Dinsdag, 31 Mei 2005

Update 07.30: mist, zwaar bewolkt, 7°

Met het weer van de afgelopen dagen is het gras geweldig snel gegroeid…verleden week nog gemaaid, en nu is het alweer nodig. Jammer genoeg is het nu nog te nat om te kunnen maaien.

Update 10.30: de zon breekt door de bewolking, 10°

Menu van de dag: aardappelen, sla en cordon blue…

Geplaatst in Snow Mailing.

2 reacties

  1. Ja van dat gras dat heb ik zelf ondervonden toen ik zaterdag in Wirtzfeld men gras kwam maaien. Zeg Hubert waar kan ik met grasmaaisel naar toe ?

    De gemeente heeft bio zakken voor bijv gras, dan kun je die bij het huisvuil nerzetten. Wij hebben het geluk dat we zelf een eigen grote wei hebben liggen naast ons grondstuk, dus dat wordt dan daar “gestort”. Anders naar het containerpark brengen, er is er een in manderfeld voor buellingen, maar prive mensen mogen dat ook naar het containerpark van butgenbach brengen (vanuit butgenbach richting elsenborn rijden, dan 200 meter achter de hoge spoorbrug links af richting nidrum, dan direkt rechts af naar het container park. Pas op, de man van het containerpark vindt dat hij erg belangrijk is en is soms erg onvriendelijk als je teveel vragen stelt! Tenminste, dat was onze ervaring een tijd geleden, ik weet dus niet of het nog dezelfde persoon is)

  2. Je kan afgemaaid gras ook composteren. Dat kan in een compostvat (zoals je in de handel kan kopen), of op een hoop. Een tussenoplossing is een composthoop maken met afsluitingsdraad, dan kan je dat mooier stapelen. Voor grasmaaisel meng je er best wat ander tuinafval (of gft vanuit de keuken) , dan verteert het beter. Na een zestal maanden heb je dan compost, die terug in de tuin kan…

    Inderdaad, ik doe dat wel apart op een hoop op het weiland nevenaan, want we heb ben ook nog een echte kompostbak waar alle keukenrestjes, de koffiezakjes en de as van de openhaard erop komen. …alleen ben ik er nog niet toegekomen om de kompost ooit te gebruiken…Bedankt voor je bijdrage. hubert

Reacties zijn gesloten.