Maandag, 12 December 2005

Deze ochtend is het zwaarbewolkt en mistig in Hoog België bij licht positieve temperaturen (+1°C)

Vandaag starten we een nieuwe enquête. Wat denken jullie? Zal er met Kerstmis sneeuw in de Oostkantons liggen? Misschien kunnen jullie met je antwoorden het weer beïnvloeden.


Klik op de foto om in te zoomen

Geplaatst in Snow Mailing.

8 reacties

 1. Ik hoop dat er sneeuw ligt, want als het iets is dat me blij maakt, dan is het sneeuw.
  Hopelijk valt er nog veel sneeuw in januari of februari, kunnen we dan op reis gaan in de oostkantons om te langlaufen !!!
  gr mel uit w vl

 2. Ik vrees dat de Kerst wat te vroeg zal zijn voor sneeuw, wij hopen alvast dat het de daaropvolgende week wel het geval zal zijn, omdat wij dan voor een dikke week bij jullie in de buurt zijn! Paul

 3. Tja, elk jaar wordt de kans kleiner dat er sneeuw ligt op kerstmis. Ook al zijn er velen die de opwarming van de aarde ontkennen (Bush). Zo’n kyoto akkoord is belangrijk maar het beste is dat we ons allemaal wat inzetten voor het millieu. Zodat een kerst soms nog een Witte Kerst mag zijn!
  En hoe kan je helpen? Denk je dan. Wel kleine dingen. Koop zo weinig mogelijk wegwerpspullen (swifferdoekjes bvb) want een stofdoek uitwassen is veel beter en spaart de vuilnishoop. Gebruik dus ook hervulbare dingen in je huishouden. En je hoeft niet drastisch alles te veranderen maar als ieder van ons 1 ding veranderd kan het al gevolgen hebben.
  En hopelijke kunnen onze kinderen en hun kinderen hier in België nog eens genieten van een witte kerst. Mijne is al zo lang geleden dat ik het mij al niet goed meer herinner. Ik dacht 1983 als ik mij niet vergis?
  Maar mijn prognose voor dit jaar is “groene kerst”

  Steve, Antwerpen

 4. Ik sluit me aan bij Paul en wens een ferm pak sneeuw rond nieuwjaar.Vorig jaar en ook dit jaar in de krokus zijn we er juist naast gevallen , dus duimen maar !

 5. In de hoop het weer te kunnen beinvloeden, stem ik JA. Voor ons is het net als voor Paul van belang dat de week erna sneeuw ligt want dan komen wij ook de omgeving onveilig maken!! Hier in Stabroek is het ’n zacht weertje en de zon schijnt.

 6. In 2001 zijn wij van Beerse naar Weywertz verhuisd (op tweede kerstdag). Toen was er met Kerstmis geen sprake van sneeuw,maar in Weywertz is dat ’s avonds beginnen sneeuwen en is dat pas gestopt tweede kerstdag rond 16 uur. Dit jaar hoorden we dat oktober de warmste maand was na 2001. Dus mijn prognose is hier in de Oostkantons zal het sneeuwen ook al is het pas ’s avonds.

 7. goeie avond
  bij ons hier in oost vl regio gent is het al veel zachter dan de voorbije dagen maar als we de weermannen mogen geloven zou er koudere lucht binnen komen vanaf het weekend en toch maar hopen da er bij ons hier nu eindelijk eens een witte kerst komt maar de kansen zullen wel opnieuw heel gering zijn. spijtig da we dit jaar nie naar wirtzfeld kunnen komen .mijn hart doet pijn als ik er aan denk dus maar duimen da er hier in vlaanderen ook eens sneeuw ligt ! ! duimen jullie mee met mij ? ?
  warme groetjes dirk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.