Woensdag 7 December 2005

Update 7.15 uur: De sneeuwval van gisterenavond is in Wirtzfeld deze ochtend alweer verdwenen… Dus toch nog niet koud genoeg geweest om te blijven liggen.

Karel Holvoet voegt aan zijn bericht van gisterenavond nog het volgende toe:
“…Het probleem is een neerslagzone die de Ardennen schampt op donderdag in de voormiddag. De Duitsers zien het bont met circa 5 cm sneeuw (boven 600m slechts!). De Amerikanen en de Britten geven voor Wirtzfeld en omgeving hooguit wat lichte sneeuw en nauwelijks een flinterdun dekje. Het is nog afwachten. St-Hubert bijvoorbeeld heeft dan weer betere papieren door de zuidelijkere ligging en het lichte “stau” effect daar. Misschien dat er daar ook wel enkele cm kunnen liggen….”

en later deze ochtend: “…Jammer maar het zou dan toch bij een paar vlokjes blijven vannacht en morgen in uw regio… :s Er moet echter niet veel gebeuren om wat meer sneeuw te geven. Afwachten dus maar ik zie het somber in. Karel …”

Geplaatst in Snow Mailing.

4 reacties

  1. Ik vind het zeer aangenaam om ’s morgens als ik tijd heb even uw bevindingen te lezen. Ik kom zeer graag naar julie regio, zeker als er wat sneeuw ligt dan is het natuurlijk nog mooier. Deze morgen vroeg ik me echter af wat het “stau” effect eigenlijk betekent… Als je er even de tijd voor vind mag je dat altijd eens verklaren aan deze laagvlaktebewoners 🙂 Hartelijke groetjes uit Antwerpen en bedankt voor de fantastische website !!

    Joeri, dat is een begrip uit de meteorologie, en betekent zoveel als “opgestuwd” effekt. Door de hoogte van het landschap moeten de wolken daar klimmen om er over heen te geraken, dat gaat niet zo gemakkelijk, en dan laten ze dus neerslag vallen…(denk ik toch…) Groeten, Hubert

  2. Leuke wekstek en elke dag weer wat anders. Doe zo voort. Hoe is Wirtzfeld trouwens als dorp. Is er nog wat te zien ? Kan je mooie wandelingen maken in de omgeving ? Kan je te voet vanuit het centrum tot aan het meer, of is dat te hoog gegrepen ? Ik ben van plan volgend WE eens tot ginder te bollen. Groetjes, gerda.

    Wirtzfeld is een klein dorp, alle hoeken van het dorp zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Het meer van Butgenbach ligt op 1200 meter afstand, en Wirtzfeld is omringd door velden en bossen… ideaal om te wandelen. Er zijn twee hotels met gezellige cafes, dus een tussenstop is ook mogelijk. Er zijn ook mountainbikes te huur, of in hotel drosson is ook een huifkar tocht af en toe mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.