Maandag, 4 April 2005

Voor de nieuwe gebruikers van onze website: u vindt hier elke dag een soort dagboek uit de Oostkantons… en via de kalender hier rechts kunt u de vroegere berichten ook nog eens nalezen. ’s Ochtends vanaf 07.00 uur verschijnen dan regelmatige updates van de weersituatie hier in Wirtzfeld en verdere “avonturen” uit de Ardennen. En hier rechts vindt u de links naar onze webcams…

Weersverwachting voor vandaag: na een koude nacht wordt het opnieuw een mooie dag. Vanaf deze middag bestaat de kans op een bui, en wordt het een stuk koeler… Gisteren hadden we tot 18° in de Oostkantons, vandaag zal dit niet zo veel meer zijn.

Weersituatie te Wirtzfeld:
Update 07.00 uur: zonnig, stralend blauwe lucht, + 4°
Update 11.30 uur: zonnig, stralend blauwe lucht, + 12°
Update 14.00 uur: licht bewolkt, maar veel wind, + 15°

4 April 2005
Wirtzfeld vandaag, 4 April 2005

Gisteren heb ik de hele dag een aanval van poetswoede gehad… waarschijnlijk zijn dat de reiskriebels die ervoor moeten zorgen dat alles netjes is voordat ik naar Egypte vertrek as Donderdag.

Rekening houdend met waar de zon stond, ben ik eerst beginnen met ramen te lappen. Ik ben namelijk ondertussen ook zo slim geworden dat je beter geen ramen poetst als de zon erop staat… jaja, Hubert de huisman… Als je weet dat wij aan de vier zijden van ons huis in totaal 21 ramen en glasdeuren hebben (het velux dakvenster niet meegerekend), dan kun je wel denken dat dat wel wat tijd vergt.

Daarna heb ik de woonkamer een grote beurt gegeven (mijn buro was verleden week al aan de beurt), dus alle meubelen eruit, de open haard leeggemaakt (dat stoft altijd enorm, dus de stofzuigerslang ernaast gehangen om het stof zoveel mogelijk op te vangen.) De as van de open haard gooien wij altijd op de composthoop.

Vervolgens de ramen in de woonkamer gepoetst, en dan maar de rest van de vensters waar nog geen zon op stond. Dan de meubels afgestoft, vervolgens gestofzuigd, het tapijt buiten (zachtjes) uitgeklopt (foei! op zondag!), het parket gedweild, het tapijt teruggelegd, met de meubels rondgesjouwd (zie straks hier beneden).

En net toen ik klaar was met de woonkamer en de sta-lamp terug wilde plaatsen, maakte Michel Schuhmacher op TV een schuiver tijdens de F1 races in Bahrain. Ik natuurlijk omkijken naar de TV, en dus de kap van de sta-lamp kapot gestoten en in duizend scherven. Dus opnieuw stofzuigen…

Daarna de keuken, de waskeuken en de gang een dweilbeurt gegeven, en vervolgens buiten in de zon schoenen zitten te poetsen. En zo rond een uur of zes ’s avonds dan ook nog de vensters van de kantoorruimten in het souterrain aan de buitenkant gezeemd en de garagedeur afgeboend.

Nou moe!

Weer een vraag voor de surfers van deze site:
In onze woonkamer hebben wij een oud bankstel dat binnenkort aan vervanging toe is, ook omdat de zithoogte erg laag is, en hoe ouder je wordt, hoe minder gemakkelijk je er dan nog uit komt. Het bankstel bestaat uit een 3-zits, en twee 2-zits banken, en sinds een jaar of 4 heb ikzelf een luie tv-zetel in de woonkamer staan.

4 April 2005
Woonkamer, aktuele toestand: vlnr 1 x 3-zits, 1 2-zits, tv-zetel, en nog ’n 2-zits
Deze foto werd overigens genomen nadat ik de sta-lamp kapotgestoten had…

Nu wil Brigitte langzamerhand ook zo’n luie tv-zetel hebben (ze wordt ook oud, maar niet zo snel als ik), en zodoende heb ik vandaag eens gekeken hoe wij met 2 zetels de woonkamer opnieuw zouden kunnen inrichten.

Probleem is, dat in de hoek linksonder van de foto, de tv en de open haard staan (dus van de zetel uit, ernaar toe kijkend). Dat betekent dus dat wij niet veel keuze hebben om naar een andere indeling te komen, ook omdat de woonkamer net zo lang als breed is.

Rechts van de foto, maar niet zichtbaar, staat bovendien een woonwandkast met boeken (dat is de enigste gesloten muur om zo’n lange kast neer te zetten).

Omdat ik uiteraard nog geen tweede luie tv-zetel heb, heb ik dus met Fototruckage de tweede zetel erbij getoverd om te kijken hoe dat zou uitzien, indien wij één 2- zits bank zouden opdoeken en de twee zetels voor het venster aan de voorkant van het huis neerzetten. De lange salontafel moet om 90° gedraaid worden, omdat anders onze voeten, bij het “lang liggen” in de tv-zetel, tegen de salontafel zouden stoten.

4 April 2005
Hypothetisch: vlnr: 1×3-zits, 2 x tv-zetels, 1 x 2-zits
Op deze foto is de kap van de sta-lamp overigens nog intakt.

Nu is mijn vraag: wat vinden jullie van deze opstelling… (zonder plannetje is het misschien moeilijk om andere opstellingen te bedenken, maar misschien krijg ik toch weer enkele intelligente voorstellen…?)

Vandaag nog wat verder aan de administratie werken, en samen met Brigitte (die heeft haar vrije dag) volgens Mike’s verlangslijstje inkopen gaan doen van spullen die Donderdag mee moeten naar Egypte… Ik kan max 60 kg bagage meenemen (20 kg normaal, 10kg extra met silvercard van Air Berlin en 30 kg als sportbagage…).

Overigens, Mike schreef deze nacht nog een email met nog enkele combinaties voor TAD, het nieuwe kenteken van Brigitte’s auto:
TAD= technical assistant director
en in het Duits:
traumhaft aussehende dame
temperamentvoll, attraktiv, durchblickend

Het zal dus wel een van de laatste twee worden…

Menu van de dag
Gisteren ben ik niet tot koken gekomen, en heb ik de dus de rest van de spaghetti gegeten. Brigitte was sowieso de hele dag op de zaak, en Jochen was uit met vrienden. Dus vandaag een nieuwe aanloop: Tomatensoep, Steak, spaanse groentepan met aardappelen…

Website van de dag:
Een van onze webhosting klanten: Concept Lux heeft recent een nieuwe website www.concept-lux.com gebouwd en online gezet. Bekijk deze website maar eens!

Voor de nieuwe gebruikers nog eens vermelden dat je hier beneden je opmerkingen en reakties kwijt kunt: klik op Write a comment om iets te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen

Geplaatst in Snow Mailing.

2 reacties

  1. hoi huub, ziet er leuk uit zo op de foto, alleen nog een klein tafeltje tussen de 2 stoelen. groetjes tiny

    Tiny, inderdaad, goed idee, ik heb nog zo’n set met 3 bijzettafeltjes, die zouden daar goed tussen in passen, bedankt voor de tip …

  2. Hey Hubert, ik zou de twee “één-zitters” tegen elkaar zetten, en links en rechts ervan een klein tafeltje. Kwestie van wat knusser bij het vrouwtje te zitten. Is natuurlijk mijn idee 🙂 veel succes ermee Jeroen

    Bedankt voor het idee, Jeroen… te knus is ook niet goed, want het doel van de zetel is dat je het voetgedeelte omhoog en de rug naar omlaag kunt klappen, dan zit ik met mijn stoel tegen die van Brigitte aan te schuren… he, we zijn al 31 jaar getrouwd (bijna), dus dan gaat het knusse er een beetje van af…haha

Reacties zijn gesloten.