Dinsdag, 29 Maart 2005

Voor de nieuwe gebruikers van onze website: u vindt hier elke dag een soort dagboek uit de Oostkantons… en via de kalender hier rechts kunt u vroegere berichten nog eens nalezen. ’s Ochtends vanaf 07.00 uur verschijnen dan regelmatige updates van de weersituatie hier in Wirtzfeld en verdere “avonturen” uit de Ardennen. En hier rechts vindt u de links naar onze webcams…

Verwachting voor vandaag: bewolkt, af en toe een regenbui mogelijk.

Weersituatie te Wirtzfeld:
Update 07.00 uur: lichte motregen, 7°
Update 11.00 uur: licht bewolkt met zon, 11°

29
Wirtzfeld vandaag, 29 Maart 2005

Enne, iedereen goed door de feestdagen gerold?… ik vind dergelijke feestdagen vreselijke dagen… veel eieren gegeten, veel chocolade gegeten, vaak tanden moeten poetsen, veel geslapen, een lekker boek beginnen te lezen, enkele goede dokumentaires op TV over de geschiedenis van de Nijl bekeken, en een spannende Tatort krimi op de ARD televisie gekeken, en uiteraard familie bezocht.

De familie van mijn schoonzusje hebben we volgepakt met spullen die zij gisterenochtend dan mee moesten nemen bij hun vertrek op vakantie naar Egypte voor Mike, onze jongste zoon. Voor zover ik dat kan overzien, is dan toch alles meegegaan, dus mijn rol als pakezel is ook weer overbodig. Toch ben ik van plan binnenkort ook tot daar te gaan… Als het weer niet weer snel beter wordt in onze contreien.

’t Was dus niet fameus, het weer dat wij met Pasen hadden… ik heb alleen zondagochtend vroeg een ochtendwandeling gemaakt door de velden achter ons huis om de vele spreeuwen te gaan bekijken die daar waren neergestreken en een hels kabaal maakten. Later werd het buiten te ongemoedelijk.

Ook weinig met deze website gedaan de afgelopen twee dagen… behalve dan enkele aktuele foto’s geplaatst, want het is gisteren dan toch gelukt om zo’n 15 tal graszaad pikkende mussen op de foto te verschalken bij hun paasmaal op ons grasveld. Zie de foto gisteren. Ik had wel nog foto’s van zaterdag, maar die heb ik dus bewaard voor vandaag:

27
Ten eerste een zoekplaatje: zoek de eieren… we hebben wel nog geen kleinkinderen, maar af en toe oefenen met eieren verstoppen kan geen kwaad… heb je ze alle drie ontdekt?

Zaterdag kwam dan ook nog de dorpsjeugd snoep inzamelen voor het klapperen dat ik al eerder deze week uitvoerig heb beschreven. Een foto van de “inzamelaars” hieronder dus.

klapperjeugd"
Na gedane klapper arbeid werd zaterdag dan gezameld

Zaterdag ook nog enkele resten oude treinbielzen kleingehakt, want we zijn ondertussen ongeveer door ons brandhout heen, omdat we toch nog meer dan andere jaren de open haard hebben gestookt vanwege de koude tijdens de afgelopen wintermaanden. Ook daarvan twee impressies: voor en na…

hout
Nu moeten de resten hout eraan geloven…

kruiwagen
Genoeg hout voor de feestdagen?

Ja, maar wel weer behoorlijk spierpijn, een mens wordt er niet jonger op, en hout hakken is niet mijn favoriete hobby.

Ook was er zaterdag nog een probleem met de hardtop van mijn cabrio. Die hardtop is niet standaard in het gamma, maar onlangs heb ik er eentje aangeschaft en in Utrecht laten monteren door een gespecialiseerde leverancier. Maar omdat die niet dezelfde kleur binnenbekleding hadden geleverd, moest een monteur van hen achteraf een tweede hardtop bij ons thuis komen monteren met de juiste kleur.

Of tijdens die tweede montage iets misgegaan is, of ligt het aan de bar slechte staat van de wegen bij ons in de Oostkantons?
In ieder geval waren vrijdag avond twee bevestigingsschroeven losgetrild. Brigitte kwam ’s avonds laat met de cabrio terug van haar werk en omdat het toen al donker was, konden we niet goed kijken wat er mis was, dus op zaterdagmiddag hebben een paar neefjes van mij meegeholpen om de hardtop van de wagen af te tillen zodat ik het probleem kon analyseren. Hierbeneden dan drie foto’s, eentje met hardtop, eentje zonder de hardtop en de derde met de (standaard) stoffen kap van mijn cabrio.

volvo

volvo

volvo

Kommentaar van de toeleverancier: in de toekomst regelmatig de schroeven kontroleren… daar is dus nog niet het laatste woord over gesproken…wordt vervolgd!

Menu van de dag
Vandaag: Kotelett met gebakken aardappelen en salade… eindelijk weer normale kost na de zoeternijen van de afgelopen twee dagen.

Website van de dag:
Voor een van onze webhosting klanten: Meubelcenter Sankt Vith hebben we recent een nieuwe website gebouwd www.moebelcenter.be en online gezet. Misschien een goed idee om de paasvakantie te gebruiken voor nieuwe woon ideeën?

Voor de nieuwe gebruikers nog eens vermelden dat je hier beneden je opmerkingen en reakties kwijt kunt: klik op Write a comment om iets te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Geplaatst in Snow Mailing.