Donderdag, 24 Nov 2005

Weersituatie in Wirtzfeld om 07.45 uur: dichte mist in de dalen, -4.5 ° C


Klik op de foto om in te zoomen

Weersituatie in Wirtzfeld om 09.05 uur: Op de hoogvlakte ondertussen stralende zonneschijn, maar nog altijd mist in de dalen.

Weersituatie in Wirtzfeld om 11.05 uur: De mist is nu ook in de hogere gedeelten weer komen opzetten .

Nog geen sneeuw.

Vergeet niet ook de berichten van gisteren en eergisteren te lezen…
(via de kalender hier rechts)

Hier beneden het resultaat van het brandhout slepen… lekker vuurtje in de open haard… over het voetbal van Anderlecht gisterenavond zal ik het maar beter niet hebben…


Klik op de foto om in te zoomen

Over zelfmoord gesproken:

Deze zomer en herfst waren er ontzettend veel muizen en veldmuizen aktief in de Oostkantons. Ook bij ons in de tuin zitten er tientallen, indien niet honderden.

We hebben geprobeerd ze te verjagen met zo’n apparaatje waarmee een hoge toon wodt uitgezonden, maar ook dat heeft niet mogen baten. Toch beschikken we over een goede muizenval. (Kinderen: niet verder lezen!)


Klik op de foto om in te zoomen

We hebben namelijk bij ons op het terras een plastik bak in de grond onder de waterkraan om gemakkelijker water te kunnen scheppen met de emmer. Nu heeft die plastik bak een deksel dat er niet altijd volledig over ligt. Een smalle spleet blijft er dan open liggen.

Het gevolg is dat de muizen die langs het huis lopen, nieuwsgierig zijn en in die bak kruipen… met als gevolg dat ze er niet meer uit kunnen kruipen omdat de wanden te glad zijn. Dan wordt het dus zwemmen of verzuipen. ’s Morgens vinden we dan meestal een of meerdere muizen in de waterbak.


Klik op de foto om in te zoomen

(twee keer zelfs 12 stuks in een keer!)


Klik op de foto om in te zoomen

Vanmorgen was er dus eentje.
Deze herfst hebben er in totaal meer dan honderd muizen bij ons in die waterbak zelfmoord gepleegd. En toch zijn er nog altijd muizen over. Ik vrees dat ik volgend jaar het gras opnieuw zal moeten inzaaien, want de resterende muizen hebben er aardig huis gehouden.

Geplaatst in Snow Mailing.

9 reacties

 1. Hubert, Welkom terug in België ! Ik kijk met belangstelling uit naar de sneeuwrapporten !
  Vraagje: is er iets gewijzigd aan de website, bij mij lijkt ie nergens meer op (Safari, MacOs 10.4.3).
  Groetjes,
  Philip Van Landuyt

 2. Hallo Hubert,
  Ik vind het zo’n leuke site. Ons hart (man, 2 dochters en ik) begint al sneller te kloppen bij de sneeuwverwachting. Al jaren keek ik steeds op de webcam ivm de sneeuw en afgelopen maart zijn we dan eindelijk voor de 1e keer in Wirtzfeld geweest (2 dagen gelogeerd). We hadden echt nooit verwacht dat de geweldige sneeuw zo dichtbij kon zijn.
  Dit jaar gaan we zeker weer.
  Over de muizen: ik heb muizen EN katten die er steeds weer voor zorgen dat ik er niet meer krijg. Heel veel groeten uit Goirle (Nederland).

 3. Hieronder een aantal reakties die als antwoord op de sneeuwmailing binnenkwamen.

  Mijn vraag aan jullie: in de toekomst liever gewoon via de website je opmerkingen toesturen, de sneeuwmailing zal zich dit jaar beperken tot de sneeuwsituatie en er zullen dus geen reakties van jullie in gepubliceerd worden, omdat dat te veel werk kost terwijl het veel eenvoudiger via de link REAKTIE SCHRIJVEN op de website gaat. Bedankt alvast. Hubert

  *

  Goedemorgen Hubert, Zoals iedere winter bezoek ik je website bijna dagelijks. Vandaag deed ik dat ook, voor de eerste keer deze winter. Ik had even een kleine bemerking bij de vernieuwde website. Zoals aangegeven op bijgevoegde printscreen, staat de menu eigenlijk onder de rest van de tekst en niet naast de tekst. Ik weet niet of het de bedoeling is om die daar te laten verschijnen, maar ik zou het mooier en gebruiksvriendelijker vinden mocht dit er natuurlijk naast staan. Misschien ligt het ook aan mijn instellingen, maar ik heb bij andere websites toch geen problemen… Je ziet maar wat je ermee doet.
  Succes nog met de website en veel sneeuwpret!
  Groeten,Jan

  Oudere browsers tonen inderdaad het menu pas onderaan de tekst, maar bij de nieuwere moet het menu rechts direkt onder de bovenbalk met fotootjes staan. Ik denk niet dat wij er iets aan kunnen veranderen, het weblog programma is pas vanaf een bepaalde versie browser compatibel, als je dus met een oudere versie werkt ziet het er niet uit zoals wij dat wilden… Groeten, Hubert

  *

  Beste Hubert, Het wordt een traditie. Nadat gisteren op het weerbericht werd verteld dat het zou sneeuwen dit weekend, keek ik al uit naar je eerste mailtje en had voor mezelf al gewed dat dat vandaag zou arriveren! Blij dat je die service nog altijd aanbiedt en hopelijk zal je veel mailtjes moeten sturen deze winter!
  Groetjes uit het natte Antwerpen
  Jasmine De Beuckelaer

  *

  Fijn om weer van je te horen. Welkom terug. En dat er ook dit jaar maar weer flink
  wat sneeuw mag vallen.Groetjes
  Fam. Coenen uit limburg.

  *

  Beste, inderdaad. Blij terug van u te horen.
  Tegen maandag zou er wel eens 50-60 cm op de hoge venen kunnen liggen.
  Opletten dus.Christian LEGROS

  *

  Leuk dat u weer aanwezig bent. Ik heb nu al weer zin in de sneeuw.
  met vriendelijke groeten,
  Ronald van der Linden
  Nederland

  *

  Beste Hubert,
  Welkom terug in het koude Belgenlandje! Daar wij sedert oktober trotse
  eigenaar zijn van een huisje in Weywertz waar wij eigenlijk alleen maar
  om de 14 dagen naartoe kunnen (wonen in A’pen), kijk ik toch bijna
  dagelijks ( al van augustus ) naar je site. Voor mij is dan het
  computerscherm de vervanger van het raam in Weywertz. Hoewel ik je nog
  niet ken was ik heel blij jou terug op de blog te zien!
  We zijn benieuwd hoe ons stekkie eruit zal zien in een winters tapijt.
  De herfst hebben we nu al van dichtbij mogen meemaken, dan is nu de
  winter aan de beurt….Tot op je blog
  Groetjes vanuit Stabroek enne…succes met je T9
  Mies De Wolf

  *

  bedankt! we houden ons klaar…
  DIRK DERMOUT

  *

  aha…ik kijk er naar uit…
  DE WINTER, Geert

  *

  Leuk,Ik zie er naar uit, want ik ga dit weekend weer enkele dagen op het veen
  lopen, een ronde via het museum, Monschau en weer terug naar het Museum.
  Alvast bedankt,
  wim in’t veld
  Alphen aan den rijn (NL)

  *

  Beste Hubert,Wat fijn dat we weer gebruik mogen maken van u diensten.
  Hartelijk dank.
  Met vriendelijke groet,
  Lisette Moors

  *

  Hubert,Fijn weer een bericht van je te ontvangen.
  We hopen dat het weer net zo leuk wordt als vorig jaar.
  We zien er naar uit St Vit, Wirtzfeld & Roth weer te bezoeken.
  Beste groeten,
  Rob, Wietske en Rinske Lichtendahl

  *

  Beste Hubert,Joepie! Leuk dat er weer sneeuw en mail komt ;-)))
  Alvast een mooie winter toegewenst!
  Groetjes,
  Eric Plugge
  Nederland/Den Haag

  *

  Bedankt, we zien er naar uit!
  Vriendelijke wedergroeten,
  Fernand Hollanders

  *

 4. Om je muizenval nog te verbeteren kan je op een klein houten plankje wat brood of iets anders lekkers plakken en dit op het water laten drijven.
  De muizen gaan nog veel sneller in het water springen. Het is erg maar als er teveel zijn dan zijn er teveel. Een voordeel van de vele muizen die er ook in de zomer al waren is echter wel dat heel veel roofvogels grote nesten hebben kunnen grootbrengen. Er werd trouwens door vogelliefhebbers reeds in de augustus verwittigd dat er een muizenplaag ging komen tegen de winter. En zie het komt uit.
  De vogelliefhebbers konden dit afleiden door de vele vette jongen in de nesten en ook de voorraden van prooien die in deze nesten lagen.
  Mvg
  Dagobert L’Ecluse

 5. Beste Hubert en familie, Wij waren al een tijdje aan het uitkijken naar je berichten. Laat ons hopen dat er dit jaar veel sneeuwpret zal zijn. Als we enkele Engelse wetenschappers mogen geloven (zij baseren zich op een 1500 tal weerboeien in de oceanen), krijgen we deze winter eentje om niet te vergeten : de strengste sinds 40 jaar. En dit met een zekerheid van 2 op 3 !!! Enfin, dat zeggen zij. Fingers crossed !!
  Nog veel succes met de website !

 6. heeey hubert … alles goed hier in weiswampach is het ook al beginnen met sneeuwen maar wel niet bescheiden lol 😉 maar in ieder geval ik denk dat je gelijk had met … boven de 400mtr sneeuw want als ik naar buiten kijk zie dat er toch al zeker een halve cm licht ben zeeer benieuw naar wat het morgen geven zal 😉 een goed weekend voor ons 😉 vriendelijke groetjes albert … maar ik zou wel graag op de hoogt gehouden willen worden voor hoe het ernaar uitziet na het weekend ??… ik hoop dat we het weekend derop goed kunnen langlaufen ………

 7. Hallo Hubert, ook ik vind het leuk dat je weer terug bent, en een beetje van het dagelijkse reilen en zeilen in mijn geliefde oostkantons op de hoogte te blijven en dan speciaal de sneeuw.
  Nog even wat betreft je nieuwe website, ik surf bijna altijd met de meest recente versie van firefox, en inderdaad staat daar ook het menu onder de foto’s, terwijl als ik switch naar IE het menu keurig naast de tekst staat.
  de groeten van jan r eshuis uit almelo n.l.

  Ik heb het er met Jochen over gehad, en hij heeft inderdaad een korrektie in enkele stylesheets doorgevoerd, waardoor het probleem lijkt opgelost te zijn. Indien het toch nog optreedt, probeer eens de temperory files leeg te maken (internet opties) en de cache van je Browser, daarna dan de pagina nog eens laden. Indien het niet verbetert, dan toch nog maar eens even ons meedelen… Groeten, hubert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.