Update 16.00 uur

Een situatie dat ik vandaag meerdere keren vanuit mijn woonkamer heb kunnen zien: Doordat het regelmatig sneeuwde, is de gravel die gestrooid was, weer ondergesneeuwd. Met zomerbanden kom je dan moeilijk de berg op in Wirtzfeld.


Klik op de foto om in te zoomen

En er valt nog regelmatig nieuwe sneeuw in de Oostkantons. En de vooruitzichten zijn dusdanig, dat er ook deze nacht en morgen nog regelmatig een sneeuwbui zal vallen.
Er ligt nu gemakkelijk tussen 25 en 40 cm sneeuw in de Oostkantons.

En de temperaturen blijven licht negatief, met weinig wind. Ook Maandag, Dinsdag en Woensdag kan er dus nog bij ons geskied worden.
De sneeuwgrens ligt overigens bij 300 meter (opwaarts). De Hoge Venen liggen tussen 550 en 700 meter hoogte, nou ja, eigenlijk slechts tot 694 meter hoogte, dat is namelijk het hoogste punt van Belgie bij Signal de Botrange. Ons huis in Wirtzfeld ligt op 600 meter hoogte, het centrum van het dorp ligt zo’n 30 a 40 meter lager.

En wij zijn benieuwd naar je ervaringen vandaag in de Oostkantons.

Geplaatst in Snow Mailing.

Eén reactie

  1. Wij zijn net terug van een weekendje Oostkantons. Het was zalig en onbeschrijflijk prachtig. Er is inderdaad heel wat sneeuw bijgevallen in het weekend. Vrijdagavond lagen de wegen ridchting Burg-Reuland er goed bij. Maar zaterdag heeft het de hele dag gesneeuwd en kan men dus pas ’s avonds beginnen ruimen. En zondag ochten was alles alweer dichtgesneeuwd. De secundaire wegen tot St-vith waren zondagavond vrij goed (natuurlijk de binnenwegen vermijden). Maar eens de snelweg richting Luik terug op was het zo fel aan het sneeuwen dat je soms nauwelijks een rijstrook zag. Al bij al een fantastisch sneeuw-weekend en dit toch vroeg in het winterseizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.