Vrijdag, 1 April 2005

Voor de nieuwe gebruikers van onze website: u vindt hier elke dag een soort dagboek uit de Oostkantons… en via de kalender hier rechts kunt u vroegere berichten nog eens nalezen. ’s Ochtends vanaf 07.00 uur verschijnen dan regelmatige updates van de weersituatie hier in Wirtzfeld en verdere “avonturen” uit de Ardennen. En hier rechts vindt u de links naar onze webcams…

Weersverwachting voor vandaag: het wordt beter, brede opklaringen, en het wordt al iets warmer…maar ’s ochtends nog enkele mistbanken mogelijk, deze ochtend zelfs licht bevroren velden.

Weersituatie te Wirtzfeld:
Update 07.00 uur: zonnig, stralend blauwe lucht, + 2°
Update 12.00 uur: zonnig, lichte sluierbewolking, + 13°
Update 17.00 uur: zonnig, lichte sluierbewolking, + 16°

1
Wirtzfeld vandaag, 1 April 2005

Enne, al in de Aprilgrappenval getrapt vandaag? Ik wilde eigenlijk vandaag een paar oude webcam beelden met metershoge sneeuw op de webcam geplaatst hebben, maar nadat ik jarenlang gewerkt heb aan mijn reputatie van eerlijke en korrekte informatie over het weer in de Oostkantons, zou ik die reputatie door zo’n aprilgrap misschien op het spel zetten. Dus toch maar liever een foto die het weer van vandaag korrekt weerspiegelt…

Aan de hand van de reakties van gisteren van een aantal surfers heeft mijn oudste zoon Jochen, het creatieve brein van ons bedrijf, ondertussen voor een oplossing gezorgd, om tijdens mijn geplande reis naar Egypte volgende week (zie bericht van gisteren…) toch nog voor een dagelijks weerbericht op onze site te zorgen.

Zoals al eerder gezegd zullen de webcams hier ook tijdens mijn afwezigheid online blijven, en nu komt er dus een nieuwe link bij met het aktuele uitgebreide weerbericht voor onze regio, meer bepaald voor Elsenborn, maar ja, dat ligt hier maar 3 km van Wirtzfeld vandaan, dus dat zal wel ongeveer kloppen met het weer in Wirtzfeld. Voorlopig staat die link onderaan bij het menu Toerisme hier rechts, maar misschien verhuizen we die nog naar boven naar het Wirtzfeld gedeelte, daar moet Jochen nog even over beslissen.

In ieder geval, volgens de lange termijn weersverwachting van weather.com zit er dus op 9 april opnieuw sneeuw aan te komen in onze contreien.. nou ja, het zal niet voor lang zijn, zullen we maar zeggen.

1

Ondertussen met Mike getelefoneerd over mijn geplande reis naar Egypte volgende week. Hij zal zijn verlanglijstje opsturen per email met dingen die ik moet meebrengen, en ik heb hem ondertussen “mijn” inkooplijstje toegestuurd met dingen die hij voor mij ter plaatse alvast kan inkopen, zodat ik de noodzakelijkste dingen heb als ik in de loop van de latere namiddag volgende week donderdag aankom in het appartement in Egypte.

Gisteren heb ik ook nog enkele administratieve zaken moeten regelen: aanbetaling voor de huur van het appartement in Egypte overgemaakt (die firma in Egypte heeft nog geen online bestelmogelijkheid, dus ik heb een ouderwetse SWIFT Transfer moeten maken met de nodige overschrijvingskosten), en de verzekering voor Brigitte’s nieuwe wagen vanaf vandaag, 1 April, geregeld (anders hadden we 3 maanden terugwerkend verkeersbelasting voor de laatste dag van Maart moeten betalen!).

Vandaag gaan we het kenteken voor haar nieuwe auto in Eupen afhalen en zullen we de oude wagen van Mike (die nog in de hangar van mijn zwager staat) bij de garagist afleveren in verband met de recycle-premie die Renault in Januari aanbood bij de aankoop van de nieuwe auto. De oude R5 wordt dus ge-recycled om het milieu te beschermen. Morgen daarvan misschien een foto.

Over milieu gesproken: een paar jaar geleden heb ik een aantal bomen gekapt op ons grondstuk, omdat die het licht en het zicht uit onze woonkamer weghaalden, omdat ze ondertussen te hoog waren geworden.

De berkenbomen uit dat bosje zijn de afgelopen jaren stukje bij beetje in onze open haard gewandeld, de dennenbomen gingen naar onze buurman, want die kan ook dennenhout in zijn centrale verwarming stoken. Dennenhout gaat dus niet in onze open haard omdat die geen afsluitbare deur heeft, want dennenhout spat teveel.

In ieder geval, lang verhaal kort gemaakt, de wortelstronken van die gekapte bomen hebben we met een trekker uit de grond laten trekken, en ik heb die aan de rand van onze tuin op een rijtje te drogen gelegd voor “slechtere” tijden. In de afgelopen jaar is dat een rustiek stukje tuin geworden, met mossen en (naar ik aanneem) ook diverse fauna.

31
Brandhout of levensruimte ? Tussen deze wortels kruipt en nestelt allerlei gedierte…

Maar: nu zijn de slechtere tijden dus aangebroken (wat betreft de voorraad brandhout tenminste, ik zit op mijn laatste stukjes brandhout te bijten), dus nu is de overweging: ga ik die stronken ook in de open haard gooien, of laat ik deze biotoop, deze levensruimte, die de stronken ondertussen hebben gecreeerd, met rust, en ga ik eens bij de buurman op bezoek die nog voor jaren brandhout (netjes gezaagd en gekapt) op voorraad heeft liggen… ?

brandhout
Brandhout van mijn buurman…

Een vraag waarop ik dus graag van jullie antwoorden krijg… kunnen jullie dus opnieuw hieronder een reaktie geven!

Misschien leest onze buurman, (overigens, een ander zwager van mij), deze noodkreet ook…

Menu van de dag
Vandaag: Jochen gaat zoals elke vrijdag lunchen met zijn vrienden, dus kook ik alleen voor mijzelf: vandaag zuurkool met puree en een vette varkenspoot… echte winterkost die ik snel opmaak voordat de lente er weer aan komt.

Website van de dag:
Vandaag een andere interessante website van een van onze webhosting klanten in de kijker gezet: Bauko Bouw Coordinatie. Een themathiek die in België onlangs voor enige ophef zorgde, eerst werd bouw toezicht door een onafhankelijke coordinator wel verplicht, toen weer niet, en nu wel weer, eerst alleen voor grotere bouw/verbouwings-werken, nudan toch ook voor kleienre bouwwerken. De website is niet in de Nederlandse taal omdat deze firma alleen in het duitstalig gedeelte en in wallonie aktief is, maar Duits of Frans is voor velen onder jullie geen probleem, en dus weer een interessante link om iets bij te leren.

Voor de nieuwe gebruikers nog eens vermelden dat je hier beneden je opmerkingen en reakties kwijt kunt: klik op Write a comment om iets te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Geplaatst in Snow Mailing.

4 reacties

  1. Hubert, ik zou de stronken laten waar ze zijn, vooral om ecologische redenen. practisch zijn die dingen moeilijker te klieven. Wat het bezoek aan je buurman betreft, daar kan ik je geen commentaar op geven. groetjes.

  2. laten staan die stronken! is mooi en speciaal. Vele diertjes zullen hierin ook al een leuke plaats gevonden hebben. Wat je buurman betreft, kan ik moeilijk beantwoorden. Maar waarom zorg je niet zelf voor een nieuwe voorraad? groetjes jeroen

  3. Hoi Hubert, ik zou de stronken inderdaad daar laten staan. Zij vormen intussen een geïntegreerd geheel met de tuin. De voorraad brandhout van de buurman daarentegen ziet er behoorlijk groot uit en…. vragen staat vrij en niet geschoten is altijd mis, zeg ik dan maar. Misschien kan je een deal sluiten tegen een (internet-)dienst. Groetjes, Dirk

  4. hoi huub, kijk je buurman lief aan en vraag gewoon om wat brandhout, voor de tijd dat het nog duurt. die stronken zijn gewoon veel te mooi om er aan te komen, gr, tiny

Reacties zijn gesloten.