Zaterdag 19 Maart 2005

Weersverwachting voor vandaag wordt eentonig: het wordt weer mooi vandaag, het zou tot +18 ° kunnen worden in Belgie, in de Oostkantons tot + 15 °.

Update deze ochtend om 08.30: mistig, + 10 °
Update deze ochtend om 12.30: zwaar bewolkt, + 12 °

foto van de dag

foto van de dag
Bijna geen sneeuw meer, wel veel water in de weilanden…

Zie ook onze fotoalbum serie

Gisterenochtend moest ik met de Nissan Primera naar de Technische Inspektie. Dat is zo’n 15 km verder als St.Vith, maar toen ik daar aan kwam was het 11.00 uur en stonden er 14 auto’s te wachten. Omdat er slechts een rij open was, betekende dat dus 3 uur wachttijd. Toen ben ik maar omgekeerd…

Omdat het zo’n mooi weer was, heb ik al onze auto’s (dat zijn er dus 3) eens een goede beurt gegeven met de hogedrukreiniger. De buurjongen was ook auto’s aan het wassen. Met dat verschil, dat hij de auto’s van zijn ouders wast, terwijl ik o.a. de auto van mijn zoon sta te wassen. Wat je al niet moet doen om eens vanachter die computer weg te komen en in de frisse lucht te werken…

De sneeuwfrees heb ik ook uit de garage verwijderd en terug naar het tuinhuisje getransporteerd. Omdat op het trajekt daar naar toe nog een laag smeltende sneeuw ligt/lag, heb ik behoorlijk moeten “baggeren” om met de frees er doorheen te geraken, want de weg vrij-frezen ging niet meer, daarvoor was de sneeuw ondertussen al te pappig geworden. Zo’n sneeuwfrees werkt alleen bij temperaturen onder nul, anders kleeft de sneeuw teveel en verstopt de uitwerp-buis.

foto van de dag
De sneeuwfrees gaat op stal…

Nu dat de sneeuw zich langzaam in de grond terugtrekt, blijkt dat de veldmuizen zich tijdens de afgelopen winter behoorlijk tussen sneeuw en aarde in mijn tuin geamuseerd hebben. (of zijn het toch weer die verdraaide mollen?).

foto van de dag
Anti – Mollen – Vibrator

De foto toont een aantal van de gangen half onder de grond, half erboven. Ik heb een anti-mollen vibrator in de grond gestopt, in de hoop dat ze zich zullen terugtrekken naar de tuin van de buurman…

Diezelfde buurman leest overigens hier elke dag mee. Dus dat idee over zijn brandhout kan ik ook wel vergeten (zie eerdere berichten).
De buurman (tevens mijn zwager) daagde mij uit dat de gletscher (zie foto gisteren) vandaag wel totaal gesmolten zal zijn. Het wegsmelten gaat inderdaad veel sneller dan gewoonlijk dankzij de hoge temperaturen. De eerste krokusjes zijn gisteren ook al tevoorschijn gekomen.

Website van de dag:
Voor een van onze webhosting klanten: Ambiente in St.Vith hebben we onlangs een nieuwe website www.ambiente.ag gebouwd. En als je wilt weten welk ambiente ze bedoelen, moet je maar eens gaan kijken op hun website. Die is overigens niet alleen in het duits, frans en nederlands, maar ook in het “letzebergsch”… (luxemburgs dialekt).

Menu van de dag:
Zaterdag is bij ons spaghetti-dag…

Dat is dus:
Water met zout aan de kook brengen, 1 kg Capellinni erin, en 4 minuten laten koken.
Afgieten, en klaar is Hubert.

Want meestal brengt de buurvrouw een portie spaghetti saus voorbij… nadat ik haar ooit eens verteld heb dat die saus van haar lekkerder is dan die van mijn vrouw. Nou ja, de buurvrouw is de zus van mijn vrouw, dus het blijft in de familie. Zaterdag’s spaghettidag is best gemakkelijk, want dan kan iedereen op het tijdstip dat het hem/haar het beste uitkomt, een bord spaghetti pakken en dat zelf even opwarmen in de mikrogolf. Vooral voor zoneman, want die komt vrijdagavond/zaterdagochtend nogal erg vroeg (of is het laat?) naar huis, dus een normale etenstijd kun je daar niet op vastpinnen.

Vandaag is ook nog de ijsman aan de deur gekomen. Ik haal de ene maand een karton met vanille ijsjes op een stokje (met chocolade) en de andere maand een karton hoorntjes ijs. Verleden maand is ie niet aan de deur geweest, dus al mijn ijs was dit keer op.
De ijsman liep behoorlijk mank. Wat blijkt: hij is bij een klant op de ijsgladde stoep uitgegleden en een maand werk onbekwaam geweest. Eigenlijk toch wel paradox: een ijsman die uitglijdt over het ijs…

Spreuk van de dag
Een ijsman die zich op gladijs begeeft, kan het bezuren…

Gisteren waren er GEEN reakties… waarschijnlijk omdat iedereen wist dat ik sowieso geen antwoorden kon schrijven.

Ben inderdaad naar de maandelijkse Jazz-avond in het Green House geweest, maar was zo moe van het werk overdag en de daaropvolgende hete bad-sessie, dat ik alweer vroeg naar huis ben gegaan, en dus net op tijd terug om nog naar “desperate housewives” te kijken op de Vlaamse TV één. Leuke serie. Tussen de bedrijven door nog wat aan het grote projekt gewerkt waarover ik gisteren schreef…

Het bezoekers aantal van deze website is (voorlopig) toch nog voldoende om door te gaan met mijn dagelijkse weblog… met of zonder reakties van jullie. Al is het maar om mijn zoon Mike in Egypte (en de buurman) op de hoogte te blijven houden wat er zoal hier gebeurt.

Vanavond is er in Wirtzfeld de theater opvoering van de amateur toneelgroep van het dorp. Voor meer gegevens, zie mijn tekst van 16 Maart. Dus ook vanavond kan ik niet reageren op jullie (vele?) reakties. Maar mijn antwoorden komen dan op Zondag.

Klik op 4 Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Prettige zondag wenst

Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

3 reacties

  1. heeeey hubert eigenlijk heeft jerry wel gelijk ….:p ik vind ook kei gaaf wat der elke dag daar zo een beetje gebuert …..maar is dat niet duur om zo elke dag het op internet te zetten ……..? maar in ieder geval ook nog bedankt voor de tip van woensdag 😉 hoe was het eigenlijk op de jazz avond in the green hole of hoe noemt dat daar:p:d

    Nee, dat is niet te duur, want “hubert is internet”, mijn bedrijf houdt zich immers bezig met webhosting en design… dus het is alleen mijn vrije tijd die ik er in hoef te steken… De tip: je bedoelt de vetbql voor de vogeltjes…? De jazz avond: gezellig, maar zoals ik al schreef, ik was te moe, dus kon niet te lang blijven…

  2. oooh jah nog even tussendoor ……. just for fun zou het nog mogelijk zijn om in de bossen nog een vette sneeuwballegevecht te houden en die lekker warme zon dat zou toch zalig zijn als je een sneeuwbal in je nek krijgt word je lekker warm van de zon tgen 20 graden … groetjes

    Ja Albert, dat is inderdaad mogelijk… want in de bossen ligt er her en daar nog 1 tot 2 weken langer een beetje sneeuw op die plaatsen waar de zon er niet aan komt… dus kom maar met je ouders naar Rocherath, daar zijn genoeg bossen waar er nu nog sneeuw ligt…

  3. Hubert, kan je eens een seintje geven op je webstek wanneer binnen enkele weken de narcissen in bloei staan in de valleien. De keren dat ik in het voorjaar kwam stappen door je schitterende streek waren net te vroeg, of net te laat.

    geen probleem, die info komt er beslist op tijd aan… maar dan wel dus elke dag braaf komen kijken op de website!

Reacties zijn gesloten.