Vrijdag 25 Maart 2005

Voor de nieuwe gebruikers van onze website: u vindt hier elke dag een soort dagboek van Hubert de weerfotograaf uit de Oostkantons… en via de kalender hier rechts kunt u ook vroegere publikaties bereiken.
’s Ochtends vanaf 07.00 uur verschijnen dan regelmatige updates van de weersituatie en verdere avonturen uit de Ardennen.

Vandaag mogen we al met brede opklaringen rekenen. Morgen belooft de beste dag van het paas weekeinde te worden, maar op zondag en maandag zal er regelmatig een bui kunnen vallen.

Update 07.00 uur: bewolkt, 9°
Update 09.30 uur: bewolkt, 9°
Update 12.00 uur: bewolkt, 12°
Update 15.20 uur: motregen, 14°
Update 16.20 uur: stortbui, 14°

wirtzfeld from the sky

Gisteren heb ik bijna de hele dag aan mijn computer zitten te werken, (in Belgie moet men voor eind Maart de jaarlijkse lijsten voor de BTW omzetten indienen…) en Jochen heeft zich nog eens goed met onze Wirtzfeld website beziggehouden.

Met als resultaat dat er vanaf vandaag weer tal van nieuwe dingen op de website zijn geïnstalleerd, zodat onze website zich steeds meer kan profileren als website waar jullie regelmatig komen kijken.

– Zo hebben we de winterlinks een beetje gegroepeerd, omdat die vanaf nu iets minder in trek zullen zijn.
– Een ander site van ons, www.hetweer.org, die ook aan een opknapbeurt toe was, is vanaf nu geïntegreerd in deze website. Bezoekers van die website zijn dus vanaf nu hartelijk uitgenodigd om de kaart van Belgie met de foto’s van enkele weerfotografen bij ons te komen bezoeken.
– Bovendien werd een direkte link aangelegd met de vertaal mogelijkheden die AltaVista biedt voor onze anderstalige vrienden om de site in het engels of frans te vertalen. Daarbij ontstaat soms wel een hilarische vertaling, maar toch, dergelijke systemen worden steeds beter.
– En er is nu ook een dagelijkse horoskoop ingebouwd die individueel uitrekent wat er je vandaag te wachten staat.

De horoskoop van mij vertelde gisteren, dat het mij financieel voor de wind gaat, dat ik op reis zal gaan (zeker naar mijn jongste zoon Mike die in Egypte woont), dat ik resultaten mag verwachten van het werk dat ik tot nog toe gedaan heb, en dat ik zal gaan scheiden… Oepss… Oppassen dus, Brigitte.

Ook nog even eraan herinneren dat we op onze website een foto album hebben (zie de link hier rechts) waarin al meer dan 2600 foto’s zitten. Zowel uit mijn eigen archief alsook albums van surfers. Iedereen kan dus op onze servers zijn fotomateriaal gratis opslaan in zijn eigen album series, en alle andere surfers kunnen die foto’s vervolgens bekijken, eventueel een waardering ervoor geven en die foto’s als e-card naar andere mensen per email versturen.

wirtzfeld
Wirtzfeld vandaag, 25 Maart 2005

Ik vertelde al eerder deze week dat Brigitte’s zus, die gelijktijdig de peettante van Mike is, maandag met haar familie naar Hurghada vertrekt. Toen Mike dat hoorde, mailde hij direkt een verlanglijstje door met spullen die hij nodig heeft omdat hij bezig is naar een ander appartement te verhuizen dat dichter bij zijn duikschool ligt.

Brigitte heeft dus diverse dingen gekocht en die staan nu paraat om naar mijn schoonzusje gebracht te worden.

goods to be transported to Egypt
… en dit is nog niet alles…

Maar omdat zij ook nog twee golf-sets willen meenemen, zal het wel niet lukken om alles mee in hun koffer te pakken.

Reden waarom ik begin uit te kijken wanneer ik dan mijn volgende reisje naar Egypte ga maken om hem de resterende spullen te brengen.

chocolates for Egypt
Rara… wat is dit?

Dit zijn twee doosjes met echte belgische pralines (zonder room!) die o.a. mee moeten naar Egypte als cadeautje voor enkele vrienden van Mike. Omdat het nogal gevaarlijk is om chocolade in je koffers mee te pakken (het wordt nu al tot 30 graden in Hurghada), heb ik vandaag bij mijn slager gevraagd om die twee doosjes vacuüm te verpakken. Mochten de pralines smelten, dan is er in ieder geval geen gevaar voor de kleding in de koffers. Op mijn vorige reizen naar Egypte hebben we dit ook steeds zo gedaan.

Menu van de dag
Vandaag: rijst met kip in zoet-zure groentensaus

rice with chicken and spicey vegetables
Dat betekent dus weer gemakkelijk: rijst in water ca 15 minuten zachtjes laten koken, gelijktijdig de zoet-zure kippestukjes in een andere pan laten sudderen, en klaar is Kees… sorry, klaar is huisman Hubert.

Website van de dag:
Een van onze webhosting klanten: Artsenvereniging Eifel heeft recent een nieuwe website www.docmed.be gebouwd. Het is een site met alle gegevens en weekend diensten van de artsen en apotheken in onze streek, kompleet met routekaarten. Prachtig initiatief. Bezoek hun website eens…

Zo, vandaag ben ik nog het een en ander van plan, maar daarover vertel ik dan morgen weer…

Voor de nieuwe gebruikers nog eens vermelden dat je hier beneden je opmerkingen en reakties kwijt kunt: klik op Write a comment om iets te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Iedereen die op vakantie vertrekt: goede reis en heelhuids terugkomen!
Alle anderen: Prettige Paasdagen!

Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

Eén reactie

  1. Beste Hubert, Bedankt voor je enthousiasmerende updates! Ik ben op zoek naar een bouwterrein(tje) voor een ‘vakantiehuis’ in jullie omgeving.
    Kun je mij ook helpen aan wat adressen van makelaars o.i.d.? Bij voorbaat dank en vriendelijke groet, Kees.

    De immobilienmarkt verloopt in onze landelijke streek vaak via mond-tot-mond reklame. Zo waren er in ons dorp enkele huizen in het laatste jaar te koop, en die waren allemaal binnen de week verkocht. Daarnaast zijn natuurlijk ook de notarissen interessante aanspreekpartners (Sproten in St Vith, Maraite in Malmedy om er slechts twee te noemen) . Wij hebben een duitstalige krant, Grenz-Echo in Eupen (www.grenzecho.be) die alleen ’s Zaterdags een aantal advertenties rondom immobilien publiceert, en er zijn twee reklame weekbladen: Wochenspiegel in Eupen en Journal Kurier in Sankt Vith (beiden zonder website), die in feite de echte aan- en verkoopadvertentietjes plaatsen. Er zijn op het ogenblik ook enkele hotels in onze streek te koop, maar omdat die goede omzetten draaien, zijn de aankoopprijzen moeilijk op te brengen voor jongere mensen…)

    Twee website klanten van ons: Immo du Nord in Luxemburg en Eupen Immo

Reacties zijn gesloten.