Hubert is terug van weggeweest

Wij zijn zojuist terug gekomen uit Egypte van een bezoek aan mijn jongste zoon Mike.

Jongens, wat is het hier koud zeg!

Ik heb altijd gelachen als mijn jongste zoon (die in Hurghada woont) in de winter altijd zei dat het koud was in Egypte. Dat het water van de rode zee nog maar zo’n 22-24 graden was…

Overdag was het de laatste maand in Egypte zo’n 25-28 graden, maar tamelijk veel wind. Tijdens dit bezoek heb ik nu zelf ook in Egypte lopen te mopperen dat de koude wind je vanaf 15.00 uur van het strand deed verjagen.

En zogauw als het donker werd (tegen 17 uur) moest je echt wel een lange broek aantrekken en een trui, zeker als je in een open shuttlebus van de ene kant naar het andere einde in El Gouna (Click) wilde meerijden… En ’s nachts koelde het dus af tot een luttele 18 graden…)

Kom ik vanmorgen hier in Wirtzfeld aan, vriest het zo’n 4 graden onder nul, en voor het weekend zegt de radio dat we rekening moeten houden met de eerste langlaufers in de Oostkantons, want er zou wel eens tegen het eind van de week genoeg sneeuw kunnen liggen om te skiën…

Toch maar eens even kijken of ik niet weer zo’n voordelige vlucht te pakken kan krijgen, (deze keer zijn Brigitte en ik met Condor vanuit Dusseldorf voor 15 EUR per neus plus taksen naar Hurghada kunnen vliegen… De terugvlucht was wel iets meer, maar toch, het was in totaal toch nog maar de helft van de prijs die we andere keren neertelden…)

Want jongens, wat is het hier koud zeg… zal wel even duren voor ik mij weer heb aangepast aan ons typisch belgisch novemberweer (alhoewel: vandaag schijnt hier de zon bij een lichtbewolkte hemel… bijna net zo zonnig als in Egypte, maar ja, dus een heel pak kouder…)

Ik zal straks nog wat meer vertellen…

Geplaatst in Snow Mailing.

Eén reactie

  1. Heey hubert alles goed … tis hier met albert ge kent me zeker nog wel … ja wilt nooit raden waar ik nu woon ..? lol ik ben dus in de zomer stil geweest en wij zijn dus verhuisd naar weiswampach . Maar ik heb gehoort dat het ging sneeuwen nu had ik mijn langlaufskis besteld 4 weken terug die waren dus daar maar de schoenen daarvoor niet dus eigenlijk ben ik boos op die winkel maar ja goed … ik wou dus alleen vragen vanaf hoeveel meter boven de zeespiegel wij sneeuw kunnen verwachten wij zitten hier rond 500 mtr groetjes albert … in ieder geval mijn pa wilt u eens leren kennen het is namelijk nu niet meer ver rijden vanaf hier … ik ga trouwens in st vith naar school in de bs .. en mijn duits is ook al niet meer zo slecht 😉 dus veel veranderd in zon korte tijd … ooh jah als jij naar egypte terug gaaat he .. dan wil ik mee :p:d lol

Reacties zijn gesloten.