Sneeuw op komst !!

De verwachtingen zijn goed voor een eerste portie sneeuw dit weekend!
Vandaag was het nog een zonnige dag, maar wel bitter koud.


Klik op de foto om in te zoomen

Volgens de weersverwachting gaan wij morgen of ten laatste overmorgen sneeuw krijgen, en dat is te merken aan het verkeer op deze website. Ook het aantal emailtjes dat ik krijg is weer gestaag toegenomen. De mensen beginnen dus weer uit te kijken naar sneeuwpret.

Voor mij eigenlijk een beetje te vroeg, ik heb nog moeite met de temperatuur hier in de Oostkantons. Te veel verwend geweest met warmte en zon.

Net terug gekomen uit Egypte van een bezoek aan de jonste zoon Mike, moest ik natuurlijk nog enkele administratieve stukken bijwerken. Sinds midden van het jaar ben ik namelijk niet meer gedelegeerd bestuurder (directeur heet dat in nederland), maar ben alleen nog verantwoordelijk voor de boekhouding van euregio.net nv (Click). Mijn oudste zoon Jochen is nu dus “Geschäftsführer” zoals dat hier hier bij ons heet.

Het meeste werk had ik wel al in El Gouna gedaan. Zoiets kan tegenwoordig, omdat ik in El Gouna (Click) een ADSL aansluiting heb en daardoor volledig in kontakt kan blijven met de firma thuis. Maar er moesten natuurlijk toch nog enkele papieren hier verzorgd worden die niet ingescand konden worden om in Egypte te verwerken.

Vandaag ook even mijn winterbanden op velg naar de bandenspecialist gebracht met de auto van Jochen (die heeft een grotere kofferbak dan mijn cabrio), zodat ze kunnen bekijken of er nieuwe banden op moeten komen. Vrijdagochtend kan ik dan met mijn auto voorbijkomen om de wielen te wisselen. (Als er dan niet al te veel sneeuw ligt…)

En ook even naar mijn GSM laten kijken, want de T9 optie voor de duitse taal is er niet op geïnstalleerd. Ik heb immers sinds kort een nieuwe GSM of Handy (zoals we dat hier noemen), een Siemens M75 die bestand is tegen schokken en stof.

Om twee redenen handig: ten eerste omdat ik de laatste tijd nogal eens iets laat vallen, en in Egypte met ’t stuifzand er anders te snel problemen met het apparaat zouden komen. Jarenlang heb ik met een oude Ericsson (zwaar als een baksteen) gewerkt, maar de oplaadbare accu erin was te snel leeg, zodat ik die dus niet meer kon gebruiken.

Nog nooit van mijn leven had ik een SMS gestuurd, tot voor enkele weken terug. En nu zit ik hier al te schrijven over T9 opties en dergelijke (voor de niet SMS specialisten: een soort woordenboekje waardoor je veelgebruikte teksten niet helemaal hoeft in te typen…)
Men is nooit te oud om te leren.

Daarnet ook even mijn voorraad brandhout voor de open haard aangesproken. Dat brandhout had ik immers al deze zomer laten komen en had dat opgeslagen naast ons tuinhuisje, netjes onder zeildoek.


Klik op de foto om in te zoomen

Nu dat er sneeuw gaat komen, moet ik natuurlijk een beetje voorraad op het terras en in de woonkamer neerzetten, zodat ik niet direkt door de sneeuw moet stappen om nieuw brandhout te gaan halen.


Klik op de foto om in te zoomen

Straks eens proberen om een eerste sneeuwmailing te versturen, de laatste die ik verstuurde is al ca 8 maanden geleden geweest, dus even nadenken hoe dat ook al weer ging. Jaja, we worden weer een dagje ouder, en de techniek staat niet stil…

Tot morgen dan maar weer.

Geplaatst in Snow Mailing.

4 reacties

 1. Beste Hubert, Joepie! Leuk dat er weer sneeuw en mail komt ;-)))
  Alvast een mooie winter toegewenst!
  Groetjes,
  Eric Plugge, Nederland/Den Haag

 2. beste Hubert,vrijdag WK Ardennen met de ganse familie(4de graad).Voor het zesde jaar gaan wij naar XHOFFRAIX.Kunt U ons nog wat tips geven?Veel dank…

 3. Hoi Hubert, leuk dat je weer “in de lucht” bent. Vanwege een verhuizing helaas geen tijd dit week-einde, maar vorig week-einde al een vleugje sneeuw zien liggen op de toppen, toen we van Waimes binnendoor naar Eupen reden. Hopenlijk belooft dat meer. (ik had m’n winterbanden al gemonteerd)
  Vriendelijke groet, Frans Lampe uit Dordrecht (NL)

 4. Hallo Hubert,
  Verheugd te lezen dat Ge er weer bij bent.
  De kameraden vroegen gisteren al of er deze winter nog sneeuwberichten komen, en lap, ze zijn er reeds!
  Bedankt en nog veel plezier met al Uw bezigheden.
  Fons, Landen

Reacties zijn gesloten.