Woensdag, 1 Juni 2005

Update 07.30: zonnig, maar koud 5°

Update 12.00: wisselend bewolkt, 13°

Vandaag is de meteorlogische zomer begonnen, maar daar merk ik vandaag niets van. Hopelijk blijft het droog, ik wil namelijk nog deze middag het gras maaien.

De boeren zijn ook druk bezig met het gras te maaien, althans, veel van de boeren laten dat tegenwoordig door loonbedrijven doen die daarvoor grote gespecialiseerde machines inzetten.

Reuzetraktoren met hooiwagens, silo-persen of hoe die dingen ook mogen heten, grote heftrucks, en noem maar op. Die rijden hier van de vroege ochtend tot diep in de nacht (met grote lampen) de ene boerderij na de andere af, en rijden zeker 70 tot 80 km per uur op de normale wegen.

Tijd is geld, en voor de boeren betekent een dergelijk loonbedrijf dat ze niet meer in eigen machines moeten investeren die de grootste tijd van het jaar staan weg te roesten.

Wat we eten vandaag? Ik heb nog aardappelen over van gisteren, gehaktballen in de frigo, en een beetje sla. Misschien een spaanse groenteschotel erbij doen, dan is er voldoende voor iedereen…

Geplaatst in Snow Mailing.

Eén reactie

  1. Hallo Hubert,
    Smakelijk eten, hier is het deze avond spagetti, zal ook wel smaken zeker!
    Morgen doen wij met de ex-collega’s van Belgacom onze jaarlijkse fietsuitstap van St-Truiden naar Dilsen-Stokkem en terug, ongeveer 155 Km. Hopen dat wij droog thuis komen.Tot heden hebben zich 37 deelnemers aangemeld.
    Groeten uit Landen, Fons.

    Dan wensen we jullie veel plezier en behouden terugkeer!

Reacties zijn gesloten.