Dinsdag 22 Maart 2005

Gisteren was het weer erg zonnig, maar jammer genoeg stond er in de latere middag een sterke wind. Vandaag zal er een regenfront over Belgie heentrekken, maar die komt pas tegen de avond in de Oostkantons aan. Dus toch nog weer om buiten in de tuin te werken.

het weer van vandaag

Update om 7.00 uur: brede opklaringen, zonnig, 6°
Update om 13.30 uur: brede opklaringen, zonnig, 14°
Update om 15.30 uur: bewolkt, een paar druppels regen, net genoeg om mijn electrische verticulator naar binnen te brengen, maar veel stelt het nog niet voor, 15°

Inderdaad, gisteren heb ik mijn tijd zo goed mogelijk benut om in de tuin te werken. Nadat de sneeuw zo lang op het gras heeft gelegen, is het noodzakelijk dat dat gras weer terug lucht gaat krijgen. Dus met de verticulator een eerste gedeelte van het grasveld langs ons terras behandeld, vervolgens de grasmaaier eroverheen als stofzuiger, en dan nog eens met de fijne hark nageharkt

het weer van vandaag

En dan natuurlijk vandaag overal spierpijn. Jaja, we worden oud.

het weer van vandaag

En dit is pas 100 m2, daarbij hebben we ongeveer 800 vierkante meter gras rond het huis, dus er is nog wat te doen de komende dagen.

Gisterenochtend even naar ons plaatselijk bankkantoor geweest om het geld van de autoverkoop van gisteren te deponeren, want normaal werk ik nooit met cash geld… de bank bestond toevallig 5 jaar en dus kregen we pralines als cadeau… Nou ja, het waren twee chocolade eitjes in eeen kartonnetje…

Kontroleer eens even mee of ik aan alles gedacht heb om de auto af te melden?
1. Nummerplaat terugsturen naar de registratie ?
2. Verzekering afmelden ?
3. Autoradio afmelden ?
4. Touring Secours afmelden ?
5. Rechtsbijstand afmelden (dat is een aparte verzekering bij een andere maatschappij voor het geval mijn auto verzekering niet wil betalen…) ?

Ik denk dat is alles, of heb ik wat vergeten?

Toevallig zag ik hoe onze fakteur (postbode) de krant bij de buren kwam brengen en naar ons eendekuiken keek terwijl ze de brieven bij de buren in de bus stopte. Terwijl ze terugliep, draaide ze haar hoofd nog eens ongelovig twee keer om, om te kijken wat dat gekke keramieken beest daar deed. Best komisch om te zien, want ze struikelde bijna… Voor nieuwe lezers, dat eendekuiken staat dus in een vroeger bericht…

Boven mijn hoofd cirkelden gisterenmiddag “onze” 3 buizerds weer, of zijn het toch rode milanen? Als iemand het weet, graag een seintje, die vogels hangen hier al 25 jaar boven mijn hoofd (zullen wel niet altijd dezelfden zijn, en nu wordt het dus tijd dat ik eindelijk weet welk soort het precies is…)

het weer van vandaag

In de avonduren zijn natuurlijk ook de Ultra Light Machines weer aktief, want het vliegveldje van Bullingen (zie www.feuervogel.be) ligt slechts op 700 meter van onze tuin en de aanvliegroute loopt over de Bullinger Berg, en de piloten zijn maar wat blij als het weer het toe laat te vliegen. Overigens, op hun website hebben zij een link naar onze weer webcams…

het weer van vandaag

Speciaal voor Mike in Egypte: hier is de foto van de puzzle die Brigitte gemaakt heeft, ik was die helemaal vergeten te publiceren vorige keer:

het weer van vandaag

Menu van de dag
Tomatensoep, gekookte aardappelen met wortelen en erwtjes, steak.

Website van de dag:
Voor een van onze webhosting klanten: beschutte werkplaats Die Zukunft hebben we onlangs een nieuwe website www.zukunft.be gebouwd. Bezoek hun drietalige website eens…

Hier beneden kan iedereen weer opmerkingen en reakties kwijt: klik op Write a comment om mij iets te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

4 reacties

 1. Hey Hubert, prachtig mooi is het daar, en wat een snelle dooi! Wat ik me afvroeg, zijn er ook webcambeelden van vroeger. vroeg me gewoon eens af wanneer de hoogste (gemeten) sneeuwstand was door jou, en of je er beelden van hebt. Groetjes uit Londerzeel
  Jeroen

  Nee, de webcambeelden worden elke keer ververst op de webserver, dus die worden niet bewaard. Maar op een andere site van ons met de TV weerfoto’s (www.hetweer.org) is een link naar archiven uit 2000 en 2001 met ongeveer 1000 foto’s die ik in die 2 jaar heb getrokken… ik heb nog geen tijd gevonden om die ook in de wirtzfeld website te integreren… en nu moet ik weer verder doen met de tuin buiten… groeten, hubert

 2. Hubert, Wat die roofvogels betreft, een rode wouw (in het Nederlands) is heel herkenbaar aan zijn typische staart, gekapt in een soort M-vorm, terwijl die van een buizerd effen is. Deze milan heeft een overwegend roodbruine kleur en is veel sierlijker in zijn vlucht. Ik hoorde in het dorp dat er in de streek onverlaten zijn die ze willen verdelgen??? Zaterdag zijn we weer daar en wel voor … 10 dagen, wij kijken al uit. Hoe is het trouwens met onze pastoor? Hopelijk kan hij deze Paasdagen in zijn dorp en kerkje vertoeven. Paul

  Inderdaad, er zijn een aantal roofvogels gestorven door uitgestrooid vergif, maar men heeft nog niet vastgesteld wie er achter zit, men neemt aan een of andere duivenliefhebber die zijn diertjes in gevaar ziet… Over de pastoor heb ik nog geen nieuws gehoord…

 3. hoi huub, leuk ,dat dagboek op je website, kijk bijna elke dag wat je weer uitspookt, en mike zal het zeker leuk vinden elke keer nieuws van thuis te lezen,. hier is alles best, groetjes van je zus en de rest.

  Hoi Tiny…, ja, Mike leest ook elke dag mee… en enkele honderden andere mensen ook… Groetjes, ook van Brigitte en Jochen

 4. Laatste nieuws: Brigitte vertelde me dat onze pastoor weer terug in het dorp is, de dokters konden niets vinden in zijn hoofd, dus toen was er geen reden om nog daar te moeten blijven. Hij zal dan ook de paasmis kunnen celebreren.

Reacties zijn gesloten.