Woensdag, 14 December 2005

Temperatuur rond het vriespunt. Mistig. Sneeuwkoud.


Klik op de foto om in te zoomen

Gisteren nog maar eens hout naar binnen gehaald voor de open haard en een reservervoorraad op het terras (naast onze webcam) aangelegd. Als je goed kijkt zie je op de foto ook de twee webcams die op de meetlat gericht staan. De dinette voor het venster moet zoveel mogelijk zonnestraling in de ruit (en dus spiegeleffekten in de camera lens) voorkomen.

Want als de sneeuw komt, wordt het weer “baggeren” om tot bij het brandhout bij het tuinhuisje te komen.


Klik op de foto om in te zoomen

Omdat het hout aan de oostkant van het tuinhuisje ligt, ligt het goed beschut tegen de slagregens die bij ons meestal uit het westen komen. Praktisch is natuurlijk het zeildoek dat ik voor het hout heb gehangen. Onderaan het zeil is een lang stuk hout bevestigd zodat het zeildoek altijd naar beneden hangt. Als ik hout nodig heb hang ik het zeildoek opzij, over de omheining. Dan kan ik eronder het hout weghalen. Daarna wordt het zeildoek weer terug gehangen en vastgemaakt met een koord. De eerste laag hout is bijna opgebruikt deze zomer en herfst. De rest moet voldoende zijn om door de winter te komen.

Enne, als jullie nog geen mening hebben gevormd of er nu wel of geen sneeuw zal liggen bij ons in de Oostkantons, kun je nog altijd hieronder rechts deelnemen aan onze aktuele enquête over dat thema.

En iedereen bedankt voor de interessante kommentaren die al over dit thema bij de voorgaande berichten als reakties werden gestuurd.

Geplaatst in Snow Mailing.

3 reacties

  1. Hubert, hoeveel dagen denk je rond te komen met dit hout? Laat die dikke vlokken maar komen want vrijdag komen we eraan en dan kunnen de latten onder de voeten dit weekend !

    Binnen ligt hout van 2 kruiwagens naast de haard, buiten nog eens 3 a 4 kruiwagens, dus dat moet voor ca. 5 weken voldoende zijn…
    Maar tijdens de feestdagen brandt natuurlijk ook vaker overdag de open haard, dus voorzichtige schatting: tot midden januari…

  2. Hubert, is dat hout niet te vochtig voor te stoken? Ik stook 4 cube /winter op. En leg het hout in een kamer onder te trap. Niet ver van de kamer waar de mazout ketel staat, dus altijd wat verwarmd!

  3. goeie avond, we zijn nog eens terug mee een klein reactie: de weerman zei zoals de weerkaarten er nu voorliggen wordt het een GROENE KERST in vlaanderen want de koude inval is maar tijdelijk want volgende week komt al minder koude lucht binnen , hubert zou jij weten of er sneeuw gaat liggen op kerst avond en kerstdag ? ? we gaan toch een weekend naar de hoge venen naar manderfeld en dit op kerstavond en kerstdag op hoveel meter ligt manderfeld boven de zeespiegel aub ? warme groetjes iedereen en hubert .

    Het grootste gedeelte van de Hoge Venen ligt boven de 550 meter hoogte… maar een prognose wagen voor Kerstmis zal ik niet: ik luister ook maar gewoon naar de weermannen uit de verschillende regio’s en brei daaruit mijn eigen mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.