Toch wel belangrijk te weten

We kregen een uitgebreide reaktie van Joep uit Wageningen met enkele waardevolle tips voor mensen uit Nederland die naar de Oostkantons willen komen.
Bedankt Joep, zulke ervaringen kunnen we goed gebruiken!

Van : Joep (Wageningen, NL)

Hallo!

Even over de opmerking van 20 cm sneeuw hier en daar in Nederland: Vandaag is het een ramp geweest als je ergens naartoe moest; vanaf een uurtje of 4-5 is het begonnen te sneeuwen, en dat ging zo hard dat er op sommige plaatsen wel 10 cm lag. 20 geloof ik zelf ook niet echt. Op de meeste snelwegen stonden files van 20 km of langer; nu (0:00uur) staat er bijvoorbeeld nog een file van 22 km van Utrecht naar Den Bosch. Verder vriest het net/net niet, waardoor de sneeuw echt een drap is geworden. Ook is het treinverkeer grotendeels lam gelegd in midden en oost Nederland. Hier in Wageningen is de stroom even 1 minuut uitgevallen; op meer plaatsen zijn hoogspanningskabels beschadigd. Zelfs het telefoonverkeer raakte op een gegeven moment overbelast… Zo zie je maar hoe slecht Nederland berekend is op sneeuw; gemiddeld is er echt niet veel meer dan 5 cm gevallen.

Verder nog een tip voor mensen die vanaf (zuid)Nederland voor 1 dagje naar de Hoge Venen willen met het OV: Als je op zaterdag de trein naar Verviers neemt en dan de bus, sluit de bus in Verviers totaal niet aan. Je kunt ook de trein naar Maastricht pakken, dan de bus 420 richting Vaals, vanaf daar de bus 396 richting Eupen en vervolgens de bus 394 naar St. Vith. Dit sluit allemaal perfect aan, als je om 8 uur vanaf Eindhoven vertrekt (7:21 Den Bosch is ongeveer het uiterste vanaf waar je in de Hoge Venen kunt komen als je in 1 dag op en neer wil), ben je om 11:30-11:45 in de oostkantons.

Ik moet er wel even bij vermelden dat dat reisschema alleen geldt op zaterdag.

Geplaatst in Snow Mailing.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.