Zondag 20 Maart 2005

Het weer was dus gisteren niet volgens de weervoorspelling… het is gisteren de hele dag zwaar bewolkt gebleven, maar vandaag, zondag, zal het dus een stuk beter worden met brede opklaringen.

Verwachte temperaturen in Hoog Belgie tot 15 °… ik ben benieuwd.

Update deze ochtend om 06.30: plaatselijk mistbank, + 8 °

terras wirtzfeld s morgens
Zo zag ons terras er gisterenochtend uit…

Nadat ik het terras met de bezem schoongeveegd heb, heb ik onze tuinmeubelen uit het tuinhuisje gehaald, afgewassen en gerepareerd.

Ik zeg gerepareerd, want de tuinmeubelen die wij hebben, hebben wij ondertussen al meer dan 20 jaar… indertijd waren ze duur, erg duur, maar ze waren wel goed. De leverancier (Darolex uit Duitsland) schijnt niet meer te bestaan, waarschijnlijk omdat ze te goede kwaliteit leverden, want niemand van hun klanten had nog wat nodig de eerste 20 jaar.

Onze tuinmeubelen hebben heel vaak ook in de winter buitengestaan, omdat ons vroegere tuinhuisje te klein was en de meubelen meestal te zwaar waren om de zolder op te slepen. De tuinmeubelen zijn uit massief kunststof, maar door de loop der jaren (en sommige te zwaarlijvige bezoekers) zijn er toch enkele kapot gegaan… Dus die heb ik gewoon met een paar schroefjes en een stuk hout op de achterkant gerepareerd.

tuinmeubelen repareren
Simpel opgelost, maar het funktioneert. Omdat er bij goed weer ook nog kussens opgelegd worden, storen de schroefjes niet. Dat laat ik dan een andere keer zien, dat met die kussens.

terras wirtzfeld s middags

Enkele uren later, de resterende sneeuw is dus ook nog gesmolten. Zo ziet het terras er na gedane arbeid uit. Ik heb ons terras overigens verleden zomer opnieuw “gelegd” omdat de terrasstenen na 24 jaar schots en scheef gezakt waren. Maar daar vertel ik later misschien eens over (foto’s heb ik ook daarvan…)

Ik heb de meetlat voor de sneeuwhoogte nog laten staan, en heb de zitgroep dus zo neergezet, dat het uitzicht voor de webcam niet gestoord wordt. Zo kunnen jullie ook niet zien, wanneer ik op mijn terras zit te zonnebaden (als er dan al zon is). Het ingetrokken terras heeft een groot venster (dat is dus waar mijn kantoor is) en een terraskast, waar de kussens voor de zitmeubelen, de parasols, en het speelgoed voor de neefjes en nichtjes in liggen. De vensters en deuren links daarvan zijn van de keuken en de bijkeuken. De deuren rechts van het terras zijn van mijn slaapkamer… Dit ter orientatie voor de heel nieuwsgierigen onder jullie.

In de namiddag heb ik de bezem dan weer ter hand genomen en heb de hele inrit naar de garage en de trap naar de voordeur van de rommel bevrijd, die er in de wintertijd op neer gedwarreld is, hoofdzakelijk zaadjes van de hoge bomen aan de overkant van de straat.

trap schoongemaakt
Zo schoon is de trap nu, vergelijk dat eens met de foto in mijn artikel van 15 maart…
Zie ook onze fotoalbum serie

Website van de dag:
Voor een van onze webhosting klanten: de Firma Franz Jost in Büllingen hebben we onlangs een nieuwe website www.franz-jost.com gebouwd. Een interessante site nu iedereen begint zijn tuin op orde te maken. Kijk maar eens naar de kunststof harken die door de Firma Franz Jost “bij ons” in Büllingen gemaakt worden. (Wirtzfeld is een dorp dat bij de gemeente Büllingen behoort, dus vandaar dat “bij ons”…)

Menu van de dag:
Ook vandaag is bij ons spaghetti-dag…

Dat is dus:
Spaghetti uit de pan van gisteren pakken, en 3 minuten in de mikrogolf oven, afgieten, en klaar is Hubert.

spaghetti koken

Ik had namelijk gisteren een hele kilo spaghetti (Cappellini) gemaakt, want doordat we gisterenavond naar de theater voorstelling in Hotel Drosson zijn gaan kijken, wil Brigitte natuurlijk wat uitslapen op haar vrije dag. (Donderdag- en vrijdagavond is het voor haar steeds 3.00 uur ’s nachts geworden… en ’s anderendaags er weer vroeg uit, dan wil een mens eens kunnen uitslapen ook…).

Ikzelf vertrek deze ochtend tamelijk vroeg naar de Automarkt in Bierset, kan dus niet koken als Brigitte opstaat, en zodoende staat de spagheti toch klaar. Dat met die Automarkt in Bierset belooft ook weer een leuke reportage te worden, daar vertel ik dan morgen over.

Ik drink nu eerst mijn koffie, luister nog eens naar het fluitconcert van de vogels in de tuin die zich verheugen, eindelijk weer in een groen landschap te zitten zonder hun pootjes te moeten afvriezen, en vertrek vervolgens naar Bierset.

spaghetti eten

Gisteren waren er eindelijk weer eens reakties… Bedankt iedereen! Bovendien zitten er weer een heel pak nieuwe foto’s in ons foto album. Daarvan kun je overigens ook e-cards versturen.

avond zon

Hier beneden kan iedereen weer opmerkingen en reakties kwijt: klik op Write a comment om mij iets te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Prettige Zondag wenst

Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

3 reacties

  1. Hallo dag Hubert, eerst en vooral proficiat met deze mooie,informatieve en duidelijke website! Een aantal weken terug,rond de eerste sneeuwval,ben ik hier toevallig terechtgekomen en via de site ben ik ook in Wirtzfeld beland. Een prachtige streek in eigen land en toch al een beetje gevoel van buitenland.
    Vanuit Sint Genesius Rode ben ik een paar keer naar jullie streek afgezakt op zoek naar de sneeuw…prachtige wandelingen en foto’s gemaakt, het sneeuwlandschap was soms overweldigend. Vorige zondag s’morgensvroeg nog naar de sneeuwlat gekeken…met slee en de kids richting Wirtzfeld getrokken voor het laatste sneeuwweekend van deze winter…gewoon schitterend! Heel lang dacht ik van ‘de naam Hubert Savelberg’ dat zegt me wel iets en heb ontdekt dat ik regelmatig foto’s van Wirtzfeld in het weerbericht op Eén te zien krijg. En je weerman op de site is dan weer een streekgenoot van mij…zo zie je maar de wereld is klein. Nog veel succes en nu Wirtzfeld en regio ontdekken in de lente, de zomer en de herfst…zal meer dan de moeite waard zijn, groetjes, Pascal.

  2. Hallo Hubert,

    Nog iets van uw gading gezien op de automarket? Ik zag op de foto’s dat het weer niet zo geweldig was maar misschien leek dat erger dan dat het werkelijk was. Het is trouwens wel even wennen om foto’s van Wirtzfeld te zien zonder sneeuw. Voor de geïnteresseerden, ik heb in mijn foto galerij (usergallerie: D_Loc) een album aangemaakt met thema ‘Het weer’. Hierin zijn o.a. enkele foto’s te vinden van de bliksem. Groetjes, Dirk

    Dag Dirk. Ja, ik had success op de automarket, maar niet om te verkopen, maar om de Nissan te verkopen. Meer nieuws daarover op de website morgen… En iedereen: foto’s van dirk kijken, ze zijn de moeite waard!

  3. hallo Hubert en bezoekers van deze site, ons gezin kijkt reeds meer dan een jaar geregeld naar Wirtzfeld via jouw webcam.wij zijn al een paar jaar in Wirtzfeld en omgeving op vakantie geweest en vinden het dan ook leuk om in jouw fotoalbum plaatsen te herkennen.Ook dit jaar kijken er we naar uit om deze zomer terug te komen.Ik wou nog zeggen doe zo verder .Groetje en wie weet tot deze zomer Inge en gezin

Reacties zijn gesloten.