sausje bereiden
Frietjes 4 minuten in de friteuse
Steak ca 6 minuten heet braden…

Jochen gaat namelijk iedere vrijdag tussen de middag met een groep vrienden in The Pub in Bütgenbach even een hapje eten, en Brigitte komt sowieso niet naar huis voordat vanavond de “Jazz aan het Haardvuur” in het Green House afgelopen is. Dus hou ik het gemakkelijk vandaag: binnen de 15 minuten klaar met koken.

Maar vandaag moet ik ook eens met een natte dweil door het huis rennen…
En de ramen… zou ik die vandaag al lappen… of toch maar beter wachten tot de zon er niet op schijnt?
Of mijn auto eens goed wassen en het zout van de winter afspoelen?

Spreuk van de dag:
De lente komt er nu wel echt aan, de straaljagers vliegen namelijk al laag….

foto van de dag
Vliegoefeningen

Al de hele week hebben we te maken met de vlieg-oefeningen van legerjets die op het schietterrein van Elsenborn hun doelwitten komen zoeken en daarbij boven Wirtzfeld ofwel laag overvliegen, of urenlang luchtgevechten op grote hoogte houden, maar dan door hun bochten regelmatig het geluid versterkt naar de grond sturen.

Gelukkig gebeurt dit slechts zelden, dus hopelijk is het vanaf vanmiddag weer voor een tijdje afgelopen met die herrie.

foto van de dag
Nog eens het dak op om de dakgoot leeg te maken…

Eigen schuld, dikke bult. Ik vertelde toch dat ik eergisteren de dakgoten heb schoongemaakt. Was niet helemaal waar, want ik heb dat slechts op drie hoeken van het huis gedaan.
Met als gevolg dat vandaag het smeltwater op de 4de hoek over de rand heen liep en ik dus nog eens de ladder buiten moest halen om de troep van de dennenboom ernaast uit de dakgoot te halen.
Er groeiden zelfs al kleine boompjes in dat gedeelte. Geen wonder dat het water niet kan aflopen.
Dit keer duurde het wel iets langer dan eergisteren.

foto van de dag
Andre Rieu op TV… ook aan de open haard…

Gisterenavond heb ik dan mijn werk gecombineerd met een uurtje Andre Rieu… zijn mooiste walsen (op ZDF) terwijl ik gelijktijdig nog een andere computer in het kantoor beneden in de gaten hield waarop langere routines aan het draaien zijn voor een projekt voor de zaak…
Dus toch nog niet helemaal huisman spelen, ook het normale werk blijft doorgaan, en als Brigitte laat moet werken zoals gisterenavond en vanavond, zijn er nog genoeg andere dingen te doen…

En van onze jongste zoon, Mike, kreeg ik nog een leuke reaktie per Email uit Egypte over de website teksten van gisteren… hij leest natuurlijk ook iedere dag de avonturen uit Wirtzfeld. Zodoende kan hij zijn Nederlands blijven oefenen, want alhoewel zijn moedertaal Duits is, spreekt hij net als de rest van de familie 4 talen. Voor hem in Egypte belangrijk, omdat hij daardoor met de toeristen meestal in hun eigen taal les kan geven over het diepzee duiken. Als iemand plant naar Hurghada te reizen en een duikschool zoekt, geef me maar een seintje, dan zal ik je in kontakt brengen met Mike. Hij heeft natuurlijk ook een eigen website op New Sea Ray met veel vis- en duik-foto’s.

En toch nog even herinneren: in het Green House in St.Vith is er vanavond, 18 Maart, weer een Jazz avond met top musici aan de open haard. Meer info daarover vind je op hun website. Aanvang rond 19.30 uur en de entree is gratis.

Ik zal daar dus ook naar toe gaan, en kan dus vanavond geen antwoord geven op eventuele reakties van jullie. Die worden dus pas zaterdag “behandeld”.

En zaterdagavond is er in Wirtzfeld weer de jaarlijkse theater opvoering van de amateur toneelgroep van het dorp. Voor meer gegevens, zie mijn tekst van eergisteren, 16 Maart.

Vergeet vooral niet om de reakties van vandaag en gisteren te lezen! Hier beneden kan iedereen weer opmerkingen en reakties kwijt: klik op Write a comment om mij iets te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.