Vrijdag, 6 Mei 2005

Voor velen is het vandaag de brug, dus een extra lang weekend. Maar: jammer genoeg zal het vandaag weer regelmatig kunnen regenen.

Update: 08.30: motregen, 7°
Update: 08.30: af en toe regen, 8°

Zoals ik gisteren al schreef moest Brigitte werken in het Green House vanwege de communie feesten gisteren.
Ik heb dus gisterenochtend de wagen gepakt en ben er op uit getrokken.

Net buiten Wirtzfeld staan vier windmolens, en eentje moest maar weer eens gerepareerd worden, waarschijnlijk blikseminslag in een van de vleugels na de zware onweders eerder deze week.


Windmolen reparatie tussen Wirtzfeld en Elsenborn.

Via de Hoge Venen geprobeerd naar de autosnelweg in Verviers te rijden, maar de wegenwerken tussen Verviers en Baraque Michel via Jalhay zijn nog altijd niet klaar, ik moest dus ofwel via Malmedy ofwel via Eupen omrijden.


Hoge Venen, 5 Mei 2005

Dan via de autosnelweg richting Namen, waar mijn zus en haar ondertussen gepensioneerde man op het ogenblik een trip met hun boot op de Maas maken. Was wel even zoeken, want ik had alleen een E-mailtje dat ze op Hemelvaartsdag in Namen zouden liggen. In Jambes was er een grote jaarmarkt, waar ik dan eens ben gaan rondneuzen en een paar loempia’s bij een Vietnamees marktkraampje heb gegeten. Daardan dan toch hun boot nog snel in de haven van Namen ontdekt en dan enkele uren met hen gezellig bijgekletst.


Schoonbroer en zus in Namen op de Karina-M.

Aan de achterkant van hun boot een opmerkelijke (kunst)vogel: een kraai aan een touwtje, die de eenden aan de achterkant van de boot moet weghouden bij het manouvreren.
Je moet maar op het idee komen, en het schijnt te werken ook.

Leuk intermezzo op de kade van de jachthaven: een jachthond die probeerde zijn instinkten onder bedwang te houden toen ie opeens een eend zag:


Zal ik of zal ik niet?


Nee, het water is me toch te koud!

In de namiddag dan terug huiswaarts gereden en nog even Brigitte opgezocht op de zaak in St.Vith, waar een aantal golfers nog druk bezig waren om van de toch nog aangename dag te profiteren.

Menu van de dag: Nog meer tomatensoep, plus aardappelen, kotelett en appelmoes.

Website van de dag vandaag zetten we de website van onze klant Bodarwe Wegenbouw even in de kijker: kompleet met Explosie filmpje als je Quicktime hebt geïnstalleerd op je computer.

Groetjes

Hubert

Geplaatst in Snow Mailing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.