Dinsdag, 3 Mei 2005

Gisterenmiddag nog even geprofiteerd van het mooie weer en snel nog het gras gemaaid voor het begon te regenen. ’s Avonds vroeg gaan slapen, en deze ochtend opgestaan met een zwaar onweer…

Deze ochtend geen filterzakjes voor de ochtendkoffie in huis, en mijn camera heeft de geest opgegeven…

Update: 08.15 uur: regen, onweeer, 12°
Update: 10.15 uur: af en toe motregen, 12°
Update: 15.15 uur: af en toe regen, opnieuw dreigende onweerswolken,16°

De eerste en derde dinsdag van de maand is er ’s ochtends markt in Wirtzfelds hoofdgemeente Büllingen. Gelukkig is het onweer ondertussen opgehouden, maar een pretje is het niet onder de natte standen door te lopen… Bovendien stonden er vandaag twee grote vrachtwagens voor de supermarkt midden op straat en de zebrastrepen geparkeerd omdat alles vol stond met geparkeerde auto’s van de marktbezoekers… een echte janboel.

Ik heb snel even een gebakken haantje bezorgd (als je er ’s morgens niet vroeg bij bent, zijn ze tegen een uur of 11 al allemaal weg…), en natuurlijk de koffie filterzakjes, bij de bank enkele zaken geregeld, en op zoek geweest naar een nieuwe digitale camera, maar nog niets gevonden, want de lokale fotozaak heeft alleen analoge modellen met rolletjes. Voor mij dus niet te gebruiken.

Ook elke dinsdag komt de vuilnisdienst in Wirtzfeld, dus snel alle prullenmanden geleegd. Wij doen hier in Wirtzfeld ook aan recycling, dus glas en blik gaat naar de container, klein papierafval gebruiken wij om de openhaard op te starten, het organische afval gaat op onze eigen composthoop, en het restafval gaat dus met de ophaaldienst mee. De gemeente belooft de afvalzakken beter te controleren, maar volgens mij kieperen ze het achteraf gewoon weer allemaal bij elkaar, want de speciale zakken voor het tuinafval en dergelijke worden op dezelfde vrachtwagen gegooid als het restafval. Ik denk niet dat ze dat weer achteraf gaan uitzoeken.

Op diverse plaatsen naar een nieuwe camera gezocht op het Internet, maar een camera voor mijn oude computer systeemsoftware is niet meer gemakkelijk te vinden. Gelukkig heeft Jochen mij daarnet even zijn camera geleend…


Wirtzfeld, deze middag

Geplaatst in Snow Mailing.

Eén reactie

 1. Hubert,
  Buurman heeft een nieuwe voorraad hout, of is die voor jou ?
  Jouw voorraad was toch uitgeput ?
  Groetjes,
  Philip Van Landuyt

  Ja, jammer genoeg is die voorraad niet van mij, maar van de buurman die opnieuw bezig is zijn hout uit zijn bos binnen te halen… Nou ja, voorlopig ben ik nog te lui om nieuw hout te bestellen… eerst zien dat ik mijn administratie bijgewerkt krijg, want na drie weken is er toch nog wat blijven liggen… De gebruikelijke straf na elke vakantie.

Reacties zijn gesloten.