Vrijdag, 25 Nov 2005

En toen was er sneeuw…

Op het ogenblik ligt er ca 12-20 cm sneeuw in de Oostkantons. Er staat een strakke wind. De wegensituatie is in de vroege ochtend nog moeilijk tot zeer moeilijk, zeker op de binnenwegen. Onder de sneeuwlaag is het spiegelglad.


Klik op de foto om in te zoomen

Zogauw als we iets weten over de ski pistes, zullen we een nieuwe informatie publiceren.

Bedankt iedereen voor de interessante reakties op de artikelen van gisteren. Klik op de resp. datum van de kalender om de vorige artikelen en hun comments te zien.

Groeten

Hubert Savelberg

Geplaatst in Snow Mailing.

17 reacties

 1. goedemorgen hubert, mijn firefox browser doet nu precies hetzelfde als die van bil, dus het ‘probleem’ lijkt opgelost.

  de groeten en we blijven kijken op je site.

  jan r eshuis

 2. Hallo Hubert,
  Prachtige site en toffe bijna “live” foto’s. Erg up to date. Hopelijk wordt het een leuke winter met veel sneeuwpret maar hopelijk niet te veel verkeersproblemen.
  Groetjes
  Filip uit Alken Limburg.

 3. Goedemorgen Hubert, nu ik je foto’s bekijk ben ik stikjaloers dat ik hier in limburg woon en niet daar. Hier is er enkel sneeuwregen. Ik heb een vraag voor u is het mogelijk om met de trein naar de sneeuw te reizen, zodat ik met 2 kleine kindjes ook van de sneeuw kan komen genieten?

  Vriendelijke groeten en u hebt een zeer toffe site

  Trein van Maastricht naar Verviers (waarschijnlijk via Luik), dan met de bus lijn 390 naar de ski gebieden. Wel even uitkijken hoe laat je in Verviers aankomt om nog op tijd een van de bussen te krijgen… Er is een link hier rechts om de buslijnen te kunnen bekijken.
  Het perron van Verviers is nogal windig, met twee kleine kindjes dus oppassen en erg goed inpakken!

 4. Hubert

  Heel blij dat je terug bent en je jouw dagelijkse commentaar opnieuw weergeeft, zeker ook dat we zo via uw foto’s elke dag een beetje kunnen terugkeren naar ‘ons’ dorpje.
  Jammer zijn we dit weekend belet, maar eind volgende week zijn we zeker terug voor een viertal dagen.

  Beste groeten.
  Paul

 5. We hebben pas gisteren deze toffe site ontdekt. Schitterend, en net op het goede moment! Wel een klein vraagje: wat is de beste piste in de buurt om op verantwoorde wijze te snowboarden? let wel, een snowpark hoeft echt niet, met wat sneeuw en een beetje ruimte zijn we al heel tevereden.
  Groetjes!

  Ook dit jaar weten we alleen van Malmedy Baughez waar met snowboard kan worden gegaan. Maar er zijn genoeg hellingen in de weiden van Oostbelgie waar je net zo veel plezier kunt hebben, als je geen ski lift nodig hebt om omhoog te trekken… Groeten, Hubert

 6. hallo ik heb een vraag,is het mogelijk om op u website teworden vermeld en wat zijn daar de kosten van.
  wij hebben een B&B in grandmenil.
  graag hoor ik nog wat van u.

  Hallo. Grandmenil ligt in de provincie Luxemburg en dat is dus eigenlijk te ver verwijderd van de Oostkantons om in onze website te passen. Op het ogenblik schakelen wij alleen reklame van klanten van euregio.net nv, ons eigenlijke bedrijf, en/of links die toepasselijk zijn voor onze direkte streek.
  Daarnaast natuurlijk advertenties via de google banners, omdat dit systeem voor ons het gemakkelijkste is voor betaling en statistieken. U kunt in de link “adverteren op deze site” in de google advertentie klikken om u bij google aan te melden om bij ons reklame te kopen. Het aantal banners dat getoond wordt, wordt door google bepaald afhankelijk van uw beschikbare dagbudget ten opzichte van de prijzen die google krijgt voor het tonen van andere advertenties. Groeten, Hubert

 7. heeeeey hubert … ook in weiswampach sneeuw gisteren van 10-15cm MAAR :'( de wind blaast erg veel sneeuw weg tot op de kanten en daardoor bleef er nu nog maar 8 cm over dus ik denk eerlijk gezegt niet dat het langlaufen echt super zal worden …;) kun je meer uitleg geven of het nog algemeen gaat sneeuwen of alleen plaatselijk groetjes albert

  Zoals het er nu uitziet zal er deze nacht en morgen nog wat sneeuw bijkomen vanuit het noorden. Maar zaterdag zal er nog flink wat wind staan. Zondag zou het rustiger worden. Dit alles natuurlijk zonder enkele garantie. Groeten, Hubert

 8. Maar waarschijnlijk dus niet genoeg om fatsoenlijk te kunnen langlaufen of heb ik dat verkeerd begrepen want als het nog langer waait kunne we morgen alleen nog tegen de muur sneeuw vinden :p:d lol groetjes

  In de Oostkantons zijn er niet zo veel muren waar de sneeuw tegen kan waaien… Dus daar waar die wegwaait, zal die ergens anders weer meer neerleggen. De wind zal volgens de laatste berichten morgen nog maar de helft van vandaag bedragen, dus… afwachten… het blijft steeds een gokje… maar morgen voormiddag zal ik wellicht meer weten…

 9. hoi hubert..mooie site..en wat wonen jullie verukklijk daar in de bergen…heb je misschien ook n tip voor mij en mn 2 kids van 8 en onze viervoeter waar we t beste eens een heerlijke sneeuw wandeling zouden kunnen doen? komen zelf uit midden limburg (ned) groetjes alma

  Hallo Alma… mooie wandelingen maken kun je op het ogenblik overal in de Oostkantons. Kies het beste een bosweg uit, zodat jij en de kids een beetje tegen de wind beschut zijn, mocht het nog hard waaien. Of probeer eens een van de mooie dorpjes en maak er een rondwandeling: mety als begin en eindpunt de parkeerplaats van een cafe of restaurant. Na een frisse neus halen is een kop warme soep of hete chocola best welkom. Op de Hoge Venen moeten honden aangelijnd blijven in verband met het jachtinstinkt. Zij zouden achter het veelvuldig aanwezig wild kunnen gaan rennen.

 10. heeey hubert nog een vraagje ….. srry he :d ma ik ben zeer geintersseerd lol 😉 in nederland is er zeer zware sneeuwval gemeld tot 20 cm ( wat ik eerlijk gezegt niet geloof) maar oke … ik kan maar nergens percies vinden hoe die storing verder zal trekken maar nu is de vraag : blijft die in nederland en verdwijnt die daar of komt die naar hier en zal die hier ook nog een goeie 10 cm lossen — in dat laatste geval is het windprobleem opgelost en weet ik dat langlaufen mogelijk is 😉 lol groetjes uit weiswampach

  Albert, die storing komt dus inderdaad langzaam afgezakt, dus we krijgen daar een streepje van mee…. (in Wirtzfeld, misschien niet in Weiswampach, dat ligt noch 35 km meer zuidelijk…

 11. ik hoop dat die 35 km dan ook niks meer uitmaakt :p:d lol groetjes albert ooh jah … mijn pa die zoekt iemand om mee te kunnen praten en zou wel eens een keer willen langskomen 😉 ( hij verveelt zich tamelijk veel ) en kan geen duits duss och jaaah het blijft spannend de volgende nacht … maar zolang de laatste berichten gaat die storing morgen ochtend aarlon berijken dus dan is dat zeker ook luxemburg slachtoffer :p:d ( ik weet het ik ben een optimist 😉 lol

 12. hallo hubert,

  op dit moment valt er erg veel sneeuw hier in Stein nederland grens gemeente van Maasmechelen.
  hoop dat het nog even doorgaat
  houd ons svp op de hoogte van jellie omgeving en de sneeuwhoogte

  groeten uit Stein Tjeu

 13. Hallo!

  Even over de opmerking van 20 cm sneeuw hier en daar in Nederland: Vandaag is het een ramp geweest als je ergens naartoe moest; vanaf een uurtje of 4-5 is het begonnen te sneeuwen, en dat ging zo hard dat er op sommige plaatsen wel 10 cm lag. 20 geloof ik zelf ook niet echt. Op de meeste snelwegen stonden files van 20 km of langer; nu (0:00uur) staat er bijvoorbeeld nog een file van 22 km van Utrecht naar Den Bosch. Verder vriest het net/net niet, waardoor de sneeuw echt een drap is geworden. Ook is het treinverkeer grotendeels lam gelegd in midden en oost Nederland. Hier in Wageningen is de stroom even 1 minuut uitgevallen; op meer plaatsen zijn hoogspanningskabels beschadigd. Zelfs het telefoonverkeer raakte op een gegeven moment overbelast… Zo zie je maar hoe slecht Nederland berekend is op sneeuw; gemiddeld is er echt niet veel meer dan 5 cm gevallen.

  Verder nog een tip voor mensen die vanaf (zuid)Nederland voor 1 dagje naar de Hoge Venen willen met het OV: Als je de trein naar Verviers neemt en dan de bus, sluit de bus in Verviers totaal niet aan. Je kunt ook de trein naar Maastricht pakken, dan de bus 420 richting Vaals, vanaf daar de bus 396 richting Eupen en vervolgens de bus 394 naar St. Vith. Dit sluit allemaal perfect aan, als je om 8 uur vanaf Eindhoven vertrekt (7:21 Den Bosch is ongeveer het uiterste vanaf waar je in de Hoge Venen kunt komen als je in 1 dag op en neer wil), ben je om 11:30-11:45 in de oostkantons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.