Maandag 21 Maart

Gisteren, zondag, was het weer alweer een stuk beter, en vandaag begint de lente dan echt.

het weer van vandaag

Update om 7.00 uur: brede opklaringen, zonnig, 4°
Update om 11.30 uur: brede opklaringen, zonnig, 9°

Althans, ik heb vroeger altijd geleerd dat de lente op 21 maart begint, maar als je de meteorologen mag geloven is de lente al begin van de maand begonnen. Terwijl wij verleden week nog midden in een halve meter sneeuw zaten…

Nou ja, in ieder geval is de dag gisteren ook goed begonnen. Ik was dus erg vroeg naar de Automarket in Bierset gereden met onze Nissan Primera, die gisteren 6 jaar oud werd. En aangezien we hem niet snel genoeg via het internet verkocht kregen, heb ik die dus naar de weekend-automarkt onder de aanvliegroute van de Luikse luchthaven gebracht.

Al van verre zie je de grote parkeerterrein met verkoopsfaciliteiten liggen.

automarket bierset

En alhoewel ik al vrij vroeg aankwam, stonden er toch al lange files aan te schuiven voor de registratie van de persoons- en voertuigbewijzen, alvorens je, na betaling van 30 euro, op de verkopers parkeerterreinen mag binnenrijden.

lange file aan de ingang

Aan de ingang is zware bewaking met security guards en waakhonden, want hier verwisselen elke zondag enkele honderden auto’s van eigenaar, en meestal tegen contant geld.

bewaking aan de ingang

Je hoort hier bovendien allerlei soorten talen, naast vlaams en frans ook russisch, pools, tsjechisch en zelfs een enkele arabier die hier zijn auto’s komt inkopen. Dit is dus ook geen plaats waar nauwkeurig naar de technische inspektie papieren gekeken wordt… de meeste voertuigen die hier verkocht worden, gaan aansluitend naar het oostblok of naar de arabische landen.

Ik werd al direkt aan de ingang van het terrein aangeklampt door een aantal inkopers.

verkoopsplaats

Na enkele rondjes over de parkeerplaats proefgereden te hebben, kreeg ik een acceptabel aanbod, en werd de verkoop beklonken.

verkoopsplaats2

Tot de verkoopsfaciliteiten van de automarket-bierset behoren o.a. een cafeteria, een copyshop, uitgifte van standaard verkoopskontrakten, een onafhankelijke controledienst om de echtheid van het geld te verifieren en een kleine kantoorruimte waar je de contracten kunt invullen.

adieu nissan

Na amper 15 minuten was de deal afgehandeld en kon ik Jochen opbellen om mij alweer af te komen halen.

In de tussentijd dan nog een kop koffie gedronken, enkele foto’s getrokken en dan naar de miniatuur racebaan aan de overkant van de straat gaan kijken… de echte F1 autoraces heb ik immers daardoor niet kunnen zien.

miniatuur autorennen

De reden dat ik de Nissan verkoop en niet inruil is een fiscale: Brigitte heeft vroeger ook in onze firma gewerkt en reed in die hoedanigheid eerst met een Fiesta, maar die werd in december 2003 op onze parkeerplaats geraakt door een slippende auto en was total-loss. Omdat Jochen, die vroeger met de Nissan reed, rond die tijd een nieuwe wagen aanschafte, gebruikte zij vanaf toen de Nissan.

Inmiddels heb ik besloten mij langzamerhand uit de zaak terug te trekken, en is Brigitte haar eigen carrière begonnen als Convention Manager in het Green House Seminarie en Golf Center in St.Vith, en kan ze natuurlijk moeilijk nog met een wagen van onze zaak rijden.

Dus heeft ze privé een nieuwe Renault Clio besteld, die, als alles naar wens verloopt, volgende week geleverd wordt. De Nissan werd dus overtollig, en na 6 jaar is dat bovendien een auto die geld begint te kosten aan reparaties, dus moest die buiten.

Bovendien had Renault tijdens het autosalon in januari speciale inruil-voorwaarden/voordelen, zodoende konden we de oude Renault 5 van Mike (die immers in Egypte zit en hier voorlopig geen auto nodig heeft) bij de aankoop van de Clio inruilen om zodoende van die speciale salon-voorwaarden te kunnen genieten.

Thuisgekomen eerst nog enkele administratieve dingen afgehandeld, en daarna lekker luieren op het (schone) terras, dit keer met de kussens.

het terras aangekleed

De Ultra Light Machines (lichte vlieg tuigen) op de “luchthaven” van Büllingen zijn sinds dit weekend ook weer beginnen te vliegen… Omdat de landingsbaan (gras) ondergesneeuwd was, konden ze niet eerder opstijgen, maar nu de sneeuw daar ook weer weg is, zitten ze weer direkt in de lucht.

Binnenkort ga ik weer eens mee vliegen om nog een paar betere luchtfoto’s van Wirtzfeld te trekken…

onze gletscher smelt verder weg
Ook onze Gletschjer smelt verder weg… het zal niet meer lang duren.

Menu van de dag:
Weet ik nog niet: vandaag kookt Brigittte, zij heeft haar vrije dag, en aangezien haar sausen beter zijn dan die van mij, staat ze erop dat ze dan zelf kookt. En dan ben ik natuurlijk zo wijs om haar d’r gang te laten gaan.

Website van de dag:
Voor een van onze webhosting klanten: Hotel Rittersprung in Ouren bij Burg Reuland hebben we onlangs een nieuwe website www.rittersprung.be gebouwd. Een leuk hotel in onze prachtige streek. Bezoek hun drietalige website eens…

Hier beneden kan iedereen weer opmerkingen en reakties kwijt: klik op Write a comment om mij iets te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Prettige week wenst

Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

Eén reactie

  1. Hallo Hubert, Bedankt voor de leuke foto’s en teksten elke dag op je website! Als sneeuwfreak vroeg ik me af of ik ergens een lijstje kon zien van het aantal ski/sneeuwdagen in de Ardennen van de laatste 20/30 jaar? Mvg, Dominique

    nee, die gegevens heb ik jammer genoeg niet… moet je eens navragen bij http://www.eastbelgium.com, misschien dat die daarover beschikken… Groeten

Reacties zijn gesloten.