Zonnebril niet vergeten!

Oeioei.. nu heb ik toch mijn zonnebril bij mijn zoon in Egypte vergeten. Ik dacht dat ik die niet nodig zou hebben tot de volgende keer dat ik tot daar ga, maar het is vandaag zo zonnig in Hoog België dat je amper naar de sneeuw kunt kijken zonder zonnebril.

Geplaatst in Snow Mailing.

2 reacties

 1. Ach, er zijn erger dingen die je kan vergeten. Ik vrees dat we zaterdag geen zonnebril nodig hebben als we naar Weywertz komen. En dan nog iets ivm de meetlat…Als je langs de voorkant de sneeuw weg schept, kan er meer ‘warme’ lucht aan de sneeuw die rond de meetlat ligt waardoor die sneller gaat smelten bijgevolg niet meer precies juist is. Maw mogen wij daar 1cm bijtellen, niet? 😉

  Goed opgemerkt Mies. En als je ook nog de tafel die ernaast op het terras wegdenkt, zal de luchtstroom ook nog anders verlopen. Maar om eerlijk te zijn… bij ons ligt er doorsnee 18 cm op het ogenblik. En het heeft nog de hele dag gevroren. Maar morgenmiddag zal er regen en warmere lucht gaan komen, en dat betekent dus dat het snel bergaf gaat, met of zonder meetlat effekt…Groeten

  Hubert

 2. Een zonnebril heb ik niet gebruikt. Het “verduistert” toch het prachtige aanzicht waarvan ik vandaag heb mogen genieten.
  Ik heb de piste van Botrange genomen (er stonden omstreeks 10.30 uur maar een vijtiental auto’s) en heb twee uur lang genoten. Ik dacht dat ik in Noorwegen was: perfecte sneeuw (harde sporen, nog steeds korrelsneeuw), blauwe hemel, de bomen vol met een mengsel van pakken sneeuw en rijm (vaak mooier dan de sneeuw als ze als eenling staan te prijken op de venen) en geen kat. Ik heb misschien 20 langlaufers gezien. De wind was wel sterk aan het opkomen wat de gevoelstemperatuur ook nog een scandinavisch sfeertje gaf.
  Dit was langlaufen zoals je alleen maar kunt dromen: een perfecte natuurbelevenis.
  Als de sterke wind zachtere luchtlagen gaat aanbrengen, dan zal de sneeuwkwaliteit snel verslechteren. “Ervaren” langaufers weten dat een hoge temperatuur niet erg is: maar als het gaat regenen en/of hard waaien dan kan het snel afgelopen zijn. Vingers kruisen dat de weervoorspellers er een beetje naast zitten. Na het langaufen heb ik nog wat rondgereden in dit prachtige gebied: huizen aan de zuidkant hadden ijspegels van bijna 1 meter lang en de hoopjes sneeuw op de planten bij het huis van onze fameuze blogger Hubert zijn representatief voor het hele gebied.
  het was een geweldige dag en ik hoop dat vele mensen in het weekend nog van hetzelfde mogen genieten (alleen de rust zal er niet meer zijn)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.