Langlauf Pistes wanneer Geopend ?

Ik wordt overstelpt met vragen of de ski pistes al geopend zijn…

Na kontaktopname met de ski lijn werd meegedeeld dat later deze middag de toestand van de pistes voor het weekend bekend gemaakt wordt door de VAO (VVV van de Oostkantons).

Ik zal dat dan zowel hier op de website aankondigen alsook via de snowmailing (inschrijven op de snowmailing kan in het menu hier rechts gebeuren).

Daarom even ter verduidelijking: ook de beheerders van de ski pistes zijn natuurlijk verrast door de hoeveelheid sneeuw die deze nacht gevallen is. En een ski piste openen is niet alleen maar de deur open doen: er moeten mensen ingezet worden die komen helpen om de ski’s uit te delen en weer in ontvangst te nemen, parkeerplaatsen moeten vrij gebaggerd worden, de pistes moeten getrokken worden, en, en, en…

Zolang er zulke sterke wind waait als op het ogenblik is er nog veel stuifsneeuw. Pistes die vandaag getrokken zullen worden, zijn morgen weer dichtgewaaid.

Zolang de Dienst voor Toerisme van de Oostkantons géén bulletin uitgeeft dat de pistes geopend zijn, kan ik daar natuurlijk nog geen zinnig woord over zeggen. Zij zijn nog bezig deze informatie op te vragen bij alle ski pistes in onze streek. Er ligt in ieder geval GENOEG SNEEUW, het is koud genoeg dat die sneeuw blijft liggen gedurende het weekend, en er komt vandaag en morgen nog meer sneeuw bij.

Voor de ongeduldigen: je kunt altijd proberen ter bellen naar de piste waar je heen wilt trekken, de telefoonnummers vind je in het menu hier rechts onder “Nuttige Telefoonnummers”.

Om naar de ski gebieden te komen met openbaar vervoer: vanaf het station Verviers rijden er bussen (lijn 390) naar de ski gebieden. Een link hier rechts in het menu geeft je de mogelijk om de rijtijden van de ski-bussen te kontroleren.

Geplaatst in Snow Mailing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.