Zaterdag, 7 Mei 2005

In Wirtzfeld regent het pijpestelen! Ideaal weer om terug in bed te kruipen… Wat ik dan ook meteen doe!

Update: 07.30 uur: regen, regen, regen, 5°
Update: 12.00 uur: hagelbuien, regen, 6°

Nou ja, je kunt natuurlijk niet de hele dag in bed blijven.

Ondertussen heeft het dus in Wirtzfeld zelfs een beetje gehageld. Geen weer om buiten te werken, en zelfs om foto’s te maken moet ik tussen de buien even proberen droog naar buiten en naar binnen te geraken. Ik zit dus maar regelmatig aan de computer aan een nieuw business idee te werken, waarover voorlopig nog niets verteld kan worden.

Brigitte heeft dit weekend vrij, en wilde daarnet even naar het kerkhof gaan om de graven te verzorgen, maar moest ook een tweede aanloop tussen de buien doornemen om niet al te nat te worden.

Ondertussen is het ook nog gevaarlijk: de bomen slaan uit, dus oppassen voor de takken!
De heg aan de straatkant toont na de kale winterperiode nu opnieuw zijn diversiteit van struiken:

We hebben bewust niet voor een een eentonige heg gekozen, omdat we in de Oostkantons sowieso enkele maanden korter seizoen en dus bloementijd hebben als in de rest van Belgie. De lente begint hier duidelijk enkele weken later en de winter begint bij ons ook enkele weken vroeger als in de rest van het land. Dus maar veel verschillende struiken voor de heg gekozen, zodat die tenminste ook een kleurtje aan de tuin geeft.

Zoals gebruikelijk is er ook vandaag, zaterdag, weer spaghetti dag bij ons. En nee, voordat jullie gaan vragen of onze weervrouw S.H. ook mee in Egypte op vakantie is geweest… nee, ze ziet wel ook erg bruin uit, maar ik ben haar daar niet tegengekomen. Ze zal wel met Vlaanderen Vakantieland op tournee geweest zijn.

Hopelijk wordt het morgen een beetje beter weer.

Groeten

Hubert

Geplaatst in Snow Mailing.