Zaterdag, 2 April 2005

Voor de nieuwe gebruikers van onze website: u vindt hier elke dag een soort dagboek uit de Oostkantons… en via de kalender hier rechts kunt u de vroegere berichten ook nog eens nalezen. ’s Ochtends vanaf 07.00 uur verschijnen dan regelmatige updates van de weersituatie hier in Wirtzfeld en verdere “avonturen” uit de Ardennen. En hier rechts vindt u de links naar onze webcams…

Weersverwachting voor vandaag: na een koude nacht wordt het opnieuw een prachtige dag, zelfs nog een graad of twee warmer dan gisteren.

Weersituatie te Wirtzfeld:
Update 07.00 uur: zonnig, stralend blauwe lucht, + 1°
Update 12.00 uur: zonnig, stralend blauwe lucht, + 8°
Update 13.30 uur: zonnig, stralend blauwe lucht, + 11°

In plaats van opnieuw een foto van Wirtzfeld met stralend blauwe lucht, nu een foto van gisterenavond… een stemmingvol beeld, dat je zeer waarschijnlijk opnieuw deze avond in de Oostkantons kunt beleven, want het wordt vandaag weer een mooie dag…

1 April 2005
Wirtzfeld gisterenavond, 1 April 2005

2 April 2005
Wirtzfeld vandaag, 2 April 2005

Enne… Jochen heeft de link naar de “weersverwachting van de week” nu inderdaad verhuisd naar de afdeling “Inhoud” hier rechts. (Zie het bericht van gisteren of “nieuw op deze website”).

En wat betreft het “redden van de biotoop”: mijn schoonzusje, de vrouw van mijn buurman dus, heeft gezegd dat ik maar eens langs moest komen, dus het brandhout probleem van gisteren is al opgelost. Iedereen die gisteren gereageerd heeft, wel nog bedankt voor de “groene” ondersteuning van de stronken biotoop..

Zoals ik gisteren al aankondigde, moest ik ’s ochtends eerst naar Eupen om het nieuwe kenteken voor Brigitte’s auto af te gaan halen en even binnen te wippen in ons hoofdkantoor te Eupen. In Eupen hebben wij kantoren gehuurd in het gebouw van de Duitstalige openbare Omroep BRF klik voor foto: hier werken onze medewerkers van de Supportdienst en Technische Afdeling die grafische ontwerpers behulpzaam zijn bij het omzetten van layout naar funktionerende websites. Onze Support Manager Bruno Dannemark (al sinds februari 1990 in onze dienst en nog nooit een dag ziek geweest!) is dan wel te verlegen om op de foto te komen, maar ik kon het niet nalaten om een foto te maken van zijn support cockpit. Ziet er toch mooi uit, of niet ?

 Cockpit van onze technische Support in Eupen
Cockpit van onze technische Support in Eupen

Op de terugreis van Eupen naar Wirtzfeld onderweg in Elsenborn het kenteken afgegeven bij de Renault handelaar, zodat die de wagen alvast kon voorbereiden. Dan naar de oude werkplaats van mijn zwager aan de andere kant van Wirtzfeld gereden (hij heeft net een nieuwe fabriek in het industrieterrein van Büllingen gebouwd). In die werkplaats heeft de Renault 5 van Mike overwinterd.

Voor Mike in Egypte even een paar stemmingsbeelden….

 Vaarwel R5

 Vaarwel R5

 Vaarwel R5

Jochens auto heeft een aanhangerkoppeling, dus in een mum van tijd met de R5 op de aanhanger naar de garage gereden.

 Vaarwel R5

En omdat Brigitte nog de hele dag moest werken, heb ik dan maar direkt haar nieuwe auto mee naar huis gebracht.

 Welkom Clio
Wat kunnen we bedenken…?

Nu zitten we dus weer met een publieksvraag: het nieuwe kenteken van Brigitte begint met TAD… we maken er, net als zovelen anderen, een sport van om er een leuke woordcombinatie uit te maken. Ik heb bijvoorbeeld DNR dat dus zou kunnen betekenen: Domain Name Registrar (wat overeen komt met mijn hoofdbezigheid in onze firma). Jochen met PQF heeft iets in de trant van Programming Quality Files , wat dus weer perfect in zijn straatje past.

En nu zoeken we dus naar een leuke combinatie voor Brigitte’s kenteken: iedereen is dus opgeroepen om hier beneden in gelijk welke taal een leuke woord combinatie daaruit te trekken, rekening houdend met het feit dat zij zowel in de Conference als in de Golf business aktief is. Ik (wij) ben (zijn) benieuwd naar jullie reakties.

Menu van de dag
Zoals elke Zaterdag: spaghetti dag… Wel nog even een foto van het menu van gisteren: Sauerkraut mit Eisbein, oftewel zuurkool met een vette varkenspoot… Ik vond nog een aantal aardappelkroketten in de koelkast die weg moesten, dus hoefde ik geen puree te maken. Was ik weer snel klaar…

1

Website van de dag:
Nog even reklame maken voor Brigitte haar werk: zoals regelmatige lezers hie weten werkt zij dus in het
Greenhouse Golf & Seminarie Center waar zij verantwoordelijk is als Convention Manager. Dit weekend heeft zij weer weekend dienst.

Behalve de golfbaan, een driving range en een pitch & putt is er ook een gezellig cafe, dat voor iedereen toegankelijk is. Het fijne aan het Green House is namelijk dat dit niet voor een exclusief golfers publiek is, maar open staat voor iedereen. Er is ook een gezellig zonne-terras dat perfekt in een windstille hoek ligt en uitziet op de golfbaan en de vijver met fontijnen Dus: als je in de buurt bent: ga er eens voorbij tussen 9 en 20 uur; op hun website vind je een roete beschrijving.

En als vooraankondiging nog dit: op 17 april, dus over twee weken, is er “dag der open deur” en kan iedereen er gratis op de driving range en putting green eens “ruiken” aan het golfspel, zelfs als je nog geen golf ervaring hebt.
Ook die dag wordt er een golf tournooi gehouden (inschrijving graag voor 15 april). Meer info op de website Greenhouse Golf & Seminarie Center.

Voor de nieuwe gebruikers nog eens vermelden dat je hier beneden je opmerkingen en reakties kwijt kunt: klik op Write a comment om iets te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Geplaatst in Snow Mailing.

6 reacties

 1. Brigitte denkt: TAD in ’t Duits: “Toll, Adrett, Dezent”
  (Hubert moest hoesten toen hij dat hoorde…)

  Jochen denkt: “Tussi Am Drücker”

  En er zijn nog meer leuke combinaties in het Duits te bedenken, vooral D zoals “dämlich” kan toepasselijk zijn.

  Wij wachten dus op jullie combinaties

 2. Dag Hubert, Op de letters TAD kan ik zo meteen geen leuke combinatie vinden. Maar voor jou DNR ken ik nog wel wat. Ik werk in de gezondheidszorg, je weet toch wat dat daar DNR betekent? Oppassen maar. Groeten, Roel

  Nee, sorry, dat zegt mij niets… (probleem is natuurlijk dat ik al meer dan 30 jaar in het “Duits” denk, en dus niet ben meegegroeid met nederlandstalige afkortingen….Graag opheldering.

 3. Aan al de oplettenden: “jou DNR” moet uiteraad “jouw DNR” zijn. Voor mij was het ook nog vroeg, na een drukkke week. Groeten, Roel

 4. Dag Hubert, DNR is een code die staat voor Do Not Reanimate. Een keuze die door de arts in samenspraak met familie en/of team kan worden gemaakt in een bepaald stadium van een ziekteproces. Groeten, Roel

  Oeps…snel een nieuw kenteken aanvragen

 5. Hubert, voor TAD heb ik nog wel een aantal technische namen verzonnen :
  -Technical Administration Device
  -True Automation Developement
  Mocht mij nog wat te binnen schieten dan schrijf ik dat later wel.
  Prettig weekend, Dirk

Reacties zijn gesloten.