Woensdag, 6 April 2005

Laatste Dag Voor Mijn Vakantie

Voor de toevallig nieuwe bezoekers van onze website: u vindt hier normaal gesproken in de winter berichten over de sneeuw in de Oostkantons, en tijdens de rest van het jaar elke dag een soort dagboek uit de Oostkantons… Via de kalender hier rechts kunt u de vroegere berichten bovendien nog eens nalezen.

En normaal gesproken vindt u ’s ochtends vanaf 07.00 uur hier regelmatige updates van de weersituatie in Wirtzfeld en verdere “avonturen” uit de Ardennen.

Maar… het is vandaag de laatste dag voor ik op vakantie vertrek, dus deze pagina blijft waarschijnlijk enkele dagen onveranderd. Wel zullen de beelden van de webcamera’s geaktualiseerd zijn, want die draaien LIVE. Zie de link hier rechts.

En ook hier rechts vindt u een nog een andere link naar het aktuele weerbericht voor de streek rondom Wirtzfeld voor vandaag en de komende week, zodat u toch op de hoogte blijft als u via een internet zoekmachine hier op de website was gekomen om u te informeren over het weer in de Oostkantons.

Als u wilt weten wanneer ik terug ben uit vakantie, dan kunt u zich onder de menu optie “lentekriebels” hier rechts aanmelden en krijgt u een emailtje als ik weer terug ben. Maar u mag natuurlijk ook elke dag even komen kijken of er al nieuws vanuit Egypte is… Als deze tekst er nog altijd staat, is er dus nog geen nieuws…

Weersverwachting voor vandaag: het is gisteren praktisch de hele dag droog gebleven in de Oostkantons. Na enkele buien in de vroege ochtend is het toch nog een mooie dag geworden. Wel zijn de temperaturen niet meer boven de 9 à 10 graden uitgekomen. Ook vandaag moeten we nog in de namiddag of avonduren met een regenbui rekening houden. Aansluitend wordt het nog wat kouder.
En nog later deze week zal er opnieuw een beetje sneeuw kunnen vallen in onze streek. (Nee, niet genoeg om te skien, maar misschien net genoeg om ’s morgens voor verkeershinder te zorgen op de wegen in de Oostkantons).

6 April 2005
Wirtzfeld vandaag, 6 April 2005

Weersituatie te Wirtzfeld:
Update 06.30 uur: brede opklaringen, kans op een bui, +1°
Update 12.30 uur: brede opklaringen, kans op een bui, +10°

6 April 2005
Wirtzfeld vandaag, 6 April 2005

Laatste Dag Voor Mijn Vakantie

Dit is dus vooreerst de laatste pagina van mijn Dagboek uit de Oostkantons: morgen vertrek ik naar El Gouna in Egypte om mijn jongste zoon Mike te bezoeken die daar als duiker aktief is in Hurghada. Hij is al langer dan een jaar weg van huis, dus af en toe een stipvisite van een van zijn ouders is altijd welkom. Mijn vrouw Brigitte kan niet mee, voor haar begint net het hoogseizoen in het Green House Conference en Golf Center in Sankt Vith waar zij o.m. voor de conferenties verantwoordelijk tekent. Mijn oudste zoon Jochen zorgt als technische direkteur verder voor het goed reilen en zeilen van ons bedrijf euregio.net.

OPGELET: 17 April gratis golfen in het Greenhouse: dag der open deur!!

Gisteren verder voorbereidingen voor mijn vertrek: nog enkele zaken op de bank geregeld (o.a. een aantal 1 dollar biljetten afgehaald): men kan tegenwoordig in Egypte wel met Euro’s betalen, maar muntstukken worden niet graag aangenomen en het kleinste bankbiljet in Euro is 5, en voor fooien is dat een beetje veel. Ook omdat Egypte een land is waar bakschisch of fooi (of smeergeld) bij elke hoe kleine dienstverlening verwacht wordt. Met de aktuele koers van de dollar blijft een fooi van 1 dollar redelijk. Bovendien kun je geen Egyptische Ponden terug inwisselen bij vertrek, dus veel toeristen kopen niet eens LE (het teken voor Egyptische Pond). Bovendien zijn de kleinere bankbiljetten van 50 en 25 Piaster slecht herkenbaar, zodat je snel het gevaar loopt om verkeerd terug te krijgen als je met Egyptisch geld betaalt.

6 April 2005
Egyptische Ponden en Piaster Biljetten

En dan gisteren natuurlijk nog overal de spullen bezorgen die ik mee moet nemen naar Egypte: Brigitte is naar de markt in Büllingen geweest en dan nog naar enkele speciaalzaken net over de Duitse grens in Imgenbroich (achter Monschau): Mike had o.a. speciale gronderingsverf nodig voor de zuurstofflessen voor de duikers. Jochen was naar Luxemburg om nog snel wat sigaretten in te kopen (in Egypte zijn ze wel goedkoper, maar de kwaliteit is dan ook een andere…)

En ik ben nog nieuwe oplaadbare batterijen gaan kopen en enkele telefoonstekkers voor de modemverbinding in Egypte. Jochen, mijn oudste zoon, heeft een oude portable computer voor mij klaargemaakt met een kopie van mijn harddisk van mijn desktop computer, zodat ik in geval van dringende problemen inzicht heb in alle gegevens die normaal gesproken mij ook op het werk ter beschikking staan.

De computer heb ik sowieso nodig om alle foto’s te kunnen opslaan die ik tijdens mijn trip zal maken, want met een langzame modem verbinding zal ik slechts sporadisch een foto kunnen uploaden naar de website, en ik heb slechts enkele geheugenkaarten voor mijn camera, dus geen risiko lopen dat ik op het verkeerde moment met een volle kaart zit.

In de late namiddag ook nog naar Verviers gereden naar het huis van mijn schoonzusje die op het ogenblik al in Egypte op bezoek bij Mike is met haar familie en morgenavond terugkomt (ik tref ze misschien nog net in El Gouna als ik aankom, voordat zij vertrekken naar het vliegveld…)
Hun getrouwde dochter (die niet mee was naar Egypte) moest namelijk de spullen, die mijn schoonzusje niet meer in hun bagage meekreeg voor Mike, uit hun huis halen zodat ik ze nu wel mee kan nemen.

6 April 2005

Mike plant namelijk om te verhuizen van zijn logeerkamer bij vrienden naar een gehuurd appartement, en dan is er dus een en ander nodig opdat hij in de toekomst zelf zijn potje zal kunnen koken. Dat gaat dus van hogedrukpannen tot braadpannen tot en met recepten.

Vanuit Wirtzfeld naar Verviers is overigens vandaag een avontuur gebleken… normaal is het 30 km tot daar, dus binnen een half uur te doen. Maar de weg tussen Baraque Michel en Jalhay blijkt deze week (en misschien nog langer) afgesloten te zijn, dus de officiele omleiding loopt dan eerst via Malmedy en dan richting Verviers. Dat is een heel stuk om. Ik heb een andere weg genomen, die halverwege Baraque Michel en Eupen afslaat naar Goe, als kleine weg door het bos.

6 April 2005

Vanuit Goe kun je dan terug richting Jalhay rijden via de Gileppe, een van de stuwmeren in onze streek. Maar wat een valkuilen in de weg! Er is enorm veel winterschade aan de wegen in onze streek, en als je niet oppast breek je een schokdemper, of krijgt een deuk in je velg, of je krijgt een klapband. Ik had wel elke paar meter kunnen stoppen om een foto te maken, en van de diepste gaten heb ik dat niet eens kunnen doen omdat er daar te veel verkeer was vanwege de omleiding, maar één fotootje dan als toemaatje, en als waarschuwing voor iedereen die binnenkort plant in onze streek op bezoek te komen: oppassen voor de gaten in de weg.

6 April 2005

Vandaag ga ik proberen om alles netjes in een aantal koffers te pakken (ik mag tot 60 kg bagage meenemen (zie een eerder bericht) , en ik moet nog naar de slager om een paar kilo koteletten, schnitzel, spek, ham en dergelijke mee te nemen, want Egypte is een Islamitisch land, en daar is varkensvlees dus niet te koop. Ook echte belgische chocolade is gegeerd in Egypte, dus ook daarvan moet ik een paar kilo meenemen.

Onze slager kent het spelletje ondertussen, (het is de vijfde keer op een jaar tijd dat iemand van onze familie naar Egypte reist): hij moet alles netjes in vacuumfolie verpakken, dan gaat het bij ons nog in de diepvriezer, en wordt dan goed verpakt in de koffers zodat tijdens het transport in het vliegtuig geen problemen ontstaan. In Egypte aangekomen zal Mike al staan te wachten om de spullen direkt naar zijn diepvriezer te transporteren… Hoort zich gevaarlijk aan met de temperaturen, maar het werkte verleden keer, dus dit keer waarschijnlijk ook, want het is nu niet zo heet als in de zomer, zo tussen 25 en 30 graden.

Verleden jaar in Juni was het tot 44 graden heet overdag! Mike stoort die hitte niet, want hij zit bijna de hele dag op, maar vooral onder water tijdens de duiktochten met toeristen. Voor geïnteresseerde duiktoeristen: je kunt met Mike kontakt opnemen via de link hier rechts onder Open Business Club.

6 April 2005

Menu van de dag
Gisteren was er marktdag in Büllingen (elke eerste dinsdag van de maand), maar de haantjes aan het spit waren allemaal al weg. Dus hebben we gisteren kipfilet met paprikagroenten en aardappelen gegeten. Vandaag staat zeker een schnitzel met spaans groentenpannetje op het menu. (Brigitte moet vandaag weer werken, dus ik ben de kok…)

Tja, ik denk dat het dan alles is voor vandaag: morgenvroeg om 4 uur rijdt Jochen mij naar het vliegveld in Düsseldorf (1 uur rijden vanuit Wirtzfeld) en tegen 13.00 ben ik dan in Hurghada, na een tussenstop in Luxor.

Zo God wil, binnenkort dan meer nieuws van mij op deze website. Het schrijven van reakties hier beneden kan natuurlijk rustig doorgaan, zodoende kunnen de surfers van deze site zich vooreerst hier zelf amuseren met anekdotes rondom hun bezoeken in de Oostkantons of andere onbelangrijke zaken die toch leuk zijn om te lezen.

Ook ons foto album is waard om te bekijken, niet alleen 2800 foto’s uit diverse jaargetijden rond het thema wirtzfeld, maar ook veel andere foto’s van vakantie reizen, hobby’s, oldtimers, treinen, vliegtuitgen, en noem maar op. Bovendien kun je elke foto ook als elektronische e-card naar bekenden versturen met je persoonlijke groeten.

De groetjes!!

Hubert

(Overigens, benieuwd of het gras wel gegroeid zal zijn als ik terugkom… de mussen zijn dit jaar een heel stuk dikker als andere jaren, want ze doen zich elke dag met zijn twintigen tegoed aan het pas gezaaide graszaad…).

Ok. OK, ik houd nu echt op… tot binnenkort dan maar weer!!!

6 April 2005
Oopsss… 60 kg toegestaan… dit zijn 79 kg… !

6 April 2005Hubert vertrekt… (Luchthaven Düsseldorf – 6 uur ’s morgens)

Hier beneden kun je opmerkingen en reakties kwijt: klik op Write a comment om iets te schrijven of op …x… Comments om de reakties van andere surfers van vandaag te lezen. Na goedkeuring door mij of in mijn afwezigheid door Jochen wordt het bericht daarna vrijgegeven en dus gepubliceerd.

Geplaatst in Snow Mailing.

10 reacties

 1. Hubert, Ik wens je een fantastische vakantie toe. Na al dat zwoegen hier heb je enkele weken rust verdiend. Hopelijk blijf je van alle mogelijke vakantie problemen gespaard en tot over enkele weken.. groetjes Jeroen

 2. Hoi Hubert, ik wil je een hele fijne vakantie wensen en een fijne tijd bij je zoon. En dat je maar weer veilig terug mag komen, zodat ik weer leuke berichten kan lezen elke dag!! Groetjes Ingrid

 3. Hubert, Wij wensen jullie een heerlijke vakantie toe, we hebben genoten van onze tiendaagse Wirtzfeld. De laatste avond hebben we samen het boek over de geschiedenis van het dorp nog eens doorgenomen en leuk om zien waren zeker de oude foto’s van mensen die we de vorige twee jaren daar hebben leren kennen. Zo bemerkten we ook je eega en zonekes. De dagelijkse commentaar zullen we zeker missen.
  Goede reis. Paul

 4. Hallo Ome Huub, Ik wens u een fijne vakantie bij Mike toe. Doe hem de groeten en ik hoop dat hij snel verhuist dan kan ik langskomen om te duiken, aangezien ik nu 3* duiker ben kunnen we samen de onderwaterwereld ontdekken. (het zal wel niet eerder worden als december voordat ik kan komen, er moet nog eerst gewerkt worden op het reisbureau!) Veel plezier en tot gauw weer, groetjes van uw nichtje Mieke uit Maastricht

 5. hoi huub, fijne vakantie gewenst en geniet ervan met mike,ik zal brigitte een keer bellen. indien tijd, groetjes tiny en de rest

 6. Hubert, Fijne vakantie, heb vanavond de tijd genomen om alles even bij te lezen en vooral kijken sinds ons bezoek in het weekend van 26/27 februari. Is nog lang goed gebleven met de sneeuw, ziet er nu weer heel anders uit. Moest wel lachen om je reparatie van de tuinstoelen (positief).
  Nogmaals fijne vakantie en blijf zo doorgaan met de site. Ook nu is het leuk om je activiteiten te volgen. Groeten, Paul Verkroost.

 7. Ah, had me ingeschreven in de lentekriebels mailinglijst maar ik krijg er al een heel tijdje geen mail meer van! En nu zie ik iets te laat dat je op vakantie bent! Alvast veel plezier daar en geniet ervan!

  Mvg
  Steve Van de Voorde
  Antwerpen

 8. hallo iedereen

  ben goed geinstalleerd in El Gouna, Egypte, en heb nu ook internet in het appartement, maar langzame lijn

  iedereen groetjes van hubert

 9. Hubert, ik heb net even je foto’s bekeken van het appartement. Dat ziet er niet slecht uit! Maar is het daar zo rustig? Of heb je een rustig moment uitgekozen voor het maken van de foto’s.
  In ieder geval nog veel plezier daar, maar ik denk dat dat wel gaat lukken. Groetjes, Dirk

  inderdaad, in het gedeelte waar ik zit, zitten alleen eigenaren van de villa’s en appartementen (en af en toe een belg zoals ik die daar wat gehuurd heeft van een van de eigenaren), het is dus veel rustiger als in een hotel, maar wel erg gezellig, want het is als een klein dorp waar iedereen met iedereen babbelt… dutisers, italianen, belgen, nederlanders, engelsen en ieren tot zover… Voordeel: ik kan met de meeste in hun eigen taal babbelen… Het enigste zwembad van de “straat” ligt dus direkt voor mijn appartement, maar men kan ook in de lagune aan het strand zwemmen, dat langs de hele straat ligt. El Gouna center ligt ongeveer 1.5 km verder, is dus gemakkelijk te voet te doen, of met een tok-tok taxi 1.5 euro per rit, of elgouna busdienst (1.5 eur voor een week onbeperkte ritten op alle lijnen). meer informatie wanneer de eerste zonnebrand optreedt, ik probeer nu eerst een beetje kleur te krijgen en minder op de computer te werken.. en ’s avond ga ik met mike in de stad uit eten, daarna moet hij met de bus terug naar hurghada omdat ie s morgens weer moet werken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.