Donderdag, 5 Mei 2005

In Hoog Belgie plaatselijk erg dichte mist deze ochtend… Later op de dag zou het droog moeten blijven.

Update: 07.45: mist, 7°


Wirtzfeld deze ochtend…

Bij ons in de streek worden op deze feestdag op diverse plaatsen communiefeesten gehouden. Jammer voor de fotografen, het weer ziet er niet veelbelovend uit vandaag.

Als je deze opname vergelijkt met de foto van gisteren, zie je dat ik ook deze ochtend nog niet buiten geweest ben… genomen vanuit het terras richting straat. Mijn blote voeten zie je er niet op…

Update: 09.30: de zon breekt door, en de mist trekt op, 7°


Wirtzfeld later deze ochtend…

Dan worden het misschien toch nog mooie communie foto’s…

Gisterenavond ben ik even bij mijn huisarts voorbijgeweest… een half jaar geleden had ik een eerste hepathitis spuitje gehaald, en vandaag moest de 2de gezet worden. Als preventie voor mijn reizen naar Egypte. Onze huisarts woont in Bütgenbach, en is een Vlaming, van de streek van Brugge. Ook hij vond dat er de laatste tijd weinig foto’s van Wirtzfeld getoond worden in het weerbericht op de TV. Maar het is natuurlijk een feit dat er ondertussen heel veel weerfotografen zijn, en “boze tongen” beweren dat in het voorjaar en zomer de kust door F. geprefereerd wordt voor de weerfoto’s.

Mijn huisarts stond wel even te zweten toen hij zag hoe bruin ik geworden was. “Hoe kan een mens in godsnaam zo bruin worden” zei hij. Ik vertelde hem dat ik nogal veel rondgelopen was in El Gouna om naar appartementen te gaan kijken voor Mike, mijn jongste zoon. En dat het er elke dag meer dan 30 graden was geweest.
En of ie dat dan niet gemerkt had… want afgelopen weekend had ik mijn koffers buiten te luchten gezet, en toen was al die zon er ook hier uitgekomen.

Zijn commentaar was, dat ik dan beter vandaag ook de koffers nog eens buiten zou zetten, want het weer nu is er niet naar.

Brigitte moet vandaag werken, in het Seminarie en Golf Centrum Green House in Sankt Vith worden vandaag in de banketzalen communiefeesten gevierd, en dat betekent dus “full house”. En het soort weer van vandaag laat de golfers op hun lange weekend ook niet binnen blijven, want die hebben al de hele winter op een houtje moeten bijten…

Jochen is sinds gisteren druk bezig een nieuw internet business idee van mij uit te werken, maar daarover verklap ik nu nog niets. In Augustus wordt hij overigens 30 jaar, en zijn planning voor zijn verjaardagsfeestje loopt ook op volle toeren. Zelfs Mike plant daaarvoor even terug te komen vanuit Egypte naar België.

Menu van de dag: de restjes van gisteren: tomatensoep, aardappelen met gehaktballen en een prinsessenbonen salade.

En de rubriek website van de dag zal ook weer regelmatig hier vermeld worden: vandaag zetten we de website van onze klant Chateau Peltzer in Verviers even in de kijker, een mooi kasteel in een park te Verviers, met een uitstekend restaurant. Zij hebben sinds kort hun website opgefrist met een lente motief en nieuwe menu’s. Beslist eens bekijken.

Geplaatst in Snow Mailing.

Eén reactie

  1. Hallo Hubert,
    Heb je al een nieuwe digitale camera of zijn de foto’s genomen met de camera van Jochen? Ik zelf kijk ook uit naar een andere camera, waarschijnlijk gaat het een Kodak z740 worden, deze heeft veel zoom en werkt op gewone batterijen/accu’s en dat tegen een aanvaardbare prijs.
    Die koffers mag je best nog eens open zetten, maar of het tot hier reikt… Alhoewel het weer is best aardig hier alleen niet erg warm. De lucht komt redelijk overeen met de 2e foto, die van 9:30.
    Groetjes, Dirk

    Hoi Dirk, ik gebruik vanaf nu de digitale camera van Jochen, en hij bestelt voor zichzelf weer een nieuwer model… zijn keuze is gevallen op een Nikon Coolpix4800 met USB, 4.2 Megapix, 3x zoom, SD Card van 256 MB. De camera die ik nu gebruik is een Samsung Digimax A400. Omdzat ik de foto’s uitsluitend gebruik voor het internet en dus een hoge resolutie niet echt nodig heb, geldt voor mij: hoe eenvoudiger, hoe beter… ik maak ze toch elk jaar weer kapot… maar ja, ik maak ook meer dan 5000 foto’s op een jaar tijd…

Reacties zijn gesloten.