De sneeuw komt eraan…

Ondertussen valt de temperatuur in de Oostkantons verder… We zitten nu bij ca 1.5°C (positief), en in het laatste half uur was er al natte sneeuw te bespeuren in de buien die hier nog regelmatig vallen.

De nieuwste weersverwachting bevestigt wat Karel Holvoet ons al eergisteren vertelde: in de loop van deze namiddag zal het beginnen te sneeuwen in Hoog België, en tegen zaterdag ochtend zal er ca. 5 cm sneeuw liggen.

Morgen, Zaterdag, komt er dan nog eens 5 tot 10 cm sneeuw bij. Zondag zal er dus bij ons in de Hoge Venen ca. 10-15 cm sneeuw liggen. Of er dan ook al weer pistes open gaan, is nu nog niet bekend. Maar we houden jullie natuurlijk op de hoogte op onze website.
Vanaf Maandag zal het weer opnieuw beginnen te regenen.

Onze nieuwe webcamera zal dus dit weekend voor de eerste keer met het witte landschap geconfronteerd worden: de ultieme test voordat wij beslissen of deze (dure) camera geïnstalleerd blijft of terug moet naar de leverancier. Klik hier voor een live-beeld . (uiteraard alleen overdag)

En er zijn overal in onze streek natuurlijk ook weer de romantische kerstmarkten. Met de sneeuw erbij smaakt dan de “Glühwein” des te beter.

Geplaatst in Snow Mailing.

2 reacties

 1. Hallo Hubert, Al jaren ben ik trouwe fan en kijk ik met plezier uit naar de beelden van de ardennen in de sneeuw. Het is al enkele malen gebeurd dat ik naar de ardennen trok dat iedereen me zot verklaarde maar dat ik natuurlijk wist dat er sneeuw lag via jouw camera… Ik lees nu dat je een nieuwe camera overweegt met betere beelden maar dat die nogal duur zou uitvallen… Indien de beelden goed meevallen, dan heb ik er geen probleem mee om je eventueel een steuntje in de rug te geven (financieel) want het zou spijtig zijn om niet de beste kwaliteit te hebben. Misschien zijn er nog mensen die zouden willen bijleggen… Stel dat 20 personen elk 5 of 10 € zouden storten, dan heb je toch al snel 100-200 € bij elkaar… Laat maar weten of je er voor open staat,
  Een goede (witte) kerst gewenst! Bart Medaer, Gierle (Turnhout) Regen!
  Ps: kan je me de alternatieve wegen naar de ardennen nog even opsturen? Ik rij meestal via Luik-Eupen-Botrange… maar dat is erg druk.

  Dag Bart, de camera hebben we ondertussen al, (maar we hebben 30 dagen geld terug garantie) die kost ongeveer 1300 EURO inkl vrachtkosten… en met de advertentie inkomsten van de google ads wordt die camera misschien deze winter al afbetaald. Ik wil niet beginnen om geld van de mensen te gaan vragen…
  En hier is je prive wegbeschrijving
  Luik – Verviers – dan de mooie autoweg richting St Vith, dan kun je er bijv. bij Malmedy vanaf en rijdt richting Waimes en dan richting Bütgenbach, vandaar naar Elsenborn, Wirtzfeld of Rocherath, of bij St. Vith afslaan richting Amel en dan naar Büllingen, Wirtzfeld etc… Groeten Hubert

 2. Dag Hubert, Ik kan niks toevoegen aan je voorspelling. Heb niet veel tijd gehad en zit een beetje met een houten kop na een leuk feestje vannacht… 🙂 Het zijn buien en die brengen grote lokale verschillen met zich mee. Om de één of andere reden twijfel ik sterk over de neerslaghoeveelheid. In Mützenich viel vannacht 40 mm regen! (Misschien kan je ook een goedkope regenmeter aanschaffen in een tuinwinkel? Kost slechts enkele euro’s en je hebt direct een goed overzicht) We zitten echt met een sterke temperatuursgradiënt op enkele kilometer hoogte en dat induceert vaak sterke stijgbewegingen en dus neerslag. Ook de modellen pikken dat mee. Ik zie nu dat de meeste modellen het bij de door u vermeldde 5 cm houden voor uw regio. Het westen des lands ZOU meer neerslag krijgen. Ook in het oog houden wat de trog (buienlijn) gaat doen morgen in de namiddag. Afin, ben benieuwd. Maar vrees dat het kan tegenvallen.
  groeten, Karel

  Bedankt voor je nieuwste inschatting. En sterkte met je hoofd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.