Maandag, 30 Mei 2005

Update 07.30: mist, zwaar bewolkt, 10°

Gisterenavond hebben we uren lang zware onweders in onze streek gehad en heel intense regenbuien. Gepaard gaande met de nodige korte stroomonderbrekingen.


Het water gutste gewoon over de regengoot heen… ik denk dat ik die nog eens moet schoonmaken.

Ik zal straks ook maar eens gaan kijken of alle bomen nog staan of dat de bliksem ook in onze buurt heeft ingeslagen.

Update 11.00: zwaar bewolkt, 11°

Ondertussen ben ik dus weer het dak op geweest. De dakgoot aan de voorzijde was helemaal vol met modder en denneappels en rotte bladeren van de bomen aan de overkant van de weg. Ik dacht echt dat ik die begin dit jaar aan de voorkant ook schoongemaakt had, maar zoals het eruit zag was dat dus niet helemaal waar.

Even in de Wirtzfeld blog met “search” op dakgoot gekeken, en jawel, op 17 en 18 maart dit jaar notabene was ik ook al op het dak, maar schijnbaar heb ik dus toen niet de hele dakgoot schoongemaakt.
Dus nu het werkje dan maar afgemaakt.
En de overhangende takken op twee hoeken van het huis afgezaagd, zodat die de rotzooi in de dakgoot niet belemmeren bij het afvloeien. En ook even gaan kijken naar twee mussen nesten die aan de achterkant van het huis onder de dakpannen hun nest aan het bouwen zijn.

Was niemand thuis… en eieren zijn er ook nog niet.

Waarbij mij opvalt dat ik dus inderdaad oud wordt: als ik in mijn eigen weblog moet gaan zoeken om te herinneren of ik dat werkje dit jaar of verleden jaar herfst gedaan had… waar gaat het met ons (nou ja, met mij) naar toe? Natuurlijk door de ruwe dakpannen diverse schrammen aan mijn handen opgelopen.

Menu van de dag: Zaterdag was ik er met de hitte niet toe gekomen om spaghetti te maken, dus heb ik ’s avonds een pot Spiraalnoedels met gehaktballetjes opengemaakt. Zondag dan rijst gekookt en kip in zoetzure saus, dat kun je ook koud eten. Daar is vandaag nog een restje van over, en dan hoef ik alleen nog een pak bami klaar temaken, dan hebben we toch voldoende voor 3 man.

Zo, dan laat maar eens weten hoe bij jullie het weer in het weekend is verlopen, want na de hitte zullen we wel niet de enigste zijn die zware onweders gehad hebben.

Update 18.00: motregen, zwaar bewolkt, 10°

Nu hebben we dus eindelijk weer brandhout, en mag de openhaard gelijk weer aan!

Iedereen een prettige avond!

Geplaatst in Snow Mailing.

Eén reactie

  1. Hoi Hubert, Het weer hier in Zoetermeer was vrijdag toppie , rond 30 graden en zaterdag goed met ongeveer 25 graden. Gisteren was het al een stuk koeler met een graad of 19 en vandaag daar spreken we maar niet over, het was gewoon koud met 12 graden net als bij jullie dus. Zaterdag was er wel veel wind en gisteravond en vannacht heeft het behoorlijk geregend maar geen wolkbreuken of onweer. Eigenlijk niet normaal zulke grote temperatuursverschillen in zo’n korte tijd. Ik neem trouwens de woorden van afgelopen week terug toen ik zei dat je het brandhout de komende dagen niet nodig zou hebben. Nog een prettige avond! Dirk

    Inderdaad, Dirk, de temperaturen zijn ondermaats…. greoten, Hubert

Reacties zijn gesloten.