Donderdag, 31 Maart 2005

Voor de nieuwe gebruikers van onze website: u vindt hier elke dag een soort dagboek uit de Oostkantons… en via de kalender hier rechts kunt u vroegere berichten nog eens nalezen. ’s Ochtends vanaf 07.00 uur verschijnen dan regelmatige updates van de weersituatie hier in Wirtzfeld en verdere “avonturen” uit de Ardennen. En hier rechts vindt u de links naar onze webcams…

Verwachting voor vandaag: bewolkt, af en toe een regenbui mogelijk.

Weersituatie te Wirtzfeld:
Update 07.30 uur: lichte motregen, +8,4°
Update 11.45 uur: grijs, +10°

31
Wirtzfeld vandaag, 31 Maart 2005

Ook vandaag trekken er nog regelmatig regenbuien over het land, maar de vooruitzichten richting weekend zijn alleszins wat optimistischer.

Hebben jullie ook moeilijkheden gehad met online banking gisteren? De Fortis pc banking systemen zijn praktisch de hele dag onbereikbaar geweest, waarschijnlijk omdat er een routing probleem was op het internet naar hun servers toe. Zo zie je maar weer hoe afhankelijk iedereen is geworden van het internet…

Amper had ik gisteren geschreven dat Brigitte’s nieuwe auto nog op zich laat wachten, belt onze garagist op om te zeggen dat de wagen net is aangekomen. Zodoende moest ik gisteren de papieren gaan afhalen en die bij de verzekering voorbij gaan brengen zodat zij een definitieve offerte kunnen maken. Tegenwoordig moet je namelijk overal een beetje rondhoren voordat je een verzekering neemt, want net als in onze internet branche geldt ook hier: steeds de beste prijs/kwaliteit verhouding trachten te vinden.

Een eerste blik op haar nieuwe wagen:

31

In onze streek belangrijk: mistlampen, ESP, en een extra set winterbanden, want jaja, we hebben ooit weleens in Mei nog een sneeuwstorm gehad (nou ja, dat was wel in 1979, maar ja, in onze streek is alles mogelijk…).

Ik heb ondertussen ook besloten om midden volgende week mijn jongste zoon Mike in Egypte te gaan bezoeken. Vlucht via online boeking bij Air Berlin besteld vanaf vliegveld Düsseldorf, dat is voor onze streek de gemakkelijkste luchthaven op een uurtje rijden vanuit Wirtzfeld. Alhoewel, de luchthaven van Bierset bij Luik biedt nu ook vluchten richting Hurghada aan, maar de kant en klaar vakantie packages die ik daar vond, stonden mij niet erg aan.

Dit keer heb ik namelijk geen luxe hotel geboekt, maar een verblijf in een appartementje dichtbij het Golf terrein van El Gouna, en niet via een touroperator, maar rechtstreeks bij de real estate service van El Gouna.

Zogezegd als zelfverzorger… waardoor zo’n reis geen stukken van mensen hoeft te kosten. Ook omdat ik dit keer weer alleen reis, want het golf seizoen op Brigitte d’r zaak begint nu. En een hotepackage als “single” boeken is altijd duurder als met z’n tweeën. Voordeel is natuurlijk, dat ik de streek van Hurghada en El Gouna ondertussen reeds goed ken, omdat ik er verleden jaar al twee keer geweest ben. En dat Mike natuurlijk overal de weg weet.

Eigenlijk had Mike verleden maand al willen verhuizen naar een dergelijk appartement dat groter is als de kamer waar hij nu woont, maar dat is nog niet klaar (in Egypte is het moeilijk definitieve datums vast te leggen…), dus dit keer is een goede oefening om te zien hoe dat funktioneert als “zelfverzorger” in een dergelijk appartementje.

31
Uitzicht vanuit het appartement… hopelijk zit er tegen die tijd wel water in het zwembad…

Meer foto’s van het appartement vind je in het fotoalbum Egypte 2005, terwijl informatie over El Gouna op www.elgouna.com te vinden is.

Dat betekent dus ook, dat vanaf volgende week donderdag af en toe berichten vanuit Egypte op de Wirtzfeld website komen te staan… Of willen jullie dan daarover niets horen en eerst weer pas nadat ik teruggekomen ben? Laat het me weten, zodat ik me eraan houden kan… Het is namelijk erg (te) rustig met jullie reakties de laatste dagen, dus graag een beetje feedback…

Menu van de dag
Vandaag: Restjes dag: Preisoep met ham, … gebakken aardappelen met spinazie en braadworst, resp. aardappelkroketten met spinazie en kotelett.

Website van de dag:
Een van onze webhosting klanten: Sutures heeft recent een nieuwe website www.sutures.be gebouwd en online gezet. Niet voor iedereen, maar zo zie je maar, wij zijn van alle markten thuis met een diversiteit aan klanten en thema’s op de euregio.net hosting servers.

Voor de nieuwe gebruikers nog eens vermelden dat je hier beneden je opmerkingen en reakties kwijt kunt: klik op Write a comment om iets te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Geplaatst in Snow Mailing.

5 reacties

  1. Hubert, Natuurlijk willen we ook horen van je avonturen in Egypte ! Een weerbericht zal wel niet echt nodig zijn, maar je zal genoeg te beschrijven hebben zonder dat. Groetjes en goede reis !

  2. Hubert, Wie gaat ons het weerbericht hier in de oostkantons vertellen? in ieder geval wens ik u een goede reis en een prettige vakantie.

    De webcamera’s zullen alleszins aktief blijven, voor het weerbericht zelf vinden we ook nog wel een oplossing…

  3. hoi hubert, natuurlijk willen we jouw avonturen uit egypte blijven volgen, en groetjes aan mike van ons, tiny en de rest

    Hoi Tiny, zullen we doen… Mike leest hier sowieso ook op de website mee

  4. Goedeavond Hubert, Ik sluit mij aan bij de andere reacties. Het uitzicht vanuit het appartement ziet er trouwens veel belovend uit! Alvast een goede reis gewenst. Groeten, Dirk.

Reacties zijn gesloten.