Paas – Zaterdag, 26 Maart 2005

Voor de nieuwe gebruikers van onze website: u vindt hier elke dag een soort dagboek uit de Oostkantons… en via de kalender hier rechts kunt u vroegere berichten nog eens nalezen. ’s Ochtends vanaf 07.00 uur verschijnen dan regelmatige updates van de weersituatie hier in Wirtzfeld en verdere “avonturen” uit de Ardennen. En hier rechts vindt u de links naar onze webcams…

Weersituatie te Wirtzfeld:
Update 07.00 uur: zonnig, lichte sluierbewolking, 4°
Update 12.15 uur: zonnig, lichte bewolking, 14°
Update 15.00 uur: zonnig, lichte bewolking, 18°

26
Wirtzfeld, vandaag, 26 Maart 2005

Vandaag belooft de beste dag van het Paas weekeinde te worden, want morgen en maandag zal er regelmatig een bui kunnen vallen. Gisterenmiddag heeft het hier behoorlijk geplensd, gelukkig is dat niet gelijktijdig met het smelten van de sneeuw verleden week gebeurd.

Doordat de regen aangekondigd was, konden de boeren eindelijk hun mestoverschotten van de winterperiode kwijt op de velden. Het rook dan ook even naar “puur natuur…”, maar dankzij de regen trekt de mest nu snel in de grond en zullen we er vandaag niets meer van merken.

Zoals ik eerder al schreef , heb ik een gedeelte van het grasveld rondom ons huis deze week geverticuleerd en overal nog een beetje gras bijgezaaid. De vogeltjes schijnen dat in de gaten gekregen te hebben, want regelmatig zitten er hele horden mussen en koolmeesjes en merels op het grasveld en doen zich tegoed aan “hun paasmaal”. Elke keer als ik probeer ze te fotograferen, zijn ze natuurlijk in een mum verdwenen, maar één graszaaddief heb ik dus op de foto te pakken gekregen:

picking
Graszaad diefje…

Ondertussen zijn ook al de eerste hotelgasten in Wirtzfeld aangekomen; we hebben hier in Wirtzfeld namelijk naast een aantal pensions en gastenkamers ook twee hotels:

hotel
Hotel Drosson *** in Wirtzfeld

sporthotel
Sporthotel Club Lode Claes ** in Wirtzfeld

Ik krijg ook regelmatig vragen over de mogelijkheid in onze streek een huis of lap grond te kopen. De immobilienmarkt verloopt in onze landelijke streek vaak via mond-tot-mond reklame. Zo waren er in ons dorp enkele huizen in het laatste jaar te koop, en die waren allemaal binnen de week verkocht. Daarnaast zijn notarissen interessante aanspreekpartners (bijv. Sproten in St Vith of Maraite in Malmedy om er slechts twee te noemen).

Wij hebben een duitstalige krant, het Grenz-Echo in Eupen (www.grenzecho.be) die alleen ’s zaterdags een aantal advertenties rondom immobilien publiceert. En er zijn twee reklame weekbladen: Wochenspiegel in Eupen en Journal Kurier in Sankt Vith (beiden zonder website), die in feite de echte aan- en verkoopadvertentietjes plaatsen.

Er zijn op het ogenblik ook enkele hotels in de Oostkantons te koop, maar omdat die nogal forse omzetten draaien, is de koopprijs ook niet mis.

Terug naar Pasen…

Ik heb ondertussen een paar foto’s in ons fotoalbum geplaatst die je als e-cards kunt versturen ter gelegenheid van Pasen. Daarvoor had ik natuurlijk eerst paaseieren nodig, dus eerst maar geprobeerd die zelf te verven. Als nieuwbakken huisman heb ik natuurlijk geen idee hoe je dat aanpakt, getuige de twee foto’s hier beneden:

painting
Paaseieren schilderen, hoe gaat dat ..?

O ja, je moet ze eerst koken voordat je begint te verven…

painting
Ach zo… zo gaat dat…

painting
Nou ja, het resultaat mag alleszins gezien worden… mijn vingers echter niet!

(Kinderen, probeer dit thuis niet na te doen, dit was slechts een grapje voor de foto… gebruik altijd alleen echte eierverf!)

Menu van de dag
Vandaag: zaterdag, dus spaghetti dag… zie verleden week voor de weloverwogen argumentatie die daarachter steekt…

Website van de dag:
Voor een van onze webhosting klanten: Tuinhuisjes Dach-Konzept hebben we een nieuwe website gebouwd www.dach-konzept.com en sinds gisteren online gezet. Deze site is alleen in Duits en Frans, maar nu het betere weer eraan komt, alleszins een site waar je misschien ideeën kunt opdoen voor je tuinhuisje of sauna…

Sinds gisteren zijn er een aantal nieuwe dingen op onze website bijgekomen. Lees er meer over in het bericht van gisteren of onder het menu “Nieuw op de Website” hier rechts.

Nieuw is o.a. de dagelijkse horoscoop : de mijne houdt ook vandaag vol dat het mij goed zal gaan, maar vandaag dus niks meer over dat “risiko van scheiding” dat gisteren aangekondigd werd… heeft Brigitte dus nog eens geluk gehad… (of ik…)

Eens zien of ik Brigitte morgen in een bunny-kleedje krijg, zodat ik een foto van de Paashaas heb…

Iedereen: Prettige Paasdagen!

Hubert Savelberg

Voor de nieuwe gebruikers nog eens vermelden dat je hier beneden je opmerkingen en reakties kwijt kunt: klik op Write a comment om iets te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Geplaatst in Snow Mailing.

3 reacties

  1. Hallo Hubert, Grappige foto van die graszaaddief, zijn signalement is nu in iedergeval bekend ;-). Bij ons in Zoetermeer (Randstad) zag je vroeger ook regelmatig (huis-) mussen en koolmeesjes maar tegenwoordig lijken ze hier wel uitgestorven. Dit heeft dacht ik te maken met de moderne woningen, daar kunnen ze geen nesten e.d. meer bouwen. Dus ze zijn blijkbaar naar de Oost Kantons gevlucht om uw graszaadjes te stelen. Je ziet bij ons wel veel eksters. Een prettig paasweeken gewenst aan U en Uw familie. Groetjes, Dirk

    Eksters zijn er bij ons ook veel meer dan vroeger, maar in onze tuin zitten tenminste 20 mussen plus een zestal koolmezen, plus merels, lijsters en weet ik wat nog allemaal…Insgelijks iedereen: prettige paasdagen.W

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.